"Happy Friday" Jodåsåatte..

av Åse

God middag!
Fredag och jag möter den med ett suddigt öga 😉
Jag har lyckats med bedriften att ha gjort en LASEK utan att ha nämnvärt ont och det känns ju fantastiskt, med tanke på hur ont de flesta brukar ha. Men jag har en oerhört hög smärttröskel, det vet jag sedan länge (inte ens att föda barn gör speciellt ont)
I dag är dag 3 och jag vaknade med massa sudd på ögat, vilken tur det bara är ena ögat annars hade jag varit rejält handikappad och hade absolut inte kunnat skriva detta! Det är enligt Vickan helt normalt och beror visst på att hornhinnan möts idag och växer ihop igen. Ska in till Memira nu om en stund och ta bandagelinsen.
18122014-012A4381
Går kvällens taco ❤️
Titta vilken söt julgranskula jag fick av Monica, som var med oss i Sitges. Hon skickade med världens finaste brev. TACK Monica – du gjorde mig lycklig!
Är så tacksam för er människor jag möter IRL och i kommentarsfältet! Ni betyder så mycket.
18122014-012A4372
Längre kom jag inte i blogginlägget… Uppdaterat kl 19:22: Så här glad var jag, på väg till Memira för att ta bandagelinsen.
Glad av min söta tisha och mina supersköna blå Please.

2014-12-19 14.30.06
Nu sitter jag med ett öga öppet, andra ögat är i nuläget bedövat av bedövningsdroppar annars hade jag legat och gråtit i min säng.
Smärtan kom som ett brev på posten när bandagelistan togs. Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att det kunde göra så här ont.
Min mamma som hade hårda linser på 60-talet och som några ggr gjorde hål på hornhinnan sa: ”Man vill bara plocka ut ögat och slänga iväg det”
Jag kan inte ha ögat stängt, det gör för ont, jag kan inte ha det öppet, det gör för ont. Öga och näsa rinner som en FLOD.
Glassplitter strött i ögat.
Japp.
Just så.
Just nu så sippar jag champagne för är det någon gång man behöver Champagne – så är det NU!.
Jag är redo med bedövningsdropparna och jag struntar i att jag överdoserar dem!
Men, trots denna smärta – så är det värt det tusen ggr om. Att operera min närsynthet (-9.5) är bland det bästa jag gjort för mig själv.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Anki Villman 22 december, 2014 - 18:32

Åh, jag lider med dig!
Har själv gjort LASEK två gånger, på båda ögonen samtidigt,, och andra gången var värst!!! Speciellt efter att man tagit ut bandagelinserna!!
Jag hade mer än -10 i styrka, så Memira trodde inte att jag skulle bli att klara mig utan synhjälpmedel, men det gör jag! Och tänk vilken frihetskänsla det är nu när man inte behöver ha glasögon/linser, utan ser perfekt direkt man stiger ur sängen på morgonen. Ångrar inte en sekund att jag kostade på mig den här operationen, men har räknat med att det har jag tjänat in på några år.
Lycka till – nu kan det bara bli bättre!!!
Ps. Nu ska jag baka ditt vörtbröd – har gjort det en gång och det var fantastiskt gott!

Svara
Stina 21 december, 2014 - 15:03

Fy 17 din krake…och så orkar du blogga och tänka på oss läsare när du förmodligen knappt orkar med dig själv. Hoppas verkligen det går över snabbt. Jag har funderat på att kolla om det funkar att operera ålderssynthet operation men vet inte ens om jag vågar gå på undersökning…rädd för att behöva fatta ett beslut om det går att operera.
Kryakram
Stina

Svara
Åse 21 december, 2014 - 15:59

Åh vännen, operationen för ålderssynthet gör inte ont! Typ samma som när jag gjorde min ICL! Korrigeringen jag gjorde nu är lasek (lasek) . Go for it!

Svara
My own backyard 20 december, 2014 - 10:15

Stackare! Jäkligt jobbigt att gå igenom det där men såååå värt det.
Jag gjorde den som kallas FSlasek på Memira för 2 år sedan. Inte alls lika smärtsam som den du har gjort vet jag.
Det är ialla fall det bästa jag gjort! Sååå nöjd! Och kan ibland fortfarande slås av tanken att ”tänk att jag varken har linser eller glasögon nu”, en fantastisk känsla!
Hoppas smärtan går över för dig snart.
Kram

Svara
Åse 22 december, 2014 - 10:00

Visst är det skumt! Jag har fortf inte vant mig vid att vakna seende! (nåja nu är det ju lite småsuddigt ;)))
Tack för rar kommentar, God Jul!

Svara
camilla p-a 20 december, 2014 - 08:11

Usch din stackare, jag lider med dig! Bra att du känner att det är värt då, då är det lättare att genomlida smärtan. Sköt nu om dig och sippra du på din champagne! 😉
Stor stötte kram!

Svara
Rosa 20 december, 2014 - 07:36

Rigtig god bedring, Åse! Det lyder ikke godt….. uh, føler med dig… og forstår godt at der måtte et par champagnedråber til for at klare det… og måske lidt chokolade i dag? 😉 Dog er det jo godt at vide, at slutresultatet bliver så fint 🙂 … det hjælper lidt på det, ikk?
Klem fra Rosa

Svara
Linn 19 december, 2014 - 21:17

Wow,
jag gjorde närsyntsoperation för över 10år sedan, båda ögonen samtidigt… och hade inte alls sådär ont.. tvärtom – det gjorde faktiskt inte ont alls.. (!!) och jag är smärtkänslig som f-n… Visserligen hade jag två par droppar till ögonen, varav den ena säkert var bedövning..) … det jag kommer ihåg var att man såg lite suddigt första dagen, och att alla ljuskällor ”spred ut sig som stjärnor” (som en specialeffekt typ) .. tror jag såg helt bra redan nästa dag eller så.. men fick fortsätta med dropparna (plus sova med en slags kåpa över vardera ögat på natten) kanske i nån vecka..
Kommer inte håg att jag hade nån bandagelins.. Hade återbesök efter kanske 1 vecka för synkoll, o jag hade bättre än 20,0 (detta var inte i sverige).
Inte behövt göra om operationen, inte heller behövt skaffa glasögon/linser igen…
Det kanske inte var samma sorts operation (dvs eftersom jag inte hade ont)… Den jag gjorde hette typ LASIK (eller LASEK?).. kommer inte ihåg, men det finns flera tekniker med liknande namn…
Hoppas du snart känner dig bättre!

Svara
Åse 20 december, 2014 - 13:41

Ja LASIK är inte samma som LASEK, bara LASEK som känns så här. Skönt att det blev så bra! KRAM

Svara
Marie Holm 19 december, 2014 - 21:05

Stackare! Jag har rispat med ögonpenna på hornhinnan för en himla massa år sen och det var nog den värsta smärta jag varit med om! Har fött 2 barn och en del annat men detta var överdjävligt!
Kram och drick champange!

Svara
Åse 22 december, 2014 - 10:00

Kram tillbaka!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.