Gul Kycklingcurry med cashew

1 september, 2019

Hej hej!

Sköna söndag! Jag ska inte göra många knop idag, det regnar ute och tänka sig då finns det ju inget bättre än att krypa upp under en filt och sätta på en bra serie tycker jag.

I går åt vi detta smaskiga – älskar kycklingcurry!
Jag gillar mycket curry i min occh blandar i nyttiga gurkmeja, då blir curryn ännu gulare!

Jag valde att servera blomkålsris till men det bestämmer ju ni vad ni har för tillbehör.

En perfekt helgrätt! Daniel hade köpt ett italienskt vin till som han fått tips om på systembolaget.
Dock på tok för sött för min smak, han hade glömt att kolla på sockerhalten. Det var dock väldigt gott till maten men det räckte med lite grann.

Skriv ut

Gul Kycklingcurry med cashew

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x

Scale

Ingredienser

11,2 kg kycklingfilé (eller kycklinglårfilé)  i bitar
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 g champinjoner
2 röda spetspaprikor, urkärnade och skivade
smör att steka i
salt, peppar
2 msk tomatpuré
34 msk gul indisk curry (pulver)
1/2 msk gurkmeja
34 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
4 dl grädde
2 msk tamarisoja
2 dl cashewnötter


Instruktioner

Stek lök, vitlök och champinjoner i lite smör tills champinjonernas vätska stekts bort och lök fått fin färg. Lägg över i tjockbottnad gryta.
Stek kycklingen i omgångar på ganska hög värme, salta och peppra något. Lägg över i grytan. Lägg ner paprikan.
Fräs tomatpuré och gul curry i lite smör eller olja, rör ner creme fraiche och grädde. Vispa ner kycklingfond och soja. Smaka av såsen. Häll såsen i grytan och låt allt puttra ihop i ca 10 minuter.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

9 kommentarer

Therése 2 september, 2019 - 08:57

Hej Åse! Det här verkar jättegott. alla varianter på grytor gillas hos oss, så det får det bli till middag i morgon – visst är det gul curry pasta du pratar om, inte curry pulver på burk? Tack 🙂 /Therése

Svara
Åse 2 september, 2019 - 09:15

Nej gul curry (indisk) pulver! 🙂

Svara
ÅsaS 1 september, 2019 - 19:09

Älskar curry! Skulle kunna ha det till ALLT!

Svara
Marie Lindelöf 1 september, 2019 - 18:22

Jag har funderat lite på det här med sockerhalten i vin.
Det skiftar ju otroligt när man tittar.
Vad skulle du tycka är gränsen för att ett vin ska vara lågkolhydrat?
Vad bör man hålla sig under för att det ska kännas bra? ☺️
Mvh/ Marie

Svara
Åse 1 september, 2019 - 18:24

3-5 g socker per liter tycker jag är perfekt!
De flesta torra cava, vita och röda är under 3 g socker per liter.

Svara
Kristina 1 september, 2019 - 17:51

När har du i cashewnötterna? ☺️ Med övriga ingredienserna eller efteråt? ☺️

Svara
Åse 1 september, 2019 - 18:22

I sist i grytan 🙂
Spara några och garnera med

Svara
Christine 1 september, 2019 - 12:53

Hej Åse tänkte göra Gul kycklingcurry med cashew hur länge den ska puttra har fallit bort, hur länge låter du den puttra? Kram och tack för allt gott du lägger upp.

Svara
Åse 1 september, 2019 - 12:56

Hej! Uppdaterat nu =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.