Hallonsorbet

av Åse

Vi gör ganska ofta bär och fruktglass här hemma när vi är sugna på någonting till dessert. Både stora och små älskar det! Att det sedan är enkelt och gå snabbt gör ju inte saken sämre! =) Verkligen godis från naturen!
IMG_8442


IMG_8444
IMG_8449

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hallonsorbet


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 100 gram fryst mango
  • 50 gram frysta hallon
  • 0,5 liten fryst banan i skivor
  • 3 msk kokosmjölk eller vispgrädde

Instruktioner

  1. Frys in bananskivorna innan.
  2. Mixa sedan allt i en matberedare eller i en stavmixerbehållare och servera genast.

Notering

  • Jag köper Garants kokosmjölk som är tjock som kokosgrädde, men vispgrädde fungerar också, börja med lite mindre mängd först så ser ni vilken konsistens sorbeten får, så den inte blir för lös.
  • Tillagningstid: 5

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

13 kommentarer

Karin 14 oktober, 2015 - 19:22

Hej Åse! Vilka fantastiska recept du har! Jag är så glad att jag hittade hit! Jag gör ofta bärglass med en stavmixer, men jag tycker att det stänker o skvätter för mycket i köket. Jag skulle vilja ha allt samlat i en tillsluten bägare, när glassen mixas. Vilken mixer/beredare tycker du är bäst till 1-2 portioner glass? Den på bilden ser ju liten o smidig ut…..Är den bra? Vilket märke och modell är det ?
Ser framemot att njuta av supergod bärglass i stänkfritt kök.
Kram på dig
// Karin

Svara
Åse 15 oktober, 2015 - 09:10

Många stavmixers har ju en bägare med knivar som ingår, jag har en ådan till min Kitchen Aid stavmixer, perfekt för bärglass! =)

Svara
Alekzandra 6 september, 2014 - 12:03

Hej!
Kan man göra den och sen frysa? Eller blir den kristaliserad då?

Svara
Sara 23 mars, 2014 - 20:50

Åh så gott!
En liten fråga bara… om jag använder grädde, ska den vispas först?
Tack för en superblogg!!
Sara

Svara
Åse 23 mars, 2014 - 20:52

Nej det behövs inte 🙂 men som sagt börja först med mindre mängd!

Svara
Jennie 22 mars, 2014 - 19:37

Herregud så gott!!! Det var helt fantastiskt, och barnen älskade den! Kommer att göras många gånger:)

Svara
Åse 22 mars, 2014 - 20:59

Yippie vad roligt!!!

Svara
Anna 22 mars, 2014 - 19:10

Supergod! Fick toppbetyg av alla i familjen!

Svara
Åse 22 mars, 2014 - 19:13

Kul att höra!! =)

Svara
Johanna 22 mars, 2014 - 17:28

Hur många räcker detta recept till?

Svara
Åse 22 mars, 2014 - 18:29

1-2!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 22 mars, 2014 - 16:46

Vilken fräsch dessert! Detta blev jag riktigt sugen på att göra.

Svara
Barbro 22 mars, 2014 - 16:09

Åh vad gott det ser ut att vara.Får vi testa nån gång.
Ha en fortsatt bra lördag.
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.