Hur har ni det??

av Åse

Hoho!? Är här några läsare kvar? 😉 MÅNGA som inte har tid alternativt inte är intresserade av att äta hälsosamt nu 😉 Haha! December har aldrig varit bloggens bästa tid, så är det att vara en hälsoblogg i december! hihi
Jag slarvade själv en del med kosten (och därmed hälsan) i 2 veckor nu i början av december. Jag är ingen direkt känsloätare men däremot blir jag omotiverad när det är mörkt, jag är trött och speciellt nu när jag och familjen var sjuka och som ni vet så har jag ingen större toleransnivå längre mot socker och gluten och det innebar att jag blev ännu tröttare och blev ännu mer omotiverad och mådde ännu sämre! Det är DÅ som man måste resa sig igen. Borsta av sig dammet och ta sats från botten och ta ett skutt upp! Och som tur är så har jag en förlåtande kropp som inte behöver mer än 2-3 dagar innan den mår så mycket bättre och när suget är borta! Så nu är jag mitt gamla vanliga jag igen!! Tur det! 🙂  Jag hade inte orkat att vara trött hela tiden!! 😉
Jag ser fram emot 2014, året då träningen tar mig till en ännu friskare kropp har jag bestämt! #56kilomuskler
2013 var året då jag sakta men säkert började introducera träningen och 2014, då är det dags att ta det till nya nivåer! Spänannde!
I morgon sätter jag igång med mina powerwalks på morgonen igen, tänker inte ta paus över jul! Gymmet lär besökas lite mindre under jul och nyår dock, inbillar mig inget annat.
I dag ska jag till kiropraktorn igen. Ska bli skönt, jag har haft ont på sistone och jag är säker på att det är för att jag tränat sämre och ätit sämre, och givetvis slarvat med mina övningar. Nya tag helt enkelt!
OBS!! Min bok levereras innan jul om den beställs idag hos Adlibris!!
Skärmavbild 2013-12-19 kl. 09.55.50
Nu måste jag hasta iväg!! Möte efter kiropraktorn sedan en häääääärlig lunchdejt ♥
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

35 kommentarer

therese 23 december, 2013 - 10:03

Åå vad skönt att höra att någon mer svackar i mörkret och hamnar på stigen bredvid. Så mycket lättare att resa sig och förstå att man inte är själv. När jag hör de så reser även jag mig så mycket snabbare och VÄGRAR stanna kvar och fortsätta förstöra för mig själv. Annars stannar jag gärna kvar och ”unnar” mig och ursäktar mig…!!!! Typ ä nu ere jul då ska väl alla kunna unna sig lr äsch jag tar tag i allt efter nyår. Fastän jag mår dåligt att ”unna” mig de som jag fläskar i mig. Tack för en super inspirerande blogg. Boken var sååååå super fin. En riktigt god jul !

Svara
Magda 20 december, 2013 - 08:23

Halloj..boken beställd. Det är min julklapp till mig själv och en ”pepprande” början på det nya året/God Jul

Svara
Christina 20 december, 2013 - 08:03

Vilken fin bok!

Svara
Jenny rydell 19 december, 2013 - 21:53

Hej Åse!
Beställde din nya bok och fick den hemskickad idag 🙂 var en riktig överraskning då jag trodde den skulle komma senare. Jag tycker denna bok var lika bra om din första. Jag har nu följt din blogg snart ett år och snart även ätit lchf lika länge. Jag mår toppen med det men det bästa är att jag känner mig mycket piggare med den kosten. Jag tycker nu det är jobbigt med allt gott som finns överallt så nu några dagar vet jag att det inte blir så mycket lchf. Men sen är det som du säger bara sätta igång med bra kost igen så är man på benen igen.
Tack för en blogg som verkligen inspirerar!!
God jul och gott nytt! /jenny

Svara
Åse 19 december, 2013 - 22:41

Tack Jenny!! Ja det är det man äter mellan nyår och jul som är det viktiga!! =) God Jul!!

Svara
Helen Gunnarsson 19 december, 2013 - 21:11

Trodde inte jag skulle få boken innan jul och idag hade jag den i brevlådan. Trevlig läsning och lite matrecept test får det ju bli nu när man är lite ledig 🙂

Svara
Catarina 19 december, 2013 - 21:01

Hej!
Fick din bok idag, har bara hunnit bläddrat lite snabbt iden, men det lilla jag han med såg väldigt bra ut!!
Kul med ett lite annat upplägg än din första bok. Tack för en kanon bra blogg som ger mycket inspiration om allt möjligt.
Önskar dig en god jul och ett gott nytt år.

Svara
Åse 19 december, 2013 - 22:46

Tack! Hoppas den blir uppskattad! KRAM till dig!

Svara
Pippi 19 december, 2013 - 20:19

Första kvällen på jullovet, sitter under en skön filt, sippar på ett glas rött och bläddrar i DIN nya fina bok.
God Jul! Du underbara kvinna, du som ger ny energi och inspiration till oss andra,varje dag.

Svara
Åse 19 december, 2013 - 22:47

Åh men tack snälla för de rara raderna!! Storkram och GOD JUL!!

Svara
Lisa 19 december, 2013 - 19:46

Jag är kvar jag å fortfarande taggad att vara nyttig. 😀
Ville tipsa om träningsappen jag numera dyrkar å använder dagligen nämligen sworkit, perfekt när man har svårt å ta sej till gymmet eller som jag har varit rädd för å gå dit. 😀
Träning å LCHF-inspireradkost har bidragit till både viktnedgång å centimeterminskning, å i januari är jag äntligen modig å stark nog att faktiskt börja gruppträna med. 😀

Svara
Åse 19 december, 2013 - 22:47

Åh ska kika in!!! =) Heja dig!!!

Svara
Marie Kittel 19 december, 2013 - 19:44

Lilla julafton, min förbeställda bok kom idag. Den är jättefin och många nya recept att testa. Önskar dig och din fina familj en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Svara
Madelene 19 december, 2013 - 19:44

Jag fick också din nya bok idag 🙂 Har inte hunnit bläddra i den ännu men vet att det är precis vad jag behövde för att komma i fas igen. Tack för en fin blogg och för att du så öppenhjärtigt delar med dig!

Svara
Anna-Livet på liden 19 december, 2013 - 18:15

Fick din nya bok idag, så roligt det ska bli att testa recepten! 🙂 🙂

Svara
Åse 19 december, 2013 - 18:54

Vad kul!! Hoppas du gillar!!

Svara
Annika Mukka 19 december, 2013 - 17:16

Hej! Fick din nya bok i brevlådan idag, så bra! God jul och gott Mutt år. Kram

Svara
Åse 19 december, 2013 - 18:54

Tack snälla!! vad kul!!

Svara
Jeanette 19 december, 2013 - 14:55

Heeej!
Mycket nu innan jul, men nu blir det soffan en stund för idag kom din nya bok, woop vad spännade!!!
Har fått dragit i bromsen nu då jag börjat få symptom på utbrändhet, så jag ska vila, träna lite och ta hand om mig så gott det går i jul…
Önskar dig fina dagar innan det är Jul, och träningen får komma när du orkar och kan.

Svara
Åse 19 december, 2013 - 18:56

vad roligt att höra!! Hoppas så att du gillar den!
var rädd om dig nu! KRAM! God Jul!

Svara
Patty 19 december, 2013 - 14:38

Hej Åse
Nu är det ju lite hett om öronen, men jag försöker inte att stressa, det får bli lite som det blir:-)
Är sötrix-flor detsamma som sötningsmedlet stevia strö som jag köper på burk?
ha det så gott!!
Patty

Svara
Åse 19 december, 2013 - 18:56

Sötrix flor är florsocker gjort på eryhtritol =)

Svara
Lena H 19 december, 2013 - 13:21

Följer såklart din blogg dagligen, den piggar alltid upp, roliga tips, fina kläder, inredning m.m. du bjuder på dig själv:) vill du dela med dig vad du t.ex stoppar i dig för nåt när ”skräpet” tar överhanden?!

Svara
Åse 19 december, 2013 - 18:58

Oh det är mest lite småsaker som jag tillåter mig, dvs smakar ngt godis, äter en lussekatt, 1 pepparkaka, 2-3 pizzaslicar, typ sådant. jag är mer glutenkänslig än sockerkänslig märker jag.

Svara
Mari 19 december, 2013 - 13:16

Hej Åse!
Det är första gången som jag kommenterar på din blogg. Men nu så här inför jul kände jag att jag verkligen ville göra det. Jag upptäckte din blogg nu under hösten och har sen dess följt den ”slaviskt”, nästan blivit lite besatt ;). MÅSTE och VILL läsa varje dag, för jag så blir så inspirerad!! Jag födde mitt andra barn i juli och hade en övervikt på 17 kg när jag kom hem från BB. Med regelbundna promenader, LCHF-inspirerad kost (för det mesta) och inspiration från sidor som din har jag ny lyckats gå ner 16 kg. Jag vill verkligen tacka dig för att du bidragit till detta (även om du inte vetat om det själv, hi hi). Nu längtar jag också efter att få lite mer fart på träningen, så det ska bli kul att följa dina framsteg även inom det området.
Önskar dig en riktigt fin jul!
Kram Mari

Svara
Åse 19 december, 2013 - 19:01

Åh STORT grattis!!! Så glad jag blir att du berättar! tack snälla! =) KRAM och God Jul!!

Svara
Gunnel 19 december, 2013 - 12:06

Happy Holidays,
jooo har ar vi
julmiddag i skolan igar, petade bort mash and potatoes och at ”pig in blanket”( bacon inlindad prinskorv mm)
annars aker jag dit pa mince pies 🙂
ar sooo pigg och taggad sedan i somras da jag och sonen andrade hur vi ater.
Det ar en sadan lattnad …pa flera vis!!
Fick cytostatika for tre ar sedan och varit nere i skorna sedan dess, men nu definitivt en uppattrend.
Kanske borjar jag springa igen i Nyar.
Kram xxx

Svara
Åse 19 december, 2013 - 19:04

Härligt Gunnel!!! Stort grattis!!! KRAM

Svara
Kajsa 19 december, 2013 - 11:57

Jodå, jag är här och inspireras! Brukar dock inte kommentera hos dig…
Själv är jag peppad till 1000 och har massor av energi. Jag vet, otroligt irriterande för omgivningen om de inte är lika pigga. Jag är så stolt över mig själv för jag har tränat i snitt 3 ggr/vecka hela 2013, äter LCHF sen 2009 och har lagt in PF 16/8 i år som fungerar utmärkt. Har gått ner 2 trivselkilon och är så slimmad och snygg som aldrig förr! Fått lite biceps och rutor på magen så vikten blir lite missvisande, det är nog mest fett som försvunnit. Visst får man skryta, va? Jag hoppas på att inspirera min omgivning men många tycker fortfarande att LCHF är faaarligt…
Ha en riktigt god och fet jul och ett gott nytt år!

Svara
Annette 19 december, 2013 - 11:28

Men det är nu man skall hålla i med sin träning och kosthållning.så det inte blir som förra året, flera kg upp efter helgerna.
Skall försöka göra ett julbord i din LCHF anda. Har du några tips?
Finns din bok i bokhandeln nu?

Svara
Liza 19 december, 2013 - 11:21

Det är mer press på att man ska ta en kaka/lussebulle den här tiden. Men jag väljer själv när jag gör mina undantag. 🙂 Mår så bra av min kostomläggning!
Undrar om man får boken innan jul även från Pagina? Har ju lagt en beställning där.
Älskar att läsa din blogg, även om det är mycket nu runt jul. Tack för all härlig inspo!
Kram och god Jul!

Svara
Tove 19 december, 2013 - 11:09

Åh om du ska satsa på mer styrka under nästa år, försök hitta någon som kör grit! Asgrym träning och man blir garanterat helt slut efteråt.
F.ö. så kan jag slänga in en rekommendation på ett mkt gott recept på vörtbröd såhär i jultider http://veveskamp.wordpress.com/tag/vortbrod/ alla jag bjudit på det hittills har tyckt det varit gott, oavsett lchf:are eller mjöljunkies eller annat. Brukar dock byta ut alla kryddor mot vörtmix, mest för att jag är lat så blir ju inte helt glutenfritt eller rent, men för vår del funkar det ändå bra.

Svara
Ann-Sofie 19 december, 2013 - 11:06

Joho, jag är här – varje dag 🙂
Har bokat in mig på Indoor Walking på juldagen ska bli skoj att testa! Skönt att röra på sig efter all julmat, så får man plats med lite popcorn till kvällens bio med familjen…:)
Kram ❤

Svara
Annika 19 december, 2013 - 11:02

Hej
Gud vilken tur att du bloggade idag. Jag känner mig lite vilsen och bortkommen nu inför jul och mat och alla sötsaker, vet inte riktigt hur jag ska hantera allt, trodde nästan att alla har tagit julledigt redan. Jag kommer att läsa din blogg nu i julhelgen för att ha kvar inspirationen så jag inte faller in i gamla vanor igen, det vill jag verkligen inte.
Tack för en kanonblogg och god jul & gott nytt år på dig.

Svara
Sofia 19 december, 2013 - 11:00

Hej snäckan. Hur långa pw:s tar du på morgonen? Kram.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.