GLÖGGMINGEL Recept

små naggande godingar inför advent & jul

av Åse

Hej på er och Glad Lillörda’ på er!

I går lade jag upp en reel på insta med de här recepten:  HÄR SER NI DEN
Ni hittar även en kod som ger er 50 kr rabatt hela november ut hos MatHem!

GLÖGGSANGRIA med tranbär är ett så trevligt tillbehör till de här recepten, yummie!

Här nedan hittar ni:
Lusseburgare med en så god skinkröra, tryffelsalami med parmesankräm, ädelostbollar, krustader med kavli ädelost och hjortronsylt och baconlindade dadlar med fetaost.
Enkla men ack så goda recept!

Gillar ni inte ädelost i ädelostbollarna, byt ut mot västerbottensost! Gott att rulla i hackad gräslök då.

De här lussebulleburgarna är så himla goda!
Så otippat gott med lussebröd och salt skinkröra men väldigt gott!
Äter man inte bröd så kan man lägga skinkröran på fröknäcke för den här skinkröran är SÅ god! Gjord på Julskinka!
Vill man ha det snabbt och enkelt så delar man sonika en lussekatt i två delar och använder som hamburgerbröd.

Här kommer recepten!
Vill ni har fler julrecept så hittar ni en hel del HÄR i mitt jularkiv!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

GLÖGGMINGEL Recept


  • Författare: Åse

Ingredienser

LUSSEKATTSLIDERS:
6 lussekatter
Skinkröra:
200 g julskinka
3 msk gräslök
2 msk finhackad rödlök
1 dl crème fraiche
100 g färskost
2 tsk skånsk senap
salt, peppar

BACONLINDADE DADLAR MED FETAOST:
200 g dadlar
100 g fetaost
1 paket bacon, à 140 g

ÄDELOSTBOLLAR:
150 g gräddädel eller västerbotten
150 g naturell färskost
1,5 dl hackade rostade hasselnötter
(ev. hackad gräslök om ni använder v-bottensost)

KRUSTADER MED KAVI ÄDELOST OCH HJORTRONSYLT:
Krustader
1 tub Kavli ädelost
Hjortonsylt

TRYFFELSALAMI MED PARMESANKRÄM:
14 skivor tryffelsalami
200 g mascarpone
1 dl riven parmesan
salt, peppar
1 dl hasselnötter, hackade


Instruktioner

Dela lussekatterna i två delar och dela sedan så ni får en botten och en överdel.
Rör ihop ingredienserna till skinkröran och fyll burgarna.

Kärna ur dadlarna, skär fetaosten i stavar, dela sedan i samma längd som dadlarna och halvera sedan stavarna.
Skär baconet på mitten och vira en bit bacon om varje dadel, stek sedan i stekpanna.

Vispa ihop ädelost med färskost. Med lite fuktade händer forma till bollar och rulla i hasselnötterna.
Ställ kallt i ca 1 timme innan servering.

Sätt ugnen på 200 gr.
Fyll krustader med kavli ädelost.
Sätt in i ugnen ca 8-10 min.
Fyll med hjortronsylt innan servering.

Blanda ihop mascarpone med riven parmesan. Saka av med salt & peppar.
Lägg en liten klick på en salamiskiva och tryck ihop försiktigt så röran jämnt fördelas.
Doppa kanterna i hackade hasselnötter.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

Eva Lindström 2 december, 2023 - 17:23

Så himla gott! Ska göra dina recept till minglet nästa helg🤩🎄

Svara
Ann-Sofie 23 november, 2023 - 09:39

Lussekattsliders lät ju himla trevligt:) Får testa det!
Nu närmar det sig er resa, hur underbart att komma iväg i det här vädret och den här mörka årstiden, så skönt för er!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!