5,1K
Mums! Dessa var tom godare än dinkelsconsen! Gott Gott!
Tog 20 minuter att göra, inkl gräddning!
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk sirap
3 dl filmjölk
Pensling: 1 ägg, vallmofrön
Sätt ugnen på 200 gr.
Rör ihop de torra ingredienserna och sedan filmjölk och sirap, rör ihop.
Klicka ut på bakplåt med bakplåtspapper, pensla med äg och strö över vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen och låt sedan svalna en stund innan de skärs upp. Njut!
För dig som räknar Pro Points:
4 PP per bulle (9 bullar)
20 kommentarer
gjorde dom till frukost-var supergott!! moffade i mig 2 st :0)
I kväll blev det scones med kaffe till. Helt underbara! 🙂 Tack för receptet.
Dessa blev helt underbart goda.
Det går lika bra att pensla dem med vatten för äggallergiker.
Absolut! Man beh egentligen inte pensla med ngt alls, roligt du tyckte om dem!
Har dessa i ugnen nu!
Tusen tack för recepttipset! 🙂
Mmm…blir sååå glad när det kommer recept i pp. Älskar att prova nya saker 🙂
Hej,
mums. De kommer att finnas på frukostbordet på lördag:)
En fråga, har du testat att frysa dem? Blir de lika goda som nybakade?
Hälsningar!
Hej! Ingen aning! Scones fryser man väl generellt inte? De ska ätas nygjorda =))
super att propoints är uträknat! ska testas i helgen-tackar!
Lyxigt med scones! Jag har precis börjat på VV igen och vet att du kommer att bli en stor inspirationskälla till recept framöver. Tack för att du och din blogg finns.
KRAM! lycka till! =)
Å tack för receptet, de ska provas=)Superbra att du anger antalet pp oxå!!=)=)
Det är verkligen lyx med scones, så enkel njutning =)
Mina gör jag med 50g smör, 2 dl grahamsmjöl, 1 dl vetemjöl och 1 dl krossat linfrö, 1/2 tsk salt och 1 1/2 dl filmjölk. De blir supergoda och känns nyttiga men framför allt mättar de som bara den.
/Lina
Eller hur! Jag höll mig mätt på mina till i eftermiddag så det blev bara en varma koppen för mig 😉
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH vad sugen jag blev nu då! Inte alltid bra att kika in hos dej =)
Sorry;) dessa kan du äta med gott samvete dock;))
Åhhh det var länge sedan jag bakade nu… förutom chokladbollar och annat onyttigt 🙂
Detta skall provas! Ha en underbar helg. Kramis Ida A
Jag ska göra dessa till frukost i morgon…ser riktigt goa ut. Vill bara tala om att mitt kök är snart klart och jag bara älskar tapeten…jo jag har härmat dig med kökstapeten från mairo….tack för tipset!
ha en go helg kram Tove
Vad roligt! Jag älskar tapeten!!!
Ooo va gott me scones, varit sugen på de sååå lääänge, men har inte kommit till skott så du gav mej en spark i rumpan så ska testa ditt recept ikväll 🙂
Såg att du har köpt trappsteps från Jotex, sittar dom på plats o funkar bra?
Tack för all inspiration du ger 🙂
Har ff 20-30kg att gå ner, men har ingen ork/motivation o blir så arg på mej själv för trivs inte alls me mej själv som en tjockis o skäms över min kropp, gick ner allt efter barn nr1, men efter 2:an saknar ja motivationen helt trots att ja lyckats en gång innan o vet att ja kan…
Trevlig helg!
KRAM.