Fried Chicken Eggs Benedict

av Åse

Happy Torsda!

Igår var det Happy lillörda’ haha! mer om det sedan! =)

Här kommer ett SÅ gott recept till er!
Jag panerade i kärnmjölk (buttermilk) och havremjöl men man kan använda filmjölk istället för kärnmjölk och om man inte håller nere på kolhydrater och vete som jag så kan man panera i panko tex! Det blir ju grymt gott!
Syran i kärnmjölken / filmjölken gör kycklingen så saftig och god!

Jag friterade dessa i Airfryern, det blir så klart godast om man friterar i riktig olja istället, välj det ni vill!
Om ni friterar i fritös, fritera då i 180 gr i 3 minuter, dessa filéerna är utbankade (Minutfiléer) så tar mindre tid.
I Airfryern hade jag 180 gr i 15 minuter. Sprayade först med lite neutral olja.

Min namne Åse tipsade mig om Tareq Taylors knep för att pochera ägg! Man lägger helt sonika ner så många ägg man vill pochera i en skål med ca 1-2 msk ättika! Ättikan gör att vitan drar ihop sig så sedan kan man bara hälla ner alla äggen i sjudande vatten så håller de sig intakta! Funkar klockrent!! Dvs ingen virvel i vatten behövs eller att man pocherar 1-2 ägg i taget! MAGISKT TIPS.

Åhhhhh så gott med lite kryddig kyckling och sedan het pocherat ägg och het hollandaise på det! Vill man ha ett bröd i botten kan man ha det men det skippade vi eftersom vi äter striktare lågkolhydratkost till vardags.

Lite picklad gurka (saltgurka) på toppen var pricken över i:et! Smörstekt bladspenat i botten.
Daniel mmmmmmmmmade högt och började säga ”Detta kan vara det g…..” haha sedan stoppade han, han vet att han ofta säger det här hemma 😅 En fin supporter min man! 💖

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fried Chicken Eggs Benedict


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Kycklingen:
4 utbankade kycklingfiléer
salt, peppar
4 dl mjöl (valfritt vad man vill ha här – se inlägget)
2 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk svartpeppar
4 dl filmjölk eller kärnmjölk
1 msk hot sauce (het chilisås)

Hollandaise:
200 gr. smör
2 äggulor
1 msk färsk citronjuice
1 krm cayennepeppar
2 tsk hot sauce
lite salt

Pocherade ägg:
4 ägg
2 msk ättika 12%

1 påse fryst bladspenat (à 400 g)
20 g smör
salt, peppar
4 msk hackad saltgurka


Instruktioner

Salta och peppra kycklingfiléerna.
Lägg filéerna i en bunke med (kärn/fil)mjölken, rör ner hot sauce. Marinera i kylskåpet i 3 timmar.
Häll upp mjölet på en tallrik och blanda med kryddorna. Doppa filéerna först i mjölet, sedan i (kärn/fil)mjölken igen och till sist i mjölet igen. Fritera i fritös på 180 gr i 3 minuter eller i Airfryer på 180 gr i 15 minuter (Spraya först med olja)
Gör hollandaisen: Smält smöret på medelstark värme, skira det (ta bort det vita som lägger sig i botten)
Lägg citronjuice och äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern.
Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt och kryddorna.
Häll 2 msk ättika i en bunke, knäck ner äggen, ett i taget och låt dra i 10 minuter.
Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt. Häll i äggen i vattnet och minska direkt på värmen så att det endast sjuder. Låt äggen sjuda ca 4 minuter. Fräs under tiden spenat i smör, salta och peppra.
Lyft upp de pcoherade äggen med hålslev.
Fördela spenaten på tallrikar. lägg kycklingen över, sedan pocherade ägg ovh hollandaise. Toppa med hackad saltgurka.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Charlotta 27 mars, 2021 - 12:46

Har du tips på vad du använder för hot sauce, jag har bara använt tabasco o sriracha tidigare.

Svara
Åse 27 mars, 2021 - 12:46

De går bra! Jag hade tabasco Buffalo

Svara
Ann-Charlotte Persson 26 mars, 2021 - 19:50

Fantastiskt gott!!! Vilken middag😀

Svara
Åse 27 mars, 2021 - 08:30

Härligt!! 🤩

Svara
ÅsaS 25 mars, 2021 - 20:15

Detta är nåt som måste testas här hemma, nu när vi, bokstavligen 🙈, har dammat av Airfryer’n här.
Du sprayar din Airfryer, har du tips på nån bra sprayflaska? De jag hade tidigare blev jättekonstiga i plasten, klibbiga och nästan krackelerade, trots att de diskades och sköttes om väl.
Kram 💕

Svara
Åse 26 mars, 2021 - 10:44

Haha! Jag bokstavligen var rätt ord 🤣
Jag har köpt en på Bauhaus eller Hornbach! Glasflaska! Kolla på grillavdelningen! KRAM!

Svara
ÅsaS 26 mars, 2021 - 20:12

Då kikar jag där nästa gång vi är på Bauhaus, vilket lär bli inom snar framtid då vi har diverse trädgårdsprojekt på G.

Svara
Åse 27 mars, 2021 - 08:31

Vad roligt med trädgårdsprojekt!

Svara
ÅsaS 27 mars, 2021 - 08:59

I år blir det pooldäck och förhoppningsvis en, eller två, pallkragar. Vi är inte riktigt överens. 😏 Jag ville ju ha ett växthus, men fick en pool istället. 😂 Och blev då lovad _en_ pallkrage som kompensation.. Än är inte sista ordet sagt 🤣

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.