Så var det som som sagt fredag igen! Bästa dagen på hela veckan ju!
Här kommer en favoritdrink! Jag älskar nämligen Bourbon! Dvs en amerikansk Whisky.
Daniel dricker hellre irländsk rökig Whiskey (Single Malt). Jag smuttar gärna på några få cl Bourbon, favoriten är Bulleit Bourbon (HÄR)
I en Whiskey Sour ska man just ha en orökig bourbon!
Skillnaden mellan irländsk och amerikansk whisky/whiskey är stora! Bourbon är mer kraftfull och är fylligare med mer sötma (inte socker!) och Bulleit har tex karaktär av kolade ekfat, inslag av smörkola, pomerans, nötter och vaniljfudge.
MUMS!
Jag använder sockerfritt socker (Nick’s Use Like Sugar) för att göra sockerlag! På så sätt får jag i princip en helt kolhydrater drink 😜
Här kommer receptet som jag gör en god Whisky Sour!
Skriv utWhiskey Sour
- Portioner: 1
Ingredienser
5 cl whisky (bourbon)
3 cl citronsaft
2 cl sockerlag
1 äggvita
angostura bitter
Instruktioner
Skaka först utan is för att bygga upp ett bra skum.
Skaka därefter drinken kall med is och sila upp i ett cocktailglas.
Garnera med angosturabitter på toppen.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎