Gratinerad lax med västerbottenssås

10 oktober, 2019

Innehåller annonslänk till Bodystore

Hej hej!

Jag har nyss satt i mig denna smarriga frunchen efter gymmet, kesofrutti (keso och rysk yoghurt med vanilj) med Pauluns granola (kanel, mandel & äpple) och kanelstekta äpplen.
Finn crisp med ägg och randig kaviar. Lite liberalare än jag brukar äta till vardags men det är ju nästan fredag 🤣


SÅ nöjd med kameran på min nya Iphone 121 PRO Max! 

I går var det lillörda’ och eftersom jag varit ute och rest och ska resa iväg igen i morgon och missar helgen med famoljen så blev det lite ”helgmys” med bubbel i glaset och gott att äta!

Nico bär alltid Vilde så här och han älskar det 🥰 Han kan somna när han bär omkring honom så haha.

Jag gjorde en gammal klassiker nämligen laxgratäng med en ljuvlig vin- och västerbottenssås. YUM!

Jag köpte ett gäng Herbaria kryddor (HÄR) och provade Neptuns dröm igår (koriander, timjan, citron, fänkål och svarta oliver).


Goooood!

Suck! Glömde lägga till dillen! Gör INTE det ni! Det var ju gott ändå men hade varit godare med dill 😉
Till det hade jag bland annat kålrotsspaghetti (spiralsvarvad kålrot)
(Som sagt picture dill på och en citronklyfta hehe)

Mysigt att sitta och pratas länge med barnen vid middagsbordet ♥️

Här kommer receptet! Berätta gärna vad i tycker om ni lagar

Skriv ut

Gratinerad lax med västerbottenssås

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

4 st portionsbitar laxfilé
salt och peppar eller fiskkrydda
1 fiskbuljongtärning eller fiskfond
1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
150 g riven Västerbottensost
1 knippe dill
1 st Citron, rivet skal


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.

Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta och peppra eller krydda med favoritfiskkryddan.

Koka upp creme fraiche, grädde, vin och fiskfond. Ta bort från plattan och rör i osten. Rör ner hackad dill och citronskal. Häll såsen över laxen. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.



Innehåller annonslänkar från Adviral
Min kod 56KILOOKT ger 20% på hela ordern, giltig tom 1/11.


Black Galaxy Marble / Golden Burgundy Marble / Emerald Satin / Black Reef Marble

6 kommentarer

lisbeth 16 oktober, 2019 - 11:47

fick tag i en laxsida med sista utgångsdatum till halva priset på ica och var ju tvungen att tillaga den direkt!Få se vad Åse har för sig tänkte jag och voila!Du hade ett fint laxrecept som jag följde till allas stora belåtenhet!Lax med västerbottenost!Nu använde jag stark Folke istället som jag hade hemma men det hela blev supergott!Glömde inte dillen!IIdag har jag tillagat köttbullar i ugnen efter ditt recept från 2010!De smakade väldigt bra men det stör mig att de avgav så mycket vätska !Grund till sås i alla fall!Jag addade kryddpeppar och paprika i de här för jag har en man som har lite dåligt smaksinne och behöver kryddstarkt!Nu hade jag inte blandfärs-kanske de avger mindre vätska då?

Svara
Emma 12 oktober, 2019 - 08:00

En liten fundering – när kommer fiskbuljong, vitt vin & créme fraichen i? Du tycks röra ihop såsen kall i en bunke bredvid så jag funderar mest på om du smular buljongtärningen i bunken o låter den smältas i formen i ugnen? Stämmer det?

Svara
Åse 12 oktober, 2019 - 09:32

Hej Emma!
Men du, vilken klant jag är! Det är mitt utkast under tiden jag lagade rätten jag postat! Nu är den fullständiga och korrekta instruktionen där!

Svara
lanja almlöf 10 oktober, 2019 - 22:13

vad god frukosten ser ut!

Svara
Linda 10 oktober, 2019 - 21:14

Har du redan satt upp adventsljusstaken? =D Ser mysigt ut.

Svara
Åse 10 oktober, 2019 - 21:21

Haha! Den har varit uppe sedan förra året 😅

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.