Godaste Kycklinggratängen i Krämig Örtsås

av Åse

Det här har varit en av mina absoluta kycklingfavoriter i hela 22 år!
Första gången jag gjorde denna var med min barndomsbästis på en tjejfest vi hade.
Ni kanske har lagat den och då från receptet som jag kallar ”Åses Kyckling” men det namnet säger ju inte så mycket och jag har faktiskt uppdaterat receptet lite till det bättre! Detta receptet tål att höjas upp ordentligt så här kommer det!
Hela vår familj älskar denna rätt och det gör alla som jag bjudit detta på. Det är ett så trevligt recept att bjuda till många och man kan liksom anpassa det och addera till vad man gillar! Varför inte toppa med små söta romanticatomater som får ugnsbakas med kycklingen, eller cashewnötter? Man kan laborera och tex lägga till lite gul curry!

HÄR är ett recept där jag gjort den i Crockpot.

012A3208God rätt till många!

Såsen gör ju hela rätten, jag kan bokstavligen äta den med slev 🤣
Detta är en rätt som bara blir godare eftersom dag i kylskåp! (hej rester!)

012A3199
Blanda ihop ingredienserna till såsen och med fördel ställ kallt i några timmar så smakerna får gotta till sig!

012A3201

Färdiggrillad kyckling blir bäst och godast i den här rätten, vill man hellre ha annan kycklingdetalj så går det givetvis bra.


Här är den serverad i all enkelhet, opimpad dvs! ?=

Jag tycker att den här rätten är bäst serverad med ris och grönsallad eller med bara grönsallad men det är NI som bestämmer!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Godaste Kycklinggratängen i Krämig Örtsås


Ingredienser

600 g grillat kycklingkött ( kyckling)
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås
2 msk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
tsk Santa Maria Dragon
tsk Santa Maria Italiensk Salladskrydda
tsk Santa Maria Franska Örter
tsk Lökpulver
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 msk ljus japansk soja
4 klyftor vitlök, finhackade
Topping: 150 g riven ost


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Gör först såsen dvs blanda fraiche, grädde, chilisås och kryddor och ställ kallt i några timmar innan.
Fördela kycklingen i en form och häll sås över + riven ost
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med sallad och ris, för lågkolhydrat servera med blomkålsris. eller bara grönsaker och sallad

Nutrition

  • Serving Size: 4-6
Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Sofia 8 augusti, 2023 - 16:15

En favorit, såväl till vardags som vid festligare tillfällen med många gäster!

Svara
Helgfavorit: Kycklinggryta med Örter - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 17 april, 2023 - 10:21

[…] går tipsade jag ju om min goda favorit Godaste Kycklinggratängen i Krämig Örtsås och hörrni, ni ska få ytterligare en god kyckling med smakrik örtsås här. En sådan där […]

Svara
ÅsaS 16 april, 2023 - 18:13

Den här gratängen är såå god och dessutom enkel att laga! En nästan bortglömd rätt, så tack för påminnelsen!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.