Hej torsdag!
Vi är strax på väg ner till Sturup för att möta upp våra Umeå-gäster! Ska bli SÅ mysigt att få rå om de i några dagar och visa dem Helsingborg! (ja och Köpenhamn också för den delen)
Men jag ska så klart inte glömma bort er under tiden så här kommer ett receptförslag till er!
Gorgonzolafylld laxfilé med en magiskt god vitvinssås som Tommy Myllymäki är upphovsman till.
Jag tycker den är fantastisk till gorgonzolabakad lax. SLURP!
En sådan där sås man kan äta med sked =)
Här kommer receptet till er!
Skriv ut
Gorgonzolafylld laxfilé med karamelliserad vitvinssås
Ingredienser
4 portionsbitar lax
150 g gorgonzola
salt och peppar
smält smör till pensling
Vitvinssås:
3 schalottenlökar
1 timjankvist
1 msk smör
3 dl vitt vin med hög syra
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
4 dl grädde
2 msk smör
2 msk crème fraiche
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 °C.
Gör såsen först:
Finhacka schalottenlöken. Fräs lök och timjan i smör utan att löken tar färg.
Tillsätt vinet och låt puttra tills ca 1 ½ dl återstår.
Häll i vatten och buljong och reducera tills 2 dl återstår. Sila av.
Koka grädden i en separat kastrull tills 2 dl återstår, såsen blir härligt karamelliserad. Tillsätt vinbuljongen till den reducerade grädden.
Mixa ner smör och crème fraiche med en stavmixer.
Skär fickor i laxen och fördela gorgonzolan i fickorna. Krydda med salt och peppar och pensla med smör.
Ugnsgrädda i 15 minuter.
Servera med valfria grönsaker och vitvinssåsen.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

3 kommentarer
Laxrätten låter fantastisk! Måste bjuda tjejerna på nästa träff på denna rätt. Hur långt kan man förbereda? Tycker inte om att stå längre än nödvändigt i köket när tjejerna är på plats😌
Kramar från Siv i Göteborg
Njut dagarna tillsammans med härliga Matbubbel!
Här har vi nyss landat på hotellrummet efter middag ute. Inspirerad av inlägget blev jag sugen på just lax, så det blev det idag. Grillad laxfilé med spenat och soltorkade tomater. Oväntad mix men väldigt gott. Tar med mig det i minnet hem och modifierar lite till en annan gång. Din rätt ovan tror jag får bli en copy rakt av framöver.
Nu ska vi smälta dagens avtryck från Auschwiz innan vi sover gott. Imorgon drar vi vidare mot Ostrava, Tjeckien.
Kram och ha det gott! 💕
Önskar er en härlig långhelg! Älskar Matbubbels recept lika mycket som dina 💕