Godaste marinaden till kött

av Åse
Innehåller annonslänk till KitchenTime

God morgon vänner!

Min första jobbvecka och det är en del att komma igång med, speciellt när man varit iväg från hemmet direkt efter jul och nyår men jag är på gott humör och känner mig utsövd, och så förväntansfull över 2022.

Tänkte dela med mig av min favoritmarinerad till kött!
En syrabaserad marinad gör att proteinet bryts ner så jag marinerar i kylskåp i ca 4 timmar. Det blir perfekt!

Jag tillagar oftast kött i Sous Vide – jag har en Anova, den HÄR är e bra cirkulator!
Köttet torkas av och vacuumförpackas med salt, peppar, lite vitlökspulver och lite färsk rosmarin och timjan.

Sedan kör jag köttet på 55-56 grader i 2 timmar, det gör jag med kött som entrecote, enkelbiff, ryggbiff, oxfile i portionsbitar.
Sedan får köttet vila lite på skärbräda i bakplåtspapper/smörpapper.

Lite mer salt & peppar och sedan ner i het gjutjärnspanna med smör och olja och så får köttet sig en yta! Det ska bara ligga typ 30 sekunder tills ytan är klar. Låt vila i 5 minuter, skär sedan köttet snett men tvärs över fibrerna eller servera köttet helt.

Detta blir såååååå gott!
Prova gärna ovh berätta vad ni tyckte! Tips på god sås kommer här: Godaste Pepparsåsen

 

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Marinad till kött


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

Marinad:
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger (gärna sherryvinäger)
1 msk kinesisk soja
>1 tsk grillkrydda
>1 tsk paprikapulver
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
2 tsk vitlökspulver
ca 1 tsk salt
ca 1 tsk svartpeppar


Instruktioner

Lägg alla ingredienser i en skål eller i en påse med köttet och marinera i kylen minst 1 timme men gärna 4-6 timmar.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

7 kommentarer

Tagliata på Entrecôte med oliver, kapris och godaste vitlökssåsen - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 19 mars, 2023 - 11:35

[…] är nog det köttet vi oftast grillar, tycker det blir så gott! Jag marinerar först i ca 1 timme (Recept på god marinad här) Grillar sedan på full värme (gasol) ca 2 minuter på varje sida, sedan får köttet vila invirat […]

Svara
Veronica 14 augusti, 2022 - 14:46

Vilket föredrar du till den goda marinaden till kött. Torkade eller färska kryddor?

Svara
Åse 15 augusti, 2022 - 09:17

Jag har alltid torkade kryddor i marinaden =)

Svara
Magdalena 11 januari, 2022 - 22:03

Men åh vad sugen jag blev på grillat nu när jag såg den där tallriken! 🔥🥩😋 Det blir till att spara receptet på både marinad och sås tror jag bestämt😉. 1000 tack!! 😍🤗

Svara
Marie 11 januari, 2022 - 21:33

Himmel vad gott det såg ut 🙂

Svara
Iréne 11 januari, 2022 - 11:53

Hej Åsa
Tusen tack för ännu ett recept, marinaden blir ju toppen till vårens grillsäsong också!!
Beklagar återigen det som hände Vilde, har man hund själv (som jag) så vet man att de blir som en i familjen, men ni har ju lilla Alfons och han är ju för go <3 så himla söt!!
Vilken resa ni verkar haft, jag som inte ens åker skidor blev sugen på att åka *L*.
Jag har en fråga om din lilla omelettpanna på 20 cm (Anders Petters) vad har du för lock till den?
Jag har letat men hittar inget som passar. Kram Iréne

Svara
Åse 11 januari, 2022 - 13:05

Hej Iréne!

Tack ❤️ Ja han är vårt lilla lyckopiller 🥰
Det var underbart! Gav def mersmak 😍
Jag har ett kastrullock som passar, ibland lägger jag bara över en tallrik! =) KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.