Ostpanerad grön monsteromelett

av Åse

Heeeeej!

Har ni en skön lördag? Det har jag!
Sitter fortfarande i sängen och slöjobbar och tittar på The Affair på Viaplay. Älskar sällskapsserier som man kan ha i bakgrunden, som man slipper vara superfokuserad på men ändå hänga med i 🙋🏻‍♀️😅 – Förstår ni?
Jag försökte med The Tudors men herrejisses, där måste man ju hänga med i alla vendettor, krig mellan länderna, vem som är gift med vem och hur många intriger som smids 🤣

Jag har precis satt i mig nya favoritfrukosten! Älskar att hitta något som jag sedan kör på så länge så jag tröttnar hehe

3 kokta eko ägg, ett gäng skinkskivspill, 1 msk majjo, 1 tsk bregott, salt & peppar! SÅ gott! Mättar och är en snabb frukost.

Och så över till frukosten som mina två gymkillar Nico & Noel satte i sig.
Nico kom ner vid 11, lite sliten efter en kväll och halv natt ute 🙈 Noel skulle träna och ville ha något rejält.
Jag lovade att min omelett skulle fixa allt!

Ett gäng sparrisstjälkar som jag skar i mindre bitar och 2 rejäla handfullar babyspenat som jag fräste upp i smör med salt & peppar.

Omeletten ostpanerade jag och lade på locket så den kunde gå klart på relativt låg värme så inte osten brändes vid.

Jag älskar färskost i omeletter! Det är en sådan där hemlig ingrediens som gör så mycket för smak och konsistens. Varm, krämig färskost!
Denna hade jag i denna omeletten. Jättegod!

När jag precis flippat över omeletten så såg den ut precis som en rejäl Calzone haha! Nico och Noel sa ”Vilken MONSTER omelette mamma!?”

Här har den hunnit sjunka ihop.

Avokado och tunn, tunn, tunn Bresaola!

När killarna ätit upp sa Nico:
– Mamma, nu är jag botad! 🤣🙋🏻‍♀️

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostpanerad grön monsteromelett


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

6 skivor ost (färdigskivad Gouda tex)
6 ägg
1/2 dl vispgrädde
1 dl skivad sparris
2 stora nävar bladspenat
100 g färskost
smör att steka i
salt & svartpeppar


Instruktioner

Smöra stekpannan och lägg i ostskivorna. Hetta upp pannan och när osten börjar bubbla, sänk till 50% av maxvärme.
Vispa ihop ägg, grädde och salt & peppar. Häll i smeten.
Lägg på ett lock. Fräs bladspenat och sparris i lite smör. Salta & peppra. När omeletten är fast ta bort locket. Lägg på grönsakerna och klicka ut färskosten. Flippa över ena sidan och låt stå 5 min så färskosten smälter.
Servera som den är eller med valfritt tillbehör.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!