FREDAGSDRINKEN: Gimlet

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Chockat (ok, förvånad då!) insåg jag att jag inte postat min ”to-go” cocktail som ALLTID funkar! Den, Margarita och Cosmo är mina favoriter.
Den här gör jag dessutom helt sockerfri och så gott som kolhydratfri genom att använda Nick’s istället för socker till sockerlag.

Jag kokar upp en sockerlag och har i kylen. När man låtit den stå i kylen ett tag så åker sockerersättningskristallerna till botten och det blir en klar sockerlag överst som skiktats och den använder jag sedan!
För när man kokat upp sockerlagen med Nick’s så är den först simmigt vit.
Inget fel idet, det smakar samma men jag föredrar en klar sockerlag. Så tips!

Äldkar verkligen de här glasen! Så fina till allt från dessert till cocktails!
HÄR hittar ni dem!

HAPPY FREDAG! ♥️

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

FREDAGSDRINKEN: Gimlet


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

5 cl Gin
3 cl Limejuice
2 cl Sockerlag (jag gör min på Nick’s Use Like Sugar)
1/2 äggvita
is


Instruktioner

Koka upp sockerlagen och kyl ner.
Häll i alla ingredienser i en shaker, skaka kraftigt.
Lägg ner is och skaka kraftigt tills shakern är kall. Häll genast upp i glas.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

1 kommentar

"Gammal Mat" - 20-talet och lite av 70-talet =) - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 9 april, 2024 - 13:23

[…] nog igen de här klassikerna: Martini, Manhattan, Between the Sheets, Old Fashioned, Sidecar, Gimlet, Cosmpopolitan, White lady, Mary Pickford, Last Word, Hemingway Daiquiri och så klart Aviation som […]

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.