Hej hej!
Så gott vi åt i går!
Jag drog fram min ”Potta” (Jag har den HÄR) och svängde snabbt ihop lövbiffsrullader, fyllda med krämig vitlök- och ört färskost och lök- och champinjoner!
Till det en hederlig gräddsås. Slurp!
Detta gå på nolltid att göra och sköter sig själv, man kan göra dubbelt recept, då lägger man bara rulladerna ovanpå de andra.
Häll buljong över och sätt sedan på cricketen, dessa får gå på låg! Har man bråttom kan man sätta den på hög i 1 timme och sedan fortsätta på låg i 3 timmar.
Här är lövbiffsrulladerna klara och fått gå i gräddsåsen i 1 timme.
Jag redde inte min sås men det rekommenderar jag!
Jag använder conjacrot som redning (glutenfri, lågkolhydrat) men man använder det man vill.
Vintips kommer efter receptet!
Skriv utFyllda Lövbiffsrullader i Crockpot
- Portioner: 4
Ingredienser
1 gul lök
8 champinjoner
8 skivor lövbiff
200 g färskost
150 g Apetina vitost
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl hackad bladpersilja
1/2 dl finhackad gräslök
salt, peppar
1 msk oxfond
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
lite kinesisk soja, oxfond, salt & peppar
lite valfri redning
Instruktioner
Hacka lök och champinjoner och fräs i lite smör eller olja. Hacka örterna, riv vitlöken.
Rör ner osten, örter och vitlök och låt allt bli krämigt tillsammans.
Lägg lövbiffen på skärbräda, salta och peppra och lägg en klick ostörda på varje, vik ihop sidorna och sedan rulla ihop till rullader, lägg i crockpot.
Blanda vatten med oxfond och häll över. Sätt crockpoten på låg i 4 timmar.
Vispa ihop creme fraiche med grädde, lite kinesisk soja och oxfond, smaka av. Red eventuellt lite med valfri redning.
Häll över rulladerna och låt gå ytterligare 1 timme.
Servera med valfritt tillbehör.
Sveriges BÄST PRISADE Côtes-du-Rhône på box!
Till detta drack vi Pascal Costeau Côtes-du-Rhône Grande Reserve som är gjort på druvorna Syrah och Grenache.
Vinet är ett solmoget, fylligt och generöst rödvin med inslag av mörk frukt, körsbär, franska örter, kryddor och lakrits. Högkvalitativa druva från vingårdar runt om i Côtes-du-Rhône.
Druvornas egenskaper och det varma klimatet i Rhônedalen ger ett vin med mycket smak, fin fyllig frukt och kryddiga toner. Ett riktigt bra grillvin!
4/5 – Boxtoppen, juli 2022 –
ART NR 52873 | COTES DU RHONE GRANDE RÈSERVE 2019 | 3000 ML | 13,5% ALK | 269 KR
Sockerhalt: <0,3 g/100ml
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎