GLAD MIDSOMMAR!

20 juni, 2014

Nyplockade Pioner och Chiayoghurt i magen, vilken start på Midsommarafton!
Vi får besök av våra vänner från Löddeköpinge, Stefan & Catrin och sedan går vi hem till syster och svåger där även min andra syster och svåger möter upp.
Guuuuuuuuud vad gott det ska bli med midsommarmat!!! MUMS!!! Lite sill och 1-2 färskpotatisar med gräddfil och jag är nöjd! YUM.
Chiayoghurt gjort på naturell yoghurt och chiafrön, hallon och nötter blev det till frukost! Jag älskar detta superfrö! Innehåller högt fullvärdigt protein (18 av de 20 essentiella aminosyrorna) och den vegetabil som innehåller mest Omega 3! Även rikt på Kalcium, Fosmor och Magnesium och antioxidanter. Lättsmält för magen och bra bakteriemat för tarmen. Fram för mer Chia säger jag!!
Jag blandar 1 dl yoghurt/kesella med 1 msk chiafrön och ”Bara Bär” Hallon från Finnerödja, låter stå över natten i kylskåpet. 

20062014-IMG_1909

20062014-IMG_1913

Hoppas ni får en fantastisk dag! Här i Helsingborg skiner solen från blå himmel! =)
KRAMAR!!

21 kommentarer
0

21 kommentarer

Caroline 24 juni, 2014 - 18:28

Hej Åse. Tack för en så bra blogg o recept. Har nyss börjat följa dig. Mycket fina o trevliga bilder dessutom. Jag undrar en sak. Var hittar man dessa bara bär i affären. Hittar inte dem någonstans. Mvh Caroline

Svara
Karin 22 juni, 2014 - 23:47

Hej Åse.
Tack för ett inspirerande recept, det kommer jag att prova i veckan. Hur mycket finnerödja brukar du ha i? Jag undrar även vilket märke på chiafrön som du brukar handla? Är det stor skillnad på ex risenta och superfruit?

Svara
Åse 23 juni, 2014 - 09:06

Hej! Jag har Superfruits. Inte provat Risentas men har Urtekrams ekologiska också. Jag tar väl i ca 1-2 msk Bara Bär! =)

Svara
Louise 22 juni, 2014 - 12:19

Hej Åse, jag undrar… när du blandar chiafrön med yoghurt/kesella och bär ,och låta det stå i kylskåpet över natten, .. har du då först blöt lagt chiafrön över natten?
Tacksam för svar.. Älskar din blogg:)
Louise

Svara
Åse 22 juni, 2014 - 12:45

Nej de blir ju blöta av yoghurten =) Jag har Naturell yoghurt (3%)

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.