En god och mättande soppa med en hel del nyttigheter så här i förkylningstider!
En personlig favorit!

Het indisk kycklingsoppa
- Portioner: 4
Ingredienser
4–5 cm färsk ingefära
2 morötter
1 stor gul lök
1/2 röd chilifrukt
1 syrligt äpple
smör att steka i
1 msk currypulver
1–2 tsk garam masala krydda *
1 kanelstång
1 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
4 dl kycklingkött, tillagat
3 dl grädde
salt och peppar
färsk koriander
creme fraiche
* Garam Masala krydda:
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver.
Instruktioner
Riv ingefära, skala och skär moroten i tunna slantar.
Finhacka löken.
Kärna ur chilin och finhacka. Skala äpplet och riv.
Lägg ingefära, chili, morötter och äpple i en stekgryta med smör, pudra över curry och garam masala. Låt allt fräsa på låg värme en stund. Det ska bara mjukna och kryddorna utvecklas.
Lägg i kanelstången. Häll i vatten och buljongtärningar och koka i 5 minuter.
Skumma av. Lägg i kycklingköttet och häll i grädden.
Låt allt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ta bort kanelstången.
Garnera med färsk koriander och servera eventuellt med en klick creme fraîche.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

13 kommentarer
Har i princip aldrig ätit indiskt . Körde på färdig kryddpåse med garam masala och lite purjolök också. Blev fantastiskt gott 😍
Tack för receptet, vilken himmelskt god soppa detta blev. Hittade det först i LCHF 2.0 (och sen här då såklart) – sån användning vi haft för den boken! 🙂 Använde kokt kycklingkött (ca 250 g) av hel kyckling (crockpot-kokt) och benbuljongen från koket. Lag till några bitar färskriven gurkmejarot, redde med ett par tsk arrowrot (men så kör vi ju förstås inte LCHF heller! Tar mig friheten att titta in här till din fina blogg ändå ibland). 😉
Mums så gott! Härligt att det smakade! =) Du är så välkommen här! =)
Gjorde denna i kväll och jösses så god. Både jag och mina man (som älskar indisk mat) gillade den. Tack för ett riktigt smarrigt och lättlagat recept.
Provade denna i helgen och den var både lätt att göra och supergod! Inte sista gången vi äter den!
Hej!
Håller på med din soppa just nu och blev alldeles förvirrad när jag kom till ”tillsätt kycklingköttet och kanelstången..” Kycklingen va ju redan i?? Den brynde man ju tillsammans med lite annat, tillsätt äpple, morötter. Häll på vatten och buljong och koka. Hur kan jag ha missuppfattat? Skulle inte kycklingen ha varit i bland det andra? :S Nu får det bli som det blir.. =P
Det har blivit en miss;) du har gjort rätt!! Jag ändrar
är det socker i de garam masala man köper i kryddburk. har en från willys jag ej minns märket på tyvärr… men är det socker i över lag?
Vill bara säga att jag gjorde ”din Rättikagratäng” i går & den äger !
Så god och det gick bra att ta lite Philadelphia ost istället för Redix.
Nu till en anna sak Risentas kokosmjöl är det ok eller ?
Det är ju lite svårt att veta , nu kommer mer och mer produkter för Lchf: are men är allt ok?
Risenta känns ju bra och äkta men 17 g kolhudrter /100g
Kokos är ju normalt lågt i kolhydrater !
Är det uppblandat !
Trevlig helg!
Mums!!! Den ska jag absolut testa, älskar både kyckling och indiskt:)))) Soppor på hösten är underskattat. Kram fina!
Kram tillbaka fina, när ni bor här får vi ha en sopp-torsdag ihop tycker jag 😉
Det ska jag prova. Låter härligt smakrikt och gott!