Hälsa!

av Åse

Så, nu är en vecka på utbildningen gjord och det är galet så mycket vi fått lära oss på dessa 45 timmar (ja för på lunchen har vi ju också pratat, tragglat och frågat Anna *S*) Näringshälsa och näringsfysiologi är såååå intressant och borde egentligen vara något vi alla lärde oss!
Jag har ändrat om hela min syn på LCHF. Jag har gått från att fokusera på antal gram kolhydrater i livsmedel till att fokusera på en hälsosam fördelning mellan kolhydrater, protein och fett, näringsämnen och mineraler. Kvalitet hellre än kvantitet! Titta vart kolhydraterna kommer ifrån istället för att bara fokusera på antalet!
Jag har fått en ny syn på LCHF, som en fantastisk hälsokost och inte främst en metod för viktminskning.
Jag inser vad otroligt mycket man får på köpet av att äta en kost som består av lite, men kvalitativa kolhydrater, bra med naturliga fetter och protein från kött, fågel, fisk, skaldjur och ägg. Hur viktigt det är att vi äter allsidigt och hela tiden tänker på att vi ska ha en bra fördelning av våra micronutrienter.

Förresten när det gäller kokosfettet så ka jag berätta att min man har nu ätit kokosfett dagligen och även smörjt in sina eksem på fötterna och de är nu i princip helt borta! Trots medicinering i så många år! Naturen är fantastisk! Lyssna på er kropp, era signaler!

Nu ser jag fram emot två veckors intensiva självstudier! Just nu är vi korvstoppade och vi har alla redskap att få ihop pusslet själva men det krävs att vi repeterar och får ihop systemen!  Som tur är har vår grupp skapat en sluten facebook grupp där vi kan ventilera och hjälpa varandra!
Sedan följer sista veckan + tenta.

Jag är så glad att jag går denna utbildningen! Och helt plötsligt har jag fått upp läs och studieintresset =)

Fin dag/kväll på er alla! Vi ska hem till lillasyster och knarka omega-3, dvs fisk och skaldjur 😉

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

carolina 7 augusti, 2011 - 17:32

Hej

Följer din blogg och tycker du har en mycket sund inställning till kost o träning! Det du skriver är jätte intressant och jag tycker det är skönt att se att att det är ok att unna sig i mellanåt 🙂 Nu blev jag jätte intresserad av vad du pluggar? Är själv inne på att ta nån kurs eller liknande!

//Carolina

Svara
Maria 7 augusti, 2011 - 11:01

Hej! Vilken fantastisk inspirationskälla du är, tack:) Blir väldigt nyfiken på utbildningen du går, har själv startat min resa med LCHF och det känns fantastiskt bra. Håller på att utbilda mig till Hälsopedagog på Högskolan i Halmstad och skulle verkligen vilja använda mig av LCHF i mitt framtida yrke. Har du ngn länk till din utbildning? Jag bor i Falkenberg, Halland så det kanske inte är en omöjlighet att gå den. Har nog inte mått så här bra någonsin och jag tror verkligen på denna vägen till förbättrad hälsa. Ha det gott, Kram

Svara
Ullis 6 augusti, 2011 - 20:41

Låter som en mycket bra kurs. 🙂 Jag blir själv sugen på att lära mig mer.

Svara
jennyh 6 augusti, 2011 - 18:34

Vad spännande med kursen är det något du har planer på att jobba med sen när du är färdig?
Hoppas ni får en trevlig kväll 🙂

Svara
Mia 6 augusti, 2011 - 15:00

Hej. Sen en månad tillbaka läser jag din blogg dagligen. Och mycket av de jag lagar är inspiration från dig. Alla recept jag testat har smakat helt perfekt. Har fått köpa hem en del nya varor men de är bra livsmedel så allt är bara en fördel :)Tack för en otroligt bra blogg. Vad är de för kurs du läser? Trevlig helg

Svara
Åse 6 augusti, 2011 - 15:44

Vad roligt!! Jag läser till kostrådgivare inom LCHF
(lågkolhydratkost med naturliga fetter)

Svara
Trillian 6 augusti, 2011 - 14:55

Förstår att din mans eksem försvinner. Jag hade blodiga eksem på mina händer i 20 år och nu efter 1 år med lchf så är det som att jag aldrig haft eksem. Och det sjuka är att jag inte ens smörjer in händerna längre för de har blivit supermjuka och fina. Tidigare hade jag kräm på hela tiden och de fortsatte vara nariga och jävliga och såriga. Så lchf är verkligen en HÄLSOkost. Jag kommer äta såhär resten av livet och kanske adda mer kvalitativa kolhydrater senare i min viktresa.

Svara
Åse 6 augusti, 2011 - 15:37

Fantastiskt att det jag läst i veckan (hormoner, enzymer) om hur man skapar balans i kroppen verkligen även fungerar i praktiken! Kvalitativa kolhydrater finns i grönsakerna, ngn frukt, nötter etc :)) ger mängder av vitaminer, mineraler som är bra för oss 🙂

Svara
Annah 6 augusti, 2011 - 13:10

Härligt att du hamnat rätt!

Jag har en bra kokbok om just vikten av rätt mat när man tränar samt vad man bör äta beroende på vad man tränar.

Svara
Åse 6 augusti, 2011 - 13:23

Ja vi ska läsa träningsfysiologi nästa vecka som Jonas Bergqvist håller, ska bli intressant!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.