Heta räkor i röd thaicurry

av Åse

HAPPY FRIDAY!

Jag ska slänga på mig lite kläder och dra mig ut mot Väla, har massor att göra idag! I morgon åker vi till Florida så det är korvstoppning idag! Vaaaaarför lär jag mig aldrig?

Kommer ni ihåg förra veckan att jag sa att vi skulle göra Heta räkor i röd thaicurry med stora räkor.
Så blev det!
Det här kan vara bland det godaste jag vet! SÅ gott!

Man kan ha ris till detta men som lågkolhydratval så blev det sjögräsnudlar, de finns på asiatiska hyllan (Risberg)
De sköljer man bara och sedan lägger i tallriken. De tillagas sedan av den varma maten!

Man kan ”fuska” med den HÄR grytbasen, den är faktiskt riktigt god! Sedan är det bara att slänga i grönsakerna och sedan räkorna.

Voila! Klart!

Man kan ta lite av vilka grönsaker man vill ha i, jag älskar pak choi tex!
Jag hade även i bambuskott och vattenkastanj.

 

Här kommer receptet än en gång till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Heta räkor i röd thaicurry


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 schalottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finrivna
1 bit ingefära, ca 5 cm, finriven
23 msk röd curry (beroende på hur stark du vill ha grytan)
2 burkar kokosgrädde tex Ica (400 ml per burk) – bara det tjocka, krämiga
6 st kaffir limeblad
2 msk fisksås
75 g sockerärtor, strimlade
1 burk bambuskott (à 225 g)
1 burk vattenkastanj
1 röd spetspaprika, urkärnad och hackad
1 pak choi, strimlad
ev. kokosmjök/vattnet
1 lime, skalet och saften
300 g vannameiräkor, skalade råa
2 msk neutral olja, tex kokosolja utan smak
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
1 tsk chiliflakes
Servering: 1 kruka färsk koriander, ris eller nudlar


Instruktioner

Tina räkorna.
Koka riset eller nudlarna eller förbered valfritt tillbehör som tex lågkolhydratnudlar, blomkålsris.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och rör ner lök, vitlök, ingefära, röd curry. Låt allt fräsa någon minut. Rör ner det tjocka från kokosgrädden (spara vätskan), limeblad och fisksås och låt allt småputtra ca 8-10 minuter. Rör i grönsakerna och späd eventuellt med mer kokosvatten/mjölk, låt det fortsätta småputtra några minuter medans räkorna tillagas.
I en stekpanna hetta upp olja och lägg i räkorna med chiliflakes och vitlök. När räkorna blivit rosa (tar bara någon minut) så är de klara, viktigt att de inte får gå längre då blir de sega. Rör ner räkorna i grytan, smaka av med limeskal och limesaft.
Servera direkt med valt tillbehör och toppa med korianderblad.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

Jeanette 25 november, 2023 - 09:56

Waow, ser riktigt smarrigt ut!! Vilka räkor använde du dig av? Märke? Har alltid problem att hitta några bra… ofta så ör dom så blaskiga.

Svara
Åse 25 november, 2023 - 10:51

Hej! De är länkade i inlägget 😋🤗

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!