Hallondaiquiri

av Åse

Hej på er! Hoppas ni har en fin lördag!
Mina favoritcocktails är Daiquiris, Margaritas och liknande cocktails.
Jag gillar kombon syrligt med lite sötma och en tydlig spritsmak. Jag gillar INTE drinkar som bara smakar sött och som man sörplar i sig på nolltid och så TJONG, så inser man att man svapt två drinkar och det susar i säven ganska rejält.
Cocktails som man smuttar på är min melodi.
Detta receptet innehåller sockerlag, det går givtevis att utesluta om man inte vill ha det men då blir det en obalanserad drink med betydligt mer syra.
Det går att göra ”sockerlag” på sötningsmedel, och då främst pulveriserat erythritol för vanlig erythritol kristalliserar sig när det stelnar.
Min sockefria sockerlag gör jag på lika delar sukrin melis och vatten. Värm tills sötningen smält. Låt svalna. Addera till några stevia droppar för bra sötma.
Färska hallon är VIKTIGT att ha, det blir inte samma smak med frysta!
012A3055


Mixa hallonen och limejuice med stavmixer. Det går att muddla men jag tycker det blir godare med hallonpuré.
012A3059
Fyll en shaker med is och häll ner hallonpuré, sockerlag och vit rom och skaka.
Häll upp i cocktailglas. 
012A3065

DSC00183
012A3076

Hoppas ni gillar mitt recept! 
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hallondaiquiri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1/2 dl färska hallon
  • 1/2 färskpressad lime
  • 2 cl sockerfri sockerlag
  • 5 cl vit rom

Instruktioner

  1. Gör hallonpurén först: Mixa hallon och färskpressad lime med stavmixer.
  2. Fyll en shaker med is och häll ner hallonpuré, sockerlag och vit rom och skaka.
  3. Häll upp i cocktailglas.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

8 kommentarer

Diana 18 juni, 2021 - 11:48

Hur gör ni sockerlagen? jag använde sötströ men när lagen kallnade så klumpade/kristalliserade sig sötstören. Kan man använda sirap i stället? eller någon annan sötning som inte återtar sin form när den kallnar?

Svara
Åse 18 juni, 2021 - 11:49

Jag använder Nick’s Use Like Sugar som jag tycker är överlägset bäst.

Svara
Diana 18 juni, 2021 - 13:55

Då ska jag prova med det i stället. Tack

Svara
Annika 10 april, 2016 - 19:13

Åhh vad gott, denna tiden på året är det mycket godare med hallon, tills dess att de svenska jordgubbarna kommer, nog för att jag köper jordgubbar ändå, men jag bakar in dom till cheesecake jordgubbar, Ska testa denna drink nästa gång jag får besök.

Svara
Ljuva Julia 10 april, 2016 - 19:06

Den ser ju ljuvlig ut 🙂 Min favorit är sidecar!

Svara
Åse 11 april, 2016 - 16:15

Låter god!!

Svara
Carina Ruthberg 9 april, 2016 - 11:22

Hej!
Vart kan jag köpa Surin Melis?
Vänlig hälsning
Carina

Svara
Åse 9 april, 2016 - 12:06

Ica Maxi =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.