Indisk Laxcurry

av Åse

I annonssamarbete med MatHem

Go’kväll!

Jag har precis kommit tillbaka från Maxi. Alltid något man kommer på fast jag köper allt hos MatHem! Tycker det är skönt att slippa springa i affärerna just nu, men jag behövde lite koriander för den jag hade hemma gick till receptet ni hittar nedan och idag blir det Fajitas och då behövs ju koriander =)
Jag lade en beställning idag vid lunch när nya leveranstider kom, det är ju ett extra tryck hos dem nu.
Varje dag kl 12 släppt nya leveranstider 2 dagar fram, så jag låg på klockan haha! Aktuell info kan man läsa om HÄR.

Nu ska ni få receptet på denna goda laxcurry vi åt igår! Vi slickade tallrikarna!
Jag gör ju ofta liknande grytor fast med thaicurry (röd/grön) men det är såååå gott med indiska smaker!

Fisk tar ju ingen tid alls i grytor så detta är en snabblagad rätt! Gick på 20 minuter så stod maten på bordet. Det som tar tid är ju morötterna så visst kan man förkoka dem innan.

Jag serverade bönpasta till men man kan ju servera ris eller blomkålsris till – det är ju nästan ännu godare!
Alltså den gula färgen! Full med antioxidanter! En riktig hälsogryta i dessa tider nu!

Fler goda laxrecept hittar ni i MatHems gedigna receptregister! jag brukar hämta tips och inspiration därifrån.

Här kommer mitt recept!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Indisk Laxcurry


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 Zucchini, i kvartar
2 morötter, i slantar
1 röd paprika, grova bitar
1 purjo, grovt hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, urkärnad, strimlad
1/2 msk kokosolja eller rapsolja
2 msk gul curry (torkad)
1/2 msk gurkmeja
1 msk riven ingefära
1 msk kycklingfond
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
1 citron, saften
Sockerärtor 150 g
500 g lax, i kuber
1 kruka koriander


Instruktioner

Fräs grönsakerna i lite kokosolja tills de mjuknat. Rör ner curry, gurkmeja, ingefära och tillsätt fond, kokosmjölk, vatten och citronsaften. Låt allt puttra ihop. Red eventuellt med lite naturell färskost om krämigare sås önskas. Smaka av med ev lite mer kryddor och fond. Rör ner sockerärtorna och laxen och dra kastrullen åt sidan. Lägg ett lock på och låt stå i 5-7 minuter.
Lägg en handfull klippt koriander över och servera.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!