Gurkrullar med pepparrot och räkor

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Hej vänner!

Vi kom precis hem med kassar med mat & dryck, gästerna kommer om 3 timmar och vi ska både fixa här, laga mat och fixa oss själva.. vi i ett nötskal!
I mitt nästa liv ska jag bli bättre på detta..
Hur som!

Dessa gurkrullarna var såååå goda!
Mina gurkor var sjukt små dock haha så jag rekommenderar stora gurkor!
Jag fyllde med pepparrotsfärskost men det går lika bra med naturell färskost eller tex färskost med örter.
Det är plättlätt!

Sjukt söta! Så fint med ärtskott tycker jag – dessutom gott, älskar ärtskott!

Till detta provade vi veckans vin –

Bouchard Aîné & Fils Brut de Chardonnay

Jag är sjukt svag för snygga flaskor att servera från, är ju egentligen samma sak som att man serverar i fina glas, tallrikar, bestick, tar på sig en snygg klänning när man går bort.

Sedan är det självfallet viktigast hur vinet smakar 😅

Premiär! Guldvinnande bubblor från Bourgogne!

Detta är en guldvinnande Brut de Chardonnay från anrika Bouchard Aîné & Fils.
Vinet vann GULD i den prestigefulla internationella tävlingen Gilbert & Gaillard 2022.

Redan på 1800-talet var Bouchard Ainé & Fils en av de mest framstående producenterna av mousserande vin utanför Champagne. Med lanseringen av Brut de Chardonnay är det dags att hylla husets 200-åriga historia av lyxiga bubblor.

Smaken är härligt frisk och torr med inslag av citrus, rostat bröd, nötter och mineraler. Vinets fräscha och pigga mousse kittlar gott i gommen.
Passar perfekt till skaldjur, till lätta kycklingrätter eller till fisk.
Vinet är gott att dricka redan nu men lämpar sig även för lagring och smaken fortsätter att utvecklas under 3-5 år.

ART NR 57601 | Bouchard Aîné & FIls Brut de Chardonnay | 750 ML | ALK 12 % | 119 KR | Socker: 0,03 per 100 ml
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

Här kommer receptet på gurkrullarna!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gurkrullar med pepparrot och räkor


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Description

2 gurkor
1 ask creme bonjour pepparrot
1 ask ärtskott
8-12 skalade stora räkor


Ingredienser

Hyvla gurkorna med osthyvel, släng första gurkstrimlan. Hyvla in till fröhuset, vänd på gurkan och gör likadant på andra sidan.
Lägg på bakplåtspapper och torka av med papper. Bred rikligt med färskost på gurkskivorna, dela varje del i två delar.
Lägg några ärtskorr på skivan och rulla ihop.
Fäst ihop rullarna med lite färskost som ”lim”
Sätt i en räka i varje rulle och servera!


 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

4 kommentarer

Jeanette 3 september, 2022 - 22:12

Hej Åse! Har du testat att odla egna ärtskott?
Hur enkelt som helst. Ska testa gurkrullarna. Verkar både enkelt o smarrigt.
Med vänlig hälsning
Jeanette

Svara
Åse 4 september, 2022 - 18:58

Näää men vilken rolig idé! tack för det =)

Svara
ÅsaS 3 september, 2022 - 20:08

Ibland är det enklaste det godaste! Och med god dryck, i snygg flaska, gör det ju inte mindre festligt direkt!
Njut kvällen! 💕

Svara
Åse 4 september, 2022 - 19:00

Tack detsamma fining <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.