Heeeeeej härliga fredag!!!! YAY! Här skiner solen på oss i Helsingborg! Vad jag förstår så är det ni i norr som annars har sommaren hos er! 😉 Men runt 22-25 grader ska vi få i dag och jag ska faktiskt försöka få lite färg på näsan i dag!
Men först har jag och sonen som är hemma med behandlad halsfluss ätit en riktig gofrulle!
Ni som inte äter mejeri kan givetvis ersätta vispgrädden med kokosgrädde eller cashewgrädde te.x.
Jisses så gott detta blev!!
2 portioner
2 ägg
2 dl gräddmjölk (half and half)
1,5 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
2 krm salt
smör att steka i
1 dl vispgrädde som vispas
1 dl hallon
hallon/blåbär till servering
Vispa ihop ägg och gräddmjölken och de andra ingredienserna och hetta upp en stekpanna med smör. Jag gillar att steka plättarna i vanlig stekpanna än i plättlagg, gillar att de blir lite ojämna. Häll i plättsmeten och grädda plättarna på medelstark värme.
Vispa grädden och blanda med 1 dl hallon.
Varva plättarna med hallongrädden och servera sedan med lite färska bär.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
9 kommentarer
[…] Frukost: Plättar på hög med hallongrädde, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT Lunch: 150 g kycklingkött från grillad färdigköpt kyckling, 1 dl keso smaksatt med lite sambao oelek, 1/2 avokado Middag: Kycklingwok i röd curry, servera med sjögräsnudlar […]
Det där såg ju vansinnigt gott ut!!
Hej.
Gud så gott det såg ut,måste jag göra i helgen så blir jag nog den BÄSTA mamman 😉
En liten fråga,är såååå sugen att göra lemonade nu när det är sommar(bor i norr ;-)) ,går det att byta ut sockret rakt av mot stevia tror du?
Hur man sötar och med vad får man prova sig fram =) Stevia är ju en växt och sedan så görs stevia strö och stevia flytande men det är olika doseringar beroende på vem som gör det 🙂
Ser otroligt fräscht och gott ut! Önskar dig en fin fredag!
Åh, det ser riktigt gott ut!
Var köper du kokosgrädde? De var otroligt frågande till detta på coop forum 🙂 vispar du den sedan som vanlig grädde eller är det färdig konsistens?
Kokosgrädde finns bal som Blue Dragon (coconut Cream), det vispas som grädde men är ganska fast i konsistensen. Annars kan man kyla ner tex Santa Marias kokosmjölk (extra creamy) och även skålen den vispas i och sedan ska det gå att vispa!
Svar från en annan Beatrice 😉
Coop har tagit bort Blue Dragons kokosgrädde ur sortimentet 🙁 men de flesta Ica-butikerna har det.