God Morgon! :)

7 januari, 2012

Hur går det för er? Mår ni bra? Blev det nya året ett avstamp?
Jag är supertaggad! Känner en sådan lycka i kroppen, min kropp mår så bra och jag kommer ju bara göra två förändringar för att må ännu bättre:

  1. Ett sockerfritt år (i detta inkluderar jag alla livsmedel som snabbt blir till socker i kroppen). På måndag kommer ett inlägg om socker och varför jag har kommit fram till att detta är bäst för mig. (Och mitt sockerbruk har ju varit extremt lågt ändå!)
  2. Nya tag med träningen, start måndag! yay!

I morse blev det denna frukosten, har ni inte bakat Birgitta Höglunds fröknäcken så gör det!!! De innehåller bara bra saker och även om jag inte rekommenderar LCHF brödfrukostar så kan jag faktiskt rekommendera dessa, med mycket protein på! Varför äta Finn crisp med vetegluten när man enkelt kan baka egna fröknäcken som dessutom är mycket godare.

 

Till frukostkaffet klickade jag även hem detta söta armband från Campadre (off cource!) Visst är det fint???? Som vanligt, toppenpris!

23 kommentarer
0

23 kommentarer

ÅsaS 8 januari, 2012 - 17:02

Nytt år, nya möjligheter, nya tag och nya rutiner! Här har det funkat riktigt bra, även om det slank ner en tårtbit igår då svägerskan var över och firade lilla dottern som fyllde i mitten på december. Annars har jag varit ”duktig” och inte ätit rent socker. Däremot har det blivit liiite kolhydrater, men av det bättre slaget. 🙂 Fullkornsbröd, potatis och rotfrukter – dock inga mängder. Och jag mår bra och ser redan efter en vecka att den lilla putande magen som kom smygande i slutet av december är borta. Att äta rätt hjälper, och gör skillnad. Sover mycket bättre på nätterna, orkar mer på dagarna och mår allmänt bättre av att äta så här. Träningen har jag kört igång med – ”fit ball”/pilatesboll – grymt skönt att jobba med den. Den kommer att bli min följeslagare i år. Träningsbänken, crosstrainern och hantlarna i källaren ska nog också få sig en omgång i år… Och bara det blir lite varmare och inte så fruktansvärt halt ute, så ska jag faktiskt försöka mig på att springa – något jag verkligen hatar… :S Men jag tror jag behöver det – flåset är inte det bästa hos en fd rökare…

Kram och lycka till med dina 2 mål för 2012.

Ha det gott!
ÅsaS

Svara
Åse 8 januari, 2012 - 23:39

Härligt Åsa, du sköter dig bra!! =)) Stor värmande kram!!

Svara
Lise-Lott 8 januari, 2012 - 11:11

Hej!
Hittade din sida av en slump! Och blev mer inspirerad av LCHF, än jag redan var….
Och fler recept, både på det ena och det andra. Mums..
Kram och Lycka till alla ni andra som oxå ska ner i vikt eller bara vill må bra.

Svara
Lucypath.com 7 januari, 2012 - 23:32

Så god frukost!!

Svara
Marianne 7 januari, 2012 - 18:28

Hej!
Har blivit lite smått berorende av dina sida och går in minst en gång om dagen och får inspiration av dina recept och allt de andra du delar med dig av.
Jag är lite tvärt i mot dig, jag tränar för fullt och på måndag ska jag komma igång med maten. De blir mitt första seriösa försök med LCHF och jag måste erkänna att det tar lite i mot att äta fett även om det är bra fetter. Det går tvärt i det mesta vi blivit matade med under det sista 20 åren men samtidigt är det de som jag känner är den mest ”naturliga” kosten. Rädd för viktuppgång men har bestämt mig, nu är det dags! – 10 kilo till den 1 juni.
Tack för att du delar med dig.
Marianne

Svara
Åse 7 januari, 2012 - 18:46

Jag vet hur det känns, det dröjde över 1 år med lågkolhydratkost innan jag släppte på fettfobin, när jag gjorde det märkte jag att inget negativt hände, i stället blev jag mätt på mindre mat och mättnaden höll i sig längre. Lycka till!!

Svara
Marianne 7 januari, 2012 - 19:24

Kan jag räkna med omedelbar viktnedgång eller är det som du skriver ibland, vanligt att man går upp lite, innan kroppen anpassat sig? (tror jag de var du skrev) Är SÅ otålig och vill ha resultat direkt annars ger jag upp. Usch, måste nog ta tag i tålamodsbiten under 2012 också.

Svara
Åse 7 januari, 2012 - 19:26

Det är hur du levt innan som avgör hur viktminskningen ser ut. Har du ätit dig överviktig? Eller bantat dig överviktig? Jag tror nog att du kommer ha en omedelbar viktminskning men hur takten ser ut är så olika.

Svara
Marianne 7 januari, 2012 - 19:37

Måste nog svara mig själv på den dumma frågan jag ställde om hur min kropp skall reagera. Klart du inte vet. Sorry. Såhör menar jag, är det vanligt att man får snabb respons av viktnedgång på LSHF eller snarare vanligare att det ”tar ett tag”

Svara
Åse 7 januari, 2012 - 19:49

Ingen fråga är dum!
Frågan har lika många svar som människor som äter enigt LCHF 😉 Det beror på så många faktorer. Hur du ätit innan, hur mycket du kommer äta på LCHF, eller hur lite du kommer ät, kommer du äta bara bra mat eller kommer det slinka ner mindre bra val, du förstår va? 😉 Generellt ligger viktminskningen på 0,5 kg i veckan med LCHF!

Marianne 7 januari, 2012 - 20:53

Du är HELT fantastisk som tar dig tid att tom en lördagskväll svara mig och andra läsare. Allt gott till dig.

1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.