Guld & Saffran (Min bästa fisksoppa!)

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Nordic Nest & Ellos

Hej och Happy lillördag!

Nu rullar dagarna på i racerfart, helt galet!
Jag måste sätta fart och planera lite julklappar, inte en enda har jag köpt 🫣
Men kidsen har skickat sina listor så det reder upp sig snart!

Lite nytt till julservisen Hammershøi Christmas!
Dessa ingår inte i just julservisen men det matchar ju bra ändå! Dessutom funkar de ju året runt tycker jag. Vita äggkoppar som man även kan ha flingsalt i, mm är aldrig fel.

HÄR hittar ni dessa.

Såååå gulliga salt & pepparkar!

Mulliga och gulliga – HÄR hittar ni dem.

Jag har visat er mina Bloomingville köttbestick tidigare (HÄR)

Guldbestick är så fint att duka med  i jultider tycker jag! Så jag beställde en hel uppsättning + lite annats smått och gott.

RAW serien från Aida är sååå fin tycker jag!
HÄR hittar ni 48-delars bestick i guld och HÄR hittar ni 60-delars (med tårtgafflar också)

Finns sallad, tårtspade, serveringsbestick mm HÄR

Givetvis funkar det att duka med året om! Snyggt till tex Aida RAW midnight blue!
HÄR

PS! Ett enkelt sätt att putsa mässing och dylikt är med ketchup!!

SAFFRANSDOFTANDE FISKSOPPA MED VITLÖKSAIOLI
Älskar fisksoppa och just med tomat och saffran är ju väldigt juligt och vackert att servera så här års!

(Haha jadå, fisken ligger därunder någonstans 😝

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saffransdoftande fisksoppa


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

400 g torskfilé
400 g laxfilé
250 g skalade räkor
1 purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2,5 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl creme frachie
2 fiskbuljongstärningar
1 paket saffran
1 tsk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 tsk salt
Färsk timjan

Aioli:
2 vitlöksklyftor
1 dl creme frache
0,5 dl majonnäs
salt efter smak


Instruktioner

Strimla purjolöken och finhacka löken. Fräs i smör så det blir mjukt, riv ner vitlöken.
Blanda ner de torkade kryddorna, salt och tomatpurén. Fräs en liten stund.
Blanda ner vin och buljongtärningarna och låt koka en liten stund. Blanda sedan ner safrran, grädde, vatten och creme fraiche.
Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i kuber och sjud i 7 minuter.
Tillsätt räkorna, hetta upp snabbt (låt inte koka upp för då blir räkorna sega!) och servera med en klick aioli och färsk timjan-

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

Anna-Lena 7 december, 2022 - 18:15

Vi älskar den här soppan! Och ska äta den till middag idag, så festligt att du la ut receptet just idag.

Svara
ÅsaS 7 december, 2022 - 14:40

Åh, det är ju den soppan jag brukar laga! Fick receptet av ”oki” (vilket betyder farfar/morfar). Den är ju såå god!
Julklappar, oh ja, de är hemknappade under Black week / BlackFriday. Återstår bara det lilla nöjet att slå in allt. Och så har vi ett födelsedagsbarn på Luciadagen..
Nä, bäst att sätta lite fart med dagens sysslor. Kör järnet hemma för att ligga i fas med allt, då det börjar bli bråda dagar på jobbet nu och framöver.
Kram 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!