Skriv ut

Het indisk kycklingsoppa

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

45 cm färsk ingefära
1/2 röd chilifrukt
1 stor gul lök
2 morötter
1 syrligt äpple, rivet
1 msk currypulver
12 tsk garam masala krydda *
1 kanelstång
1 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
3 dl grädde
2 kycklingfiléer i småbitar
salt och vitpeppar
färsk koriander

* Garam Masala krydda:
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver.


Instruktioner

Riv ingefära, skala och skär moroten i tunna slantar.
Finhacka löken. Skala äpplet och skär i småbitar.
Kärna ur chilin och finhacka. Bryn ingefära, chili, kycklingbitar och lök i smör, det ska inte få någon färg.
Tillsätt morötter och äpple. Pudra över curry .
Häll i vatten och buljongtärningar och koka i 5 minuter.
Skumma av. Lägg i kanelstången och häll i grädden.
Låt allt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar och garam masala.
Ta bort kanelstången. Garnera med färsk koriander och servera eventuellt med en klick creme fraîche.