Gratinerad torskrygg med röd curry

9 januari, 2020

God middag!

Jag är nys hemkommen från gymmet och ska ta mig en dusch sedan göra mig frukost.
Detta väder alltså! Blir SÅ tröt – konstant grått, vått och ruggigt ute! Som tur är så åker vi till Hemsedal om 2 veckor så då blir det snö och lite ljus!

I går åt vi detta nedan. Det är ju så ljuvligt gott med ugnsrostade grönsaker. Rostad brysselkål är ett beroende. YUMMIE!
Gul lök, purjo, morötter, kålrot, gulbetor, brysselkål, potatis, palsternacka.
Blanda med 1-2 msk olivolja, salt & peppar och ugnsrosta i 225 g i ca 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och fått fin färg.

Till det serverade jag en så smarrig fiskrätt – Torskrygg i en oströra med röd curry. Yabbadabbadoooooo så gott!

Tips är att ni smakar av under tiden, jag (vi) gillar hetta och mycket smak av den röda curryn men smaken är som baken så börja med mindre mängd som 1 msk och öka på!

Skriv ut

Gratinerad torskrygg med röd curry

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

8 filéer torskrygg
200 g parmesan eller annan lagrad hårdost
4 dl creme fraiche
23 msk röd curry pasta (börja med mindre, smaka av så det inte blir för starkt)
2 rivna vitlöksklyftor
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Riv osten och blanda ned creme fraiche, röd curry, riven vitlök, salt & peppar.
Lägg filéerna i en ugnsform. Torks av dem. Salta och peppra något.
Bred på ost- och curryröran ovanpå fisken. Sätt in i ugnen i20 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


6 kommentarer

Britt-Marie 16 april, 2020 - 21:37

Gratinerad torskrygg med röd curry. Hade broccoli till. Mums så gott. Detta lagade jag idag fick tipset från en väninna.

Svara
Åse 17 april, 2020 - 12:28

Vad roligt att det smakade! Roligt att du hittat hit =)

Svara
Åse 13 januari, 2020 - 22:16

Åh denna fisk lagade vi ikväll – så gott! Blev ris till samt stekt rödkål, smaskens! Tack för dina fina och goda recept!

Svara
Åse 14 januari, 2020 - 11:08

Vad kul det smakade! Då får du kika in strax kommer ännu ett recept på torsk i god sås =)

Svara
Annicka 13 januari, 2020 - 18:01

Tack för receptet, provlagade i fredags och det lär blir flera gånger. Smarrigt!

Svara
ÅsaS 9 januari, 2020 - 20:36

Åh, låter ju jättegott! Och ugnsrostade grönsaker/rotfrukter har det blivit en hel del sv här hemma också på sistone – potatis, morot, sötpotatis, purjolök, gul lök, rödlök, paprika och ibland även rödbetor. Älskar färgerna!
Kram 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.