13,8K
Print

Fyllda lövbiffsrullader är ett säkert kort när man är sugen på något men inte är så sugen på att lägga ner massa tid.
I fredags så fyllde vi dem med gräddädel och svartvinbärsgelé! Lite same same som mitt senaste recept men ändå annorlunda.
SÅ gott!

Såsen är GUDOMLIG!
Till det serverade jag ugnsrostad brysselkål och jordärtskockor! Så gott tillbehör!
När jag inte låter rullader bräsera utan låder dem snabbt stekas upp så föredrar jag att göra knyten (se HÄR) På bilden nedan är de rullade men i detta receptet så rek jag att bara vika ihop dem.


Fylld lövbiff med ädelost och svartvinbärsgelé
- Yield: 4
Ingredients
8 skivor lövbiff
280 g ädelost
8 msk svart vinbärsgelé
salt, peppar
ruccola
smör att steka i
Sås:
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk kalvfond
2-3 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
tamarisoja
Instructions
Lägg skivorna på en skärbräda. Även om det redan är tunt – banka det försiktigt mellan plastfilm med köttklubba eller kavel. Det bryter ner fibrerna och gör köttet mjukt, salta och peppra båda sidorna.
Lägg på lite ruccola sedan ädelost och rödvinsgelé. Vik ihop.
Lägg på lite ruccola sedan ädelost och rödvinsgelé. Vik ihop.
Bryn rulladerna i smöret på hög värme tills de fått fin färg, de ska bara hastigt brynas.
Lyft upp och lägg på fat.
Häll i creme fraiche och grädde i samma panna som lövbiffen stekts, rör ner kalvfond, dijon och lite tamarisoja. Smaka av. Sjud i ca 10 minuter.
Servera med lövbiffsknytena.
Lyft upp och lägg på fat.
Häll i creme fraiche och grädde i samma panna som lövbiffen stekts, rör ner kalvfond, dijon och lite tamarisoja. Smaka av. Sjud i ca 10 minuter.
Servera med lövbiffsknytena.












9 kommentarer
Till påsk varje år har vår familj i ca 125! år ätit oxrulader – då fyllda med späck. ett recept från min morfars mor Maria.
Älskar rulader men dessa äts vid påsk, inte annars, då förlorar de det magiska.
Blev sååå glad när jag hittade ditt recept med ädelost o gele´ så goda men ändå helt annorlunda.
Snabbt o gott, kan verkligen rekommenderas;))
Hej, till alla fina underbara rätter som du lägger upp så är det alltid sallader. Men jag är dålig på sallader vore väldigt tacksam om du även lägger upp salladsrecept. Tack ❤️
Hej!
Nu blev det nog lite fel 🤭, menar du att du vill ha mer eller mindre salladsrecept?
Här hittar du mängder med salladsrecept! https://www.56kilo.se/kategori/recept/sallad/
Trevlig söndag!
Varför konstiga saker som tamari-sås? vem har det hemma?, går precis lika bra med vanlig Kikkoman soya-sås!!!
Hej Sven! Vad du låter upprörd med tre utropstecken! Du får så klart använda precis den sojan du vill ha. Och NEJ det går inte lika bra med vilken soja som helst för alla. Många som följer mina recept undviker vete och tamarisoja är glutenfri och vetefri. Nu har Kikkoman släppt en tamarisoja så ja jag tror att många har en tamarisoja i skafferiet för den finns på Ica maxi och andra livsmedelsbutiker och är inte ett dugg konstig.
Mums, denna ska jag nog prova att laga på fredagen 👍🍖🍷
Heej😍 söker efter din kålpudding🤗 men det kommer bara upp den i crockpot🤔
Hur gör jag för att hitta din vanliga😘
Den är sååå god och jag har delat med mig den till så många som också älskar den.
Kraam
Hej! Har du sökt efter kålpudding? jag hittar massor när jag söker? https://www.56kilo.se/?s=kålpudding
KRAM!
Skumt! Nu när jag sökte hitta jag. Sökte på samma ställe igår men såg inte alls likadant det som kom upp då🤔 nu såg man bättre varje inlägg👍
Tack🙏🙏