Havrefrallor till frunch!

2 februari, 2021

Innehåller annonslänk till Adlibris

Det är knappt jag vågar skriva det men igår upptäckte jag att mitt knä inte hackade/knäppte längre och att jag kände att det liksom flöt på bättre när jag gick.
Trots alla mil av promenader förra veckan eller kanske just på grund av det! Att stärka upp musklerna runt knän och i framsida lår tipsade både PT och naprapat om och blodcirkulation är ju viktigt!

5 km i morse och knäet är fortfarande tyst och följsamt. Nu håller vi tummarna för det va?!

Bakade ett gäng havrefrallor när jag kom hem, de är ju så ljuvligt goda! Jag tycker de blir bäst med havremjöl än hela havreflingor men det är ju en smaksak!

Receptet finns även i min bok MINA FAVORITER (HÄR)! Även jag lagar mat från den, den innehåller ju mina favoriter 😅

Älskar rökt ost! Gillar ni? Jag köper från charken men finns även Falbygdens och Wernerssons har på osthyllan.

Frunch! 1 havrefralla (delat i 3 skivor) med samiskt rökt skinka och rökt ost och så klart 1 ägg!

Nu ska jag skriva klart kvällens recept! Blir soppa! YUM
Skön tisdag på er! 💖

 


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
Ytterkläder för höst- och vintern! HÄR

¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


9 kommentarer

Karoline 5 februari, 2021 - 17:58

Rökt ost är ju fantastiskt. Bor man på falbygden så är ju valet självklart 😊

Svara
Camilla H S 3 februari, 2021 - 12:46

Hej, tänkte prova ditt recept på havrefrallor. Jag har köpt hem glutenfritt havremjöl och undrar hur mycket jag använder då, eftersom du anger 7 dl havregryn i receptet?
Vill gärna berätta att jag tycker din nya bok var superfin och läste den meddetsamma när den kom till vid jul/nyår. Har en del av dina andra böcker och gillar verkligen dina recept.
Tack även för en härlig hemsida med recept och berättelser att förgylla dagen med : ) // Camilla

Svara
Åse 3 februari, 2021 - 17:03

Hej! Det blir även 7 dl mixade havregryn = 230 g ca
Misstänker att färdigt havremjöl är lite drygare men gram borde vara likvärdigt. Ta lite mindre. Degen ska vara stabbig och klibbig och inte för hård, men gå att forma bullar med fuktade händer

Svara
Åse 3 februari, 2021 - 17:03

Och tack snälla för rara rader! Roligt att du tycker om även nya boken 🙏🏻❣️

Svara
Cecilia 3 februari, 2021 - 07:59

Hej!
Håller tummarna för knät! Har också hört att blodcirkulation är viktigt för läkning, men det gäller att göra rätt aktivitet då så att man inte förvärrar.
Åh, havrefrallor! 🙂 De kommer jag nog att baka i helgen.
Har faktiskt aldrig provat rökt ost, tack för tipset!
Kram

Svara
Åse 3 februari, 2021 - 08:01

Ja det ’r ju svårt det där, att veta så man inte övertränar. Promenader känns dock som det mest naturliga och så har jag fokuserat på framsida lår i styrka, vi får hoppas det håller nu!
Ja prova dessa! Dev är goda! <3 KRAM

Svara
Yvonne Bertilsson 3 februari, 2021 - 07:30

Hej
Var får jag tag i receptet på havrefrallor till frunch.
Försöker gå in på din hemsida men receptet kommer inte ipp

Svara
Åse 3 februari, 2021 - 07:38

Hej! Det är länkat i inlägget (klicka på ordet havrefrallor)

Svara
Frida 2 februari, 2021 - 14:59

Det är supergott med rökt ost, lärde mig äta det i Amsterdam för snart 10år sen, mums.
Ska testa och baka frallorna.
Lycka till med knät❤️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.