Hallååååååå mina kompisar!
FREDAG it is och sensommarvädret fortsätter! MAGI!
Jag ska hoppa i SPA:t och sola näsan lite 🥰
Vi har inte bestämt vad vi ska äta ikväll, vad äter ni?? Ge mig gärna lite tips är ni snälla!
Funderade på räkmackor och krispigt vitt men veeeeet inte..
Nåväl här kommer FREDAGSDRINKEN till er!
En riktig höjdare om ni frågar mig!
Det är helt enkelt en variant på Long Island Iced Tea fast istället för cola så är det mousserande i (Och så innehåller denna lite mindre alkohol ;))
Med andra ord en longdrink med mindre socker.
Man kan skippa sockerlagen eller göra som jag: Göra sockerlag på tex Nick’s Use Like Sugar
En superfräsch cocktail och ingredienserna har man ju ofta hemma (dvs inga beställningssaker)
En ganska stark cocktail så sippa försiktigt =)
Kanske blir er fredagsdrink?? Tagga in mig på instagram då! @56kilo.se
Här kommer receptet!
Beverly Hills Iced Tea
- Portioner: 1
Ingredienser
2 cl vodka
2 cl Gin
2 cl Triple Sec
2 cl ljus rom
2 cl sockerlag
Toppa md mousserande vin
Instruktioner
Mät upp ingredienserna i ett hurricane eller slingglas med is. Toppa med mousserande vin och till sist triple sec. Garnera med citronskiva och ev ett körsbär.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
19 kommentarer
Hos oss blev det mongolian barbecue med supertunnt skuren entrecote, lök, paprika, morot, salladslök, pac choi. Till det nudlar och blomkålsris och så får var och en en skål för egen sås att doppa det stekta i. Dvs soja, vitlök, lite ingefära, sesamolja, sesamfrön och en äggula. Supergott och trevligt att sitta och plocka med hela familjen.
Men ojojoj, det där skriver jag upp! Hur gott låter inte det!?
I kväll blev det din ”laxsida i ugn med örtsås” Misslyckas aldrig!😍😋😋
Ohhh smarrigt!! Den måste jag göra snart igen! ☝🏻💖
Här blir det lite ”egensnickrade smörrebröd” med bl a ägg, lax, romröra och färska vaxbönor. Trevlig helg!
GOTTIGT! Hoppas helgen blev magisk!
Här hemma åt vi ikväll din ”the fläskfilégryta” En stor favorit hos oss! 😋
Jag såg att någon tidigare frågat dig om bra stekpanna. Jag har provat flera olika och har flera både i gjutjärn och olika sorter Tefal pannor men är inte riktigt nöjd med någon. Vad använder du? 🙂
Trevlig helg! ☀️
Hej 🥰
Vilken sorts ljus rom använder du? Drinken ser supersmarrig ut 👌
Kram
Hej! En helt vanlig vit rom som Bacardi! =)
Härligt att ni gillar den så mkt! 🥰
Jag brukar köpa Fiskars All Steel: https://www.cervera.se/produkt/fiskars-hard-face-steel-stekpanna-28-cm
eller Anders Petters! https://www.cervera.se/produkt/stenfors-stekpanna-28-cm-keramisk
Tycker de är bra!
Tack för tipsen! Ska kolla in dom! 🍳
Kvällens middag kan bli Lövbiffsrullader (fyllda med bacon och Emmentaler) och till det ris eller pasta. Eller så blir det burgare från Hamburgeriet. Låter ungdomarna bestämma ikväll.
Kram, och njut helgen! 💕
Tack för alla fina tips!
Jag har en fråga om ngt lite annat.. du som lagar som mkt mat-och gör det helt fantastiskt!!- vad rekommenderar du för stekpanna? Funderar på ngn sorts lättviktsjutgärn men den hade ngn form av beläggning å då blev jag lite misstänksam 🤔 Ha en fin helg!! Å tack igen för alla tips!!
Ja det är ljuvligt med sol och värme i september. Barnen önskade enchiladas, så det kommer vi äta ikväll. Önskar dig en fin helg/ Kristina
Enchiladas är ju en stor favorit – så gott! Hoppas helgen var fin!
Hej! Här blir är planen just räkmackor och vårt favorit vin Crudo. Vi hade det på vårt bröllop 🙂 det passar till asiatiskt och fisk. Ha en härlig helg🤩
Åh då ska jag kika in ditt tips!!
Har aldrig kommenterat innan men nån gång ska väl vara den första. Här blir det helstekt oxfilé med tryffelbea samt matplatsens grillade drömrullar, ha en fin helg.
Låter smarrigt!! Kul att höra ifrån dig! ☺️