Grillad saftig entrecote med ädelostsås
FÖRSTA MAJ hörrni!
Är ni pigga och utvilade idag? Eller var det baluns igår? 😉
Jag var helt slut så det blev lite grillat och kidsen fick cheddargratinerade nachos.
I Belgien åt vi sådan god entrecote på en av restaurangerna så jag var sugen på det!
Till det en giod salald med halloumi och en krämig ädelostsås! MUMMA!
Köp en riktigt bra bit kött som är rikligt marmorerat. Jag köpte US Beef som var ca 2,5 cm tjock.
Ta fram köttet i god tid innan, ca 30 min och låt ligga i rumstemperatur.
Grilla på indirekt värme (jag har gasol) och en god regel är att grilla varje sida lika länge som tjockleken på biffen. Så 2, 5 min per sida om biffen är 2,5 cm!
Det räcker gott och väl med att krydda med enbart salt och svartpeppar.
Resultatet blir en saftig och välsmakande entrecote!
Låt köttet vila på tallrik en stund, skär sedan i tunna skivor mot köttfibrerna! Viktigt!
Vi serverade vårt favoritvin Tamaral till – Tips!
Prova detta vetja! Kanske redan idag?

Grillad saftig entrecote med ädelostsås
- Portioner: 2-3
Ingredienser
2 skivor entrecote
salt, svartpeppar
Ädelostsås:
140 g Gräddädel
2 dl creme fraiche
0,5 dl vitt vin
ev. salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
Ta fram köttet i god tid innan, ca 30 min och låt ligga i rumstemperatur.
Torka av köttet med hushållspapper och salta och peppra.
Grilla på indirekt värme. En god regel är att grilla varje sida lika länge som tjockleken på biffen. Så 2,5 min per sida om biffen är 2,5 cm. Är du osäker använd kötttermometer, vid 58-60 gr är köttet medium/mediumrare.
Salta och peppra något efteråt också. Låt köttet vila en stund innan det skärs upp i skivor tvärs över köttfibrerna.
Lägg ädelosten och creme fraiche i en kastrull och låt sakta smälta/sjuda ihop. Rör ner vinet och låt allt sjuda ihop en stund. Smaka av med salt och peppar. Servera med köttet och valfritt tillbehör.
KRAM på er!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

7 kommentarer
Vad härligt att du är tillbaks på din vanliga server nu så det går att kommentera:) lycka.
Tack för alla goda recept, måste prova entrecoten.
Vi har rensat hemma, hjälpt sonen att bygga ett staket och planterat om blommor och tomatplantor idag. Så himla skönt med en extra ledig dag, ha en fin vecka nu<3 kram
Mums vad gott det såg ut! Blev så sugen på kött nu 🙂
Ja en riktigt god köttbit sitter fint ibland! =)
Här blev en lugn kväll med bara Miss17 och jag hemma på kvällen. J jobbade, 20-åringen på fest och Junior ute med kompisar och spelade basket, fotboll och brännboll. Den ungen har ”myror i brallan” och tränar JÄMT på ett eller annat sätt.
Idag är nästan hela familjen hemma och jag har rensat lite i förrådet och garderoben. Behöver ju frigöra ytor, även om de fortfarande fylls på med jämna mellanrum.
Till lunch idag blir det lågtempad karré med grönsaker/sallad och nån sås/dressing. Middagen har jag inte tänkt på än.. Men din blogg är ju full med recept så tips och förslag finns ju att hämta.
Hoppas ni har trevligare väder än vi, för här är det grått och regntungt.
Kram 💕
Låter mysigt!!
haha samma här, Daniel städar förrådet och jag ska ta tag i oredan här hemma inför jobbdagen i morgon. Jag blir oerhört stressad av att ha oreda när jag jobbar, det negativa med att jobba hemma! Blir nog bättre nu när jag får mitt kontor där uppe, slippa gå förbi tvättstuga, skor i drivor i hallen och annat smått och gott!
Tyvärr inget vackert väder här! Grått och kyligt!
Nä nu ska jag dra på sonos med härlig städmusik! KRAM på dig Åsa!
Hej, så gott köttet ser ut och såsen! Låter jättegott! Men du menar väl att köttet skall vara marmorerat, inte marinerat?!
Tack för en härlig blogg med mycket gott och blandat.
Fortsatt trevlig första maj.
Marie
Haha jaaaa där var tryckfelsnisse framme =) Ändrat!
Kul att du gillar Marie! Fortsatt skön första maj!