God Morgon! :)

av Åse

Hur går det för er? Mår ni bra? Blev det nya året ett avstamp?
Jag är supertaggad! Känner en sådan lycka i kroppen, min kropp mår så bra och jag kommer ju bara göra två förändringar för att må ännu bättre:

  1. Ett sockerfritt år (i detta inkluderar jag alla livsmedel som snabbt blir till socker i kroppen). På måndag kommer ett inlägg om socker och varför jag har kommit fram till att detta är bäst för mig. (Och mitt sockerbruk har ju varit extremt lågt ändå!)
  2. Nya tag med träningen, start måndag! yay!

I morse blev det denna frukosten, har ni inte bakat Birgitta Höglunds fröknäcken så gör det!!! De innehåller bara bra saker och även om jag inte rekommenderar LCHF brödfrukostar så kan jag faktiskt rekommendera dessa, med mycket protein på! Varför äta Finn crisp med vetegluten när man enkelt kan baka egna fröknäcken som dessutom är mycket godare.

 

Till frukostkaffet klickade jag även hem detta söta armband från Campadre (off cource!) Visst är det fint???? Som vanligt, toppenpris!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

23 kommentarer

ÅsaS 8 januari, 2012 - 17:02

Nytt år, nya möjligheter, nya tag och nya rutiner! Här har det funkat riktigt bra, även om det slank ner en tårtbit igår då svägerskan var över och firade lilla dottern som fyllde i mitten på december. Annars har jag varit ”duktig” och inte ätit rent socker. Däremot har det blivit liiite kolhydrater, men av det bättre slaget. 🙂 Fullkornsbröd, potatis och rotfrukter – dock inga mängder. Och jag mår bra och ser redan efter en vecka att den lilla putande magen som kom smygande i slutet av december är borta. Att äta rätt hjälper, och gör skillnad. Sover mycket bättre på nätterna, orkar mer på dagarna och mår allmänt bättre av att äta så här. Träningen har jag kört igång med – ”fit ball”/pilatesboll – grymt skönt att jobba med den. Den kommer att bli min följeslagare i år. Träningsbänken, crosstrainern och hantlarna i källaren ska nog också få sig en omgång i år… Och bara det blir lite varmare och inte så fruktansvärt halt ute, så ska jag faktiskt försöka mig på att springa – något jag verkligen hatar… :S Men jag tror jag behöver det – flåset är inte det bästa hos en fd rökare…

Kram och lycka till med dina 2 mål för 2012.

Ha det gott!
ÅsaS

Svara
Åse 8 januari, 2012 - 23:39

Härligt Åsa, du sköter dig bra!! =)) Stor värmande kram!!

Svara
Lise-Lott 8 januari, 2012 - 11:11

Hej!
Hittade din sida av en slump! Och blev mer inspirerad av LCHF, än jag redan var….
Och fler recept, både på det ena och det andra. Mums..
Kram och Lycka till alla ni andra som oxå ska ner i vikt eller bara vill må bra.

Svara
Lucypath.com 7 januari, 2012 - 23:32

Så god frukost!!

Svara
Marianne 7 januari, 2012 - 18:28

Hej!
Har blivit lite smått berorende av dina sida och går in minst en gång om dagen och får inspiration av dina recept och allt de andra du delar med dig av.
Jag är lite tvärt i mot dig, jag tränar för fullt och på måndag ska jag komma igång med maten. De blir mitt första seriösa försök med LCHF och jag måste erkänna att det tar lite i mot att äta fett även om det är bra fetter. Det går tvärt i det mesta vi blivit matade med under det sista 20 åren men samtidigt är det de som jag känner är den mest ”naturliga” kosten. Rädd för viktuppgång men har bestämt mig, nu är det dags! – 10 kilo till den 1 juni.
Tack för att du delar med dig.
Marianne

Svara
Åse 7 januari, 2012 - 18:46

Jag vet hur det känns, det dröjde över 1 år med lågkolhydratkost innan jag släppte på fettfobin, när jag gjorde det märkte jag att inget negativt hände, i stället blev jag mätt på mindre mat och mättnaden höll i sig längre. Lycka till!!

Svara
Marianne 7 januari, 2012 - 19:24

Kan jag räkna med omedelbar viktnedgång eller är det som du skriver ibland, vanligt att man går upp lite, innan kroppen anpassat sig? (tror jag de var du skrev) Är SÅ otålig och vill ha resultat direkt annars ger jag upp. Usch, måste nog ta tag i tålamodsbiten under 2012 också.

Svara
Åse 7 januari, 2012 - 19:26

Det är hur du levt innan som avgör hur viktminskningen ser ut. Har du ätit dig överviktig? Eller bantat dig överviktig? Jag tror nog att du kommer ha en omedelbar viktminskning men hur takten ser ut är så olika.

Svara
Marianne 7 januari, 2012 - 19:37

Måste nog svara mig själv på den dumma frågan jag ställde om hur min kropp skall reagera. Klart du inte vet. Sorry. Såhör menar jag, är det vanligt att man får snabb respons av viktnedgång på LSHF eller snarare vanligare att det ”tar ett tag”

Svara
Åse 7 januari, 2012 - 19:49

Ingen fråga är dum!
Frågan har lika många svar som människor som äter enigt LCHF 😉 Det beror på så många faktorer. Hur du ätit innan, hur mycket du kommer äta på LCHF, eller hur lite du kommer ät, kommer du äta bara bra mat eller kommer det slinka ner mindre bra val, du förstår va? 😉 Generellt ligger viktminskningen på 0,5 kg i veckan med LCHF!

Marianne 7 januari, 2012 - 20:53

Du är HELT fantastisk som tar dig tid att tom en lördagskväll svara mig och andra läsare. Allt gott till dig.

Sara 7 januari, 2012 - 16:31

Hej! Jag har ett grymt recept på knäcke som är fritt från gluten och laktos, fyllt med fröer. Jag säljer det till vår lokala ostaffär. Intresserad av receptet? Kika in hos mig & lämna en kommentar isf! Tack för fin inspiration.

Kram Sara

Svara
Åse 7 januari, 2012 - 19:48

Hej Sara! Det låter spännande! Receptet jag följer är också gluten/laktosfritt med enbart fröer 🙂

Svara
Hanna 7 januari, 2012 - 16:13

Har precis en laddning av detta fröknäcke i ugnen. Det är sååå gott! Ser fram emot inlägget om socker! Här är en till som skall träna mer, har precis satt igång med styrketräning och känner mig laddad. Och så ska jag fortsätta äta lchf och försöka få in barnen på det mer och mer…

Svara
Ulrika 7 januari, 2012 - 15:23

Hej Åse!!
Fröknäckert måste testas. Jag kör Finn crips nu, men det vore kul att testa något annat. Avstamp och avstamp, det känns som att jag fortfarande befinner mig där, men jag är på G. Tänkte testa den där kycklingsrätten med vitlök i kväll.
Go lördag på dig!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 7 januari, 2012 - 14:46

Först vill jag tacka för listan du skrev i ett tidiga inlägg om LCHF på språng. Perfekt att ha med sig när man är ute och rör på sig. 🙂
Ska bli intressant att läsa ditt kommande inlägg om socker.
Ha en bra dag!

Svara
Marie 7 januari, 2012 - 14:05

Hittade dina fröbröd som jag provade igår, huuuur goda som helst! Tackar för kanonbra inspiration! Trevlig helg!

Svara
Anna-Karin 7 januari, 2012 - 12:30

Halloj!
Oojaaa AVstamp med duga kan jag säga! Vi körde igång i onsdags och det går kanon, tog en tredagars spurt med ögg och idag har jag bara tagit recept från dig till kvällens middag med goda vänner, superduperTACK för att du är här och för alla dina goda recept. Jag är peppad till max och hoppas verkligen det håller hela vägen nu.

Kram på dig och trevlig helg!
Anna-Karin

Svara
Åse 7 januari, 2012 - 12:33

Pepp pepp!!!!! Härligt a-k!

Svara
Åsa 7 januari, 2012 - 11:53

Känns toppen med nytt år! Träningen är igång igen, jag fattar inte varför jag pausade över jul liksom, haha! Maten funkar bra, hade en ökning över jul på 1,6 kg (vägde mig i onsdags) men nu har hela 7 hekto försvunnit av dem, så det går på rätt håll!:) Livet är himla kul för tillfället!!

Svara
CiliaH 7 januari, 2012 - 11:43

Det armbandet har jag också klickat hem till mig, från barnen 😉 Det är ju så fint!
Hmm, man kanske skulle prova fröknäcke. Min mage klarar inte av brödprodukter alls, så det kunde ju vara ett alternativ. Är ju här inne och snokar för jämnt även om jag är dålig på att kommentera.

Ha en fin dag!

Svara
Danielas Lchf 7 januari, 2012 - 11:43

Älskar Birgittas knäcke! det är sjukt gott och som du säger mycket bättre än finncrisp!
Det känns som om 2012 äntligen kommer att bli ”mitt” år, allt känns bra, motionen, maten och livet 🙂 Ha en skön helg!

Svara
CamillaP 7 januari, 2012 - 11:27

Haaaaalloj!!!
och God Morgon till dig med!! Här blev det också fröknäcke och lite äggröra till frulle, har fått lite dille på dem just nu. Igår med ägghack till, häromdagen med whiskey cheddar på….MUMMA säger jag bara!!
Nytt år nya utmaningar!! I like, här ligger fokus på mer träning….taggad OCH även göra lite bättre val med maten och se hur det artar sig!
Kram och trevlig helg!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.