God mat

av Åse

Uppladdat via mobilen

Vi är hos våra goda vänner i Trelleborg som också äter LCHF.

46 kommentarer

Sofie 31 juli, 2009 - 20:50

Hej! Jag har kikat in på din sida lite då och då och är super imponerad över hur duktig du är. När du började skriva lite om lc tyckte jag det lät knäppt och inte alls någe för mig. Men nu blir jag mer och mer nyfiken. Det jag funderar lite över hur du gör när det gäller mat till barnen? Mina barn skulle svimma om vi inte åt pasta osv.;)
Några tips?

Svara
Åse 31 juli, 2009 - 21:33

Mina barn får pasta etc, gör samma mat till dem men kokar uväen upp ris, pasta m.m.

Svara
Aika 31 juli, 2009 - 19:03

Ville bara skicka en liten cyberkram!

Svara
Think Thin 31 juli, 2009 - 18:24

Hej Åse! Har läst din blogg ett bra tag nu och jag älskar den! Den är superinspirerande! 🙂

Tänkte höra med dig, såg att du tidigare bakat oopsiebröd! Har också gjort det och jag tycker det är ett så bra brödsubstitut! Men… hur brukar du förvara dina oopsies? Tänkte baka ett litet lager och ha, men när jag gjorde det senast och la dem i frysen blev de mjuka och klibbiga… Hur brukar du göra? 🙂

Svara
Åse 31 juli, 2009 - 21:34

Det är sååå länge sedan jag bakde dem, så jag har tyvärr inga goda råd att ge.

Svara
Viktvaktaren 31 juli, 2009 - 17:55

Ser fantastiskt gott ut!!! 🙂

Svara
isabeli 31 juli, 2009 - 15:26

Ser väldans gott ut måste jag säga!

Svara
Anneli 31 juli, 2009 - 14:28

Ser verkligen gott ut.

Kram Anneli

Svara
Annika 31 juli, 2009 - 12:47

Häromdagen fick vi jättegod parmesanostscreme hos svärmor. Tänkte på dig då.. hi hi… Gott att ha som kryddsmör, skulle jag tro. Lätt var det också att göra. Man river bara parmesanost och blandar med smör/bregott och sedan i med flingsalt. Gott, gott!

Kram.

Svara
Åse 31 juli, 2009 - 12:53

Åhhhh men gottigottgott!! Tack gull för tipset!!

Svara
Ingela 31 juli, 2009 - 11:37

Ser ju ut som en helt ok middag det där man lätt kan leva med att sleva i sig 🙂

Jag jobbar vidare på att minska ner det allmäna kolhydratintaget och framför allt begrunda vilka kolhydrater jag faktiskt äter – och mår verkligne bättre, och magen är mindre svullen nu ( fast det där fluffet finns ju kvar ….;-) )

En fråga till om alkohol, när det ändå är uppe på tapeten: jag förstår av dina svar ovan att rent allmänt är rött vin bättre än vitt vin. Jag föredrar dock vitt vin (äter ju inte kött så det blir lätt så…); ett torrt vitt vin, och mindre mängd, blir det ungefär samma som ett större glas rött? ( dvs är skillnaden egentligen ganska liten om man väljer torra vita viner)?

Svara
Åse 31 juli, 2009 - 11:40

Skillnaden är ytterst liten i kolhydrater så drick du ditt vita torra vin med gott samvete! 🙂

Svara
heffaklumpen 31 juli, 2009 - 09:45

Men va gott det ser ut..
Tänk att man kan äta så och gå ner i vikt
Me like… =0)

Svara
Ullis 31 juli, 2009 - 07:52

Hej Åse!!!
Vet inte om jag är den enda men jag fattar inte riktigt det här med ketos el keton. Hur vet man om man kommit in i den fasen?? Om man inte är där, hur kommer man dit, för vad jag förstått är det då man börjar bränna fett ordentligt??? Du imponerar mig o jag tycker du är modig som bjuder så mycket på dig själv, TACK.

Svara
Gabriella 30 juli, 2009 - 22:47

Mmm ser super gott ut. Blev grillning lchf style här uppe i Stockholm också. Grillning är ju super så här på sommaren. 🙂

Jag och sambon ska man iväg en vecka till Turkiet på lördag och jag hoppas jag lyckas lika bra som du att hålla i lc-kosten. Men självfallet ska jag det, man måste ju tro på sig själv! =)

Svara
Viktoria 30 juli, 2009 - 22:04

Hejsan!
Ser smarrigt ut, perfekt att vara bortbjuden till vänner som har liknande matvanor. Hoppas ni hade en riktigt trevlig kväll, och det verkar det ju som. Har själv ätit LC en vecka nu och har gått ner två kilo och minskat två cm i midjan! Och då har jag ändå ”fuskat” genom att äta grovt, hembakat bröd till frukost. Jag kanske är mer GI än LC? Jag vet att vikten inte är det viktigaste, men när jag idag för första gången på tio år såg en femma först på vågen istället för en sexa (eller sjua) började jag nästan gråta glädjetårar. Det var lite magiskt…
Gjorde din mumsiga coleslaw häromdan och den var uppskattad vill jag lova! När jag kom hem från jobbet dagen efter var varenda smula slut, trots att jag gjort en stor bytta som skulle räcka några dar. Maken hade smaskat i sig allt! Håhåjaja, så kan det gå…
Tack för alla dina tips och recept! Du är superduktig! KRAM!

Svara
Anita 30 juli, 2009 - 21:46

Ser mycket gott ut. Ha en bra helg!!

Svara
Tove 30 juli, 2009 - 20:40

gott värre…

Svara
Cecilia 30 juli, 2009 - 20:19

Så då får det bli rött om det ska bli vin med andra ord.Det där såg jätte smarrigt ut,både mat och dryck 🙂

Svara
Jessica 30 juli, 2009 - 20:07

Ojdå, då är du i mina hemmatrakter (bor i Trelleborg Kommun) Va gott det såg ut!
Kram

Svara
Jajja 30 juli, 2009 - 19:58

Mmmm ser smarrigt ut.
TAck för att du delar med dig så flitigt=)

Jajja.

Svara
Sandra 30 juli, 2009 - 19:53

Vilken härlig blogg du har! Här hittar man massor av tips. Jag testade att göra en chokladcheesecake igår, som blev suveränt god. Receptet hittade jag lite längre bak i din blogg. Toppen!

Svara
Pernilla 30 juli, 2009 - 15:45

Ser supernice ut. Tänkte på en sak om vin. Ska man välja rött eller vitt? Märker du av om du dricker vin att viktminskningen stannar av eller lite plus på vågen?

Svara
Åse 30 juli, 2009 - 19:00

Rött är snäppet bättre rent kolhydratmässigt dessutom nyttigare (antioxidanter)
Jag dricker ca 2 glas om dagen nu under sommaren och vågen står stilla pga det.

Svara
Pernilla 30 juli, 2009 - 20:31

Hur är det med rosèvin? Såg att du hade gjort en drink på det och vilket märke rekomendera du? Såg på systemets sida att det skiljer mellan sockermängderna på olika rosèviner. Nån låg under 3 gr socker/liter.

Svara
Susanne 30 juli, 2009 - 15:13

Trelleborg? Är du skåning? =)
Min pappa bor i Gislövs Läge, precis söder om Trelleborg =)

Svara
Ida A 30 juli, 2009 - 14:36

Ser supergott ut!
Gjorde en variant av din ”choritzosallad” med äggröra i till lunch- så himla gott!
Har idag varit och plockat 2 liter hallon och 5 liter blåbär, så nu har jag bär i frysen till kesellan. Ha det bra // Ida A

Svara
Hanna 30 juli, 2009 - 14:30

Jösses vad det såg gott ut! =) Blir ju lite annat när man är bortbjuden (eller har gäster) än när man gör middag åt sig själv o sambon.

Jo, hur vet man om man är i ketos? Måste man vara det för att gå ner med LCHF?

Svara
jenny 30 juli, 2009 - 13:41

Mmmm… ser verkligen supergott ut!!

En liten fråga: HUR ANNORLUNDA har du ätit nu i sommar i jämförelse med innan. (Jag tänker lite på din viktminskningstakt.) Åt du väldigt strikt innan eller är det bara mängden mat och vin som ökat? Man får ju lätt för sig att man i princip kan äta obegränsat och ändå rasa i vikt så länge man håller sig i ketos….

kram

Svara
Åse 30 juli, 2009 - 13:50

Nej man kan inte äta obegränsat och gå ner i vikt.
När man väger så pass lite som jag så förbrukar man inte så mkt energi längre så jag vet att jag får i mig för mkt energi nu.
Jag kommer efter augusti att gå över till en mer kombination av GI/LC eftersom det kommer bli lättare att ta de få sista kilona då, mycket fett i kosten ökar ju kalorimängden och det är helt enkelt för mkt energi för att jag ska kunna gå ner et sista.

Svara
jenny 30 juli, 2009 - 14:13

Tack för svar!! Jo jag trodde väl nånstans ändå att det är ”kalori in – kalori ut” som gäller men man vet ju aldrig ;))
GI/LC låter som ett sunt och bra sätt att gå ner de sista kilona!

Svara
Sockermonstret 30 juli, 2009 - 13:30

Det är härligt att kunna äta gott och nyttigt – samtidigt! 😀 Vi hade en riktigt smaskig grillkväll igår! Mmmm…..
Kram!

Svara
Anna 30 juli, 2009 - 12:53

Vilken tallrik, man blir jättesugen. Hittade din blogg härom veckan, och måste bara säga att jag blir väldigt inspirerad.
Hälsingar Anna

Svara
Dessi 30 juli, 2009 - 12:41

Det ser jättegott ut! 😀

Svara
Heléne 30 juli, 2009 - 12:21

Mums så gott de ser ut!!!

Svara
Ullis 30 juli, 2009 - 12:10

Mmmmmmm, ser gott ut. Jag har svårt att inte äta grönsaker men försöker välja vad jag förstått är mer ok. T.ex. stekt paprika, zuccini, champinjoner, rödlök eller grönsallad med paprika o gurka. Har undvikit majs men äter gärna avokado el din cole slaw med vitkål i. Det känns ok men är det kanske inte???? Tack för tipset på chorizo, får söka mig till Lidl när jag är i stan (bor på landet). Själv har jag använt Scans Må bra chorizo.
Ha det gott

Svara
Åse 30 juli, 2009 - 12:54

Klart du ska äta dina grönsaker! Tycker dte låter bra som du äter!

Svara
camilla 30 juli, 2009 - 11:32

Alltså tänka vad mycket mat man får äta igentligen!
Helt underbar diet 😉
Kramar

Svara
Engverth 30 juli, 2009 - 11:25

Vad härligt att bli bortbjuden på middag. 🙂
Jo vad gäller ägg + smör kosten så tänkte jag göra ett test nu i helgen för att se om jag går ur ketonfasen om jag skulle äta detta en dag istället för mitt pulver.
Återkommer med resultatet efter helgen.

Svara
Åse 30 juli, 2009 - 12:53

Du går ABSOLUT inte ur ketonfasen genom att äta ägg och smör! Du kan äta åtminstone runt 20 kolhydrater och vara i ketos.
Jag var i ketos under hela Mallorcaresan och jag drack ju 1 liter vin om dagen + massa grönsaker, sås och gött =)

Svara
Engverth 30 juli, 2009 - 18:55

Åhh så bra för jag kan inte hitta några provstickor där jag kan se hur ketos är i kroppen.

Jag skall helt klart äta ägg på lördag. 😉 Jag märker nu att jag inte är lika motiverad att äta pulver som jag var första gången.

Svara
Sofie 30 juli, 2009 - 11:00

Ah, så du är ”här nere” ifrån 🙂 Är född och uppvuxen i Trelleborg men bor i Malmö nu. Får alltid för mig att alla som bloggar bor i sthlm, haha…*skratt*

Svara
Åse 30 juli, 2009 - 12:55

Vi bor i Helsingborg =) Maken är från Bjärred så vi har en del kompisar i Malmötrakten =)

Svara
naughtyn 30 juli, 2009 - 10:50

Ser jättegott ut! Däremot blir jag lite förvånad över mängden sallad (tomat, majs, röd paprika…) eftersom det var sådant som jag fick lära mig att undvika när jag åt LCHF, för att det innehåller kolhydrater och kan föra en över den ”magiska gränsen”. Har du ätit så under hela din viktnedgång? 🙂

Svara
Åse 30 juli, 2009 - 10:52

Nej det är nog i överkant, men som sagt är man bortbjuden så är man =)
Fast ingen majs är där på tallriken ch det är egentligen mest grön sallad, sedan liiite strimlor röd paprika och nå+gra brytbönor så kolhydratvärdet på tallriken är inte hög. Det som är mest kolhydrater är ajvar relishen då.

Svara
Carolin Schönning 30 juli, 2009 - 10:45

Det ser riktigt gott ut!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.