Grattis alla pappor! God äggröra!

13 november, 2011

Här tog vi sovmorgon hela familjen! Juni sov hos syrran och vi hade svågerns två pojkar sovandes här. Lilla Alice har mått tjyvens i natt så vi behövde alla sova ut. Skönt!!
Det blev en riktig brunch till frukost! Stekta köttbullar, prinskorvar, krämig äggröra* bacon, fröknäcke och brie. Smarr!! Nu sitter jag här med full mage och en kopp god kaffe!!

Äggröra

2-3 portioner

6 ägg
6 msk vispgrädde
salt
smör

Lägg en rejäl klick i teflonpanna, medelstark värme. När smöret slutat puttra häll i den vispade smeten och rör sakta och metodiskt hela tiden. När smeten tjocknat men fortfarande är krämig och på gränsen till för lös, då tar du bort den! Den tjocknar mer på eftervärmen.

23 kommentarer
0

23 kommentarer

Lotta 14 november, 2011 - 13:56

Undrar lite över LCHF och njursvikt. Min make har just njursvikt och har kanske 25% kvar av sin njurfunktion. Kan han äta LCHF? När funktionen blir ännu sämre än nu kommer han förmodligen ordineras proteinreducerad kost. Tror du man kan äta LCHF utan att öka på proteinet.
Är detta någon ni tog upp på utbildningen?

Svara
Åse 15 november, 2011 - 03:57

Lotta på LCHF äter man inte mer protein utan man ersätter kolhydraterna med fett, men han ska prata med sin läkare innan han kostomlägger men jag kan inte se varför han inte skulle kunna äta mer naturlig kost.

Svara
Lotta 15 november, 2011 - 10:14

Men tallriken ovan innehåller ju MYCKET protein, eller?

Svara
Åse 15 november, 2011 - 10:19

Ja men det är ju min tallrik, och just denna tallriken såg ut så. Man äter generellt inte mer protein på LCHF utan byter som sagt kolhydraer mot fett.

Svara
Lotta 15 november, 2011 - 10:13

Detta var intressant läsning. Tack för att du tog dig tiden till att få fram det.

Svara
Nana 14 november, 2011 - 11:58

Vilken blogg du har, så mysig. Jag har ätit LCHF i ett par månader nu men har inte gått ner något alls. För omkring 3 veckor sedan började jag räkna kalorier, tänkte att jag kanske stoppade i mig för mycket. Så nu försöker jag äta 1400-1600 kaloerier om dagen. Står fortfarande still på vågen tyvärr och sen jag började räkna kalorier tänker jag ständigt på godis och kakor, känner ett extremt sötsug. Äter jag för lite eftersom suget kom tillbaka? Jag är 170 lång och väger 90kg (började träna 2-3 gånger / vecka samma veva som jag började äta LCHF).

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.