Grekisk kycklingsoppa med ägg & citron (Avgolemono)

1 oktober, 2020

Innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore

Godkväll!

Vad hände med denna dagen undrar jag!
Pust en sådan där vecka jag aldrig kommer ifatt känner jag.

Det här är en ny favorit! Såååå snabb att svänga ihop och god som lunch.
Jag brukar använda kycklingfilé enligt receptet men det går även med färdigköpt grillad kyckling när man har ont om tid och man är hungrig =)
Är man hardcore så låter man en hel otillagad kyckling tillredas i buljongen (tar 1 timme)

Jag skippar riset och har antingen grönsaker i som morot eller rissubstitut som Rootpasta eller Better than Rice

MCT använder jag varje dag. Antingen som energigivare i kaffe eller som salladsolja och sedan steker jag nästan alltid i det. Ni hittar den HÄR

Muuuuuuums! Älskar denna lätt, syrliga soppa som värmer så gott och som är FULLPROPPAD med nyttigheter!

Skriv ut

Grekisk kycklingsoppa med ägg & citron (Avgolemono)

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
12 tsk olja att teka i
400 g kycklingfilé eller 1 grillad kyckling
8 dl vatten
2 kycklingbuljong (tex fond du chef)
1 dl okokt ris eller 2 morötter eller valfria grönsaker
3 ägg
2 st citroner
100 g Fetaost
Bladspenat
salt /svartpeppar, chiliflakes


Instruktioner

Fräs lök och vitlök i lite matfett.
Häll på vatten och kycklingfond/buljong. Lägg ner kycklingfiléerna och ris/grönsaker. Låt puttra i ca 10 minuter. Ta upp kycklingen. Låt ris eller grönsaker koka tills de är mjuka. Dra i sär kycklingen med två gafflar och lägg tillbaka i soppan. Dra bort från grytan från värmen.
Vispa upp äggen. Pressa ner citronen. Vispa ner ca 1/2 dl buljong från soppan. Vispa sedan ner ägg och citronblandningen i soppan. Viktigt att soppan är borta från plattan annars blir det äggröraklumpar.  Äggen reder soppan. Smaka av med salt och peppar. Det är gott med lite chiliflakes i.
Lägg ner en stor näve bladspenat och häll upp i soppskålar. Strö smulad fetaost över vid servering.



Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


6 kommentarer

S. 3 oktober, 2020 - 11:16

Vilken fin soppskål, måste man bli glad av att äta ur, och särskilt när innehållet också ser så gott ut!

Svara
Annika Karlsson - Mukka 2 oktober, 2020 - 08:04

Låter super gott 🙂 måste prövas! Vart har du köpt skålen som soppan är i så fin. Trevlig helg ❤️

Svara
Åse 2 oktober, 2020 - 09:49

Mateus! De är så fina den serien!

Svara
Katariina 1 oktober, 2020 - 18:55

Låter så himla gott, måste laga denna bums!

Svara
Kicki Megas 1 oktober, 2020 - 18:01

En av de bästa grekiska sopporna. Istället för att vänta på att soppan svalnar fortsätt att ösa 1 dl buljong ner i äggblandningen, rör om, fortsätt så tills äggblandningen är varm. Då kan du röra ner den direkt i soppan😃

Svara
Åse 1 oktober, 2020 - 18:45

Ja så gör jag också 😄 Men ville safea lite i instruktionerna så man förstår att det finns en risk att det blir äggröra om soppan är för varm 🍳😅

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.