Hamburgare med feta och pestosås

av Åse

I går var det så otroligt jobbigt, jag var sugen på ALLT (hungrig!) när jag gick och handlade och slogs med mig själv hela tiden.. ”skaldjur? Nej jag är sugen på lax… nej omelett med salami och brie, nej en hamburgare hade ju varot gott! Hmmm men pepparrot är jag ju extra sugen på idag..” och under tiden lade jag allt jag var sugen på i korgen 😉

Det blev en hamburgare med extra allt 😉 Och så himla gott! Fräscht och goda smaker!

3 personer

Hamburgare
500 gram naturbetes nötkött
1 ägg
1 skvätt oxfond
1 skvätt Renée Voltaire tamarisoja (eller vilken soja du föredrar)
1 skvätt rödvin
1 msk persilade
salt, peppar

Forma 3 biffar och stek i smör.

Sås
1 dl smetana eller creme fraiche
2-3 msk pesto
2 vitlöksklyftor
salt, peppar

Blanda ihop!

Lägg ruccola på tallriken och sedan 2-3 tomatskivor. Sedan biffen, fetaost, soltorkade tomater och rödlök och en baconskiva, toppa med lite färsk basilika =)

 

 


annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Nästa gång vi äter köttbullar kan du väl köpa färdiga? | Stugan på fjället 12 april, 2013 - 17:25

[…] fall supergod med lite italiensk lufttorkad skinka, fetaost och sallad. Inspiration fick jag från 56kilo, även om jag modifierade lite efter vad jag hade […]

Svara
Åsa Erdemli 3 april, 2013 - 14:40

Hej!
En liten fråga… Vad kan man ersätta persilade med?? Har ingen aning om vad det är. Antar att man inte kan köpa det i en ”vanlig” mataffär?

Tack på förhand!

Mvh,

Åsa Erdemli

Svara
Åse 3 april, 2013 - 14:51

Jovisst. Det är en krydda i bl.a. Santa Marias sortiment. Men du kan ersätta det med salt & peppar eller tex örtsalt.

Svara
Esu 22 oktober, 2012 - 21:50

Hej! Bestämde mig för några dagar sedan för att börja med LCHF och idag lagade jag denna rätt till middag och måste bara säga att HERREGUD vad gott det var!! Helt underbart! Kan man verkligen äta så här gott samtidigt som det är nyttigt? haha tack för bra recept!

Svara
Lisa - http://lillategelhuset.blogg.se/ 27 juni, 2012 - 17:54

Men, Åh så gott!
Den skriver jag upp på min receptsamling på mat jag ska äta efter mina 10 veckor med Nutrilett. Jag har haft turen att komma med i en viktminskningsgrupp, så himla spännande och roligt. Nu äntligen ska jag bli iform, både på utsidan och insidan. Det kommer att bli en tuff tid, (så all peppning behövs) Men det SKA gå, jag känner mig motiverad till tusen.

Och som jag skrivit tidigare, du är en enorm inspirationskälla, Tack för det 🙂
Kramkram!//Lisa

Svara
Åse 27 juni, 2012 - 18:18

Varmt lycka till!! Håller all tummar för dig! KRAM!!!

Svara
Lisa 27 juni, 2012 - 19:28

Tusen Tack!! 🙂
Det är bara dag 3 av 10 veckor,
men det känns superbra att vara så motiverad. 🙂
Ha det bäst, kram!

Svara
anette 27 juni, 2012 - 11:43

Fattar inte att du kommer på så mycket gott. Älskar din blogg och alla dessa supergoda recept du delger oss. Tack för det ! Nu ska här till affären och införskaffa lite hamburgergott.

Kramar ♥

Svara
Therese 27 juni, 2012 - 10:30

Jag åt frukost innan jag tittade in på din blogg, bara för att inte bli så sugen om det var något nytt recept med en vacker bild upplagd…. Det hjälpte inte, nu vill jag testlaga receptet och se om det blir lika gott som det låter och ser ut.

Svara
Åse 27 juni, 2012 - 10:35

Haha!! Du är ju för rolig! =))

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.