Fredagsdrinken: Aperol Spritz

av Åse

Hej finisar!
28 grader här på Kreta och det är en underbar fredag som startade med mediyoga på stranden ❤️

En underbar frukost efter det! 🙌🏻
Och nu ligger jag och Michelle på stranden sedan några timmar tillbaka och jag lyssnar på ljudböcker och njuter av lugnet ❤️
Fredagsdrinken får vi ju inte glömma!
Aperol Spritz ligger på min top 3 lista av favoritdrinkar /cocktails.
En lite bittersöt drink som dricks i Italien och det var i Italien jag drack den för första gången! Fräsch och läskande och givetvis är det min egen fredagsdrink idag!
Jag serverar den hemma i stora vinglas med massor av is! Receptet kommer nedan men så här lärde jag mig göra i Italien!

  1. Fyll ett stort vinglas med is
  2. Häll i prosecco i medel takt tills det nästan skummar över.
  3. Häll i Aperol 2 varv i medel takt
  4. Fyll upp med lite soda


Matchy med nyfixade cerise naglar av bästa Anette (Nagelhuset Helsingborg) 🔝

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fredagsdrinken: Aperol Spritz


Ingredienser

  • 3 delar Prosecco
  • 2 delar Aperol
  • 1 del soda

Instruktioner

  1. Fyll ett stort vinglas rikligt med is. Häll på mousserande vin, Aperol och toppa med soda.
  2. Garnera med en apelsinskivor.
  • Cook Time: 1 min

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

LJUVLIGA VÅRHELG och nya dynor - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 20 april, 2020 - 11:41

[…] gästerna kom så sken den nonstop tills den gick ner! Så vi fick 2 timmar på Solsidan med rosé, aperol spritz och […]

Svara
Marianne 13 maj, 2017 - 08:59

Är också en av mina favoriter. Den får mig att längta tillbaka till Toscana som även det är en av mina favorit resemål.
Vad härligt ni har det. En perfekt start på dagen.

Svara
Eva 12 maj, 2017 - 22:25

Precis på den stranden gick jag för en vecka sedan… längtar tillbaka!!
Hoppas ni får en trevlig resa.

Svara
Olivera 12 maj, 2017 - 17:18

Tjohoo vi är ju på samma plats fast ändå inte vi är oxå på kreta .😉😚. Helt underbart😍😍. (Men de hade ju blivit ännu bättre om man stött på er😉😉😍😍)

Svara
Malin Asterhag 12 maj, 2017 - 15:26

Njut tjejer, njut!!!!☀️
Ska minsann också göra en fedsgsdrink idag🍹
PS Glöm inte hårinpackning….😉
Kram 💕

Svara
Dani - 145 kilo till 65 kilo 12 maj, 2017 - 13:14

Åh, vad skönt med semester!

Svara
ljuva julia 12 maj, 2017 - 13:04

ÄLSKAR den drycken, drack den pinsamt tidigt om dagen under min resa till italien i vintras ;D

Svara
Åse 12 maj, 2017 - 13:23

Det gör ju alla där! Hihi

Svara
Petra 12 maj, 2017 - 13:00

262 g/l i sockerhalt på Aperol. När du skriver ut recept finns det möjlighet att du även skriver ”intelchf”. Jag menar inga pekpinnar mer att du är förknippad med lchf. Tack för alla goda recept du delar med dig av. Trevlig fredag
Petra

Svara
Åse 12 maj, 2017 - 13:20

Hej! Nej så fungerar inte min sajt. Jag har en mat- och livssstilsblogg och jag har många läsare som äter på olika sätt. Mina recept är oftast låga i socker och kolhydrater och glutenfria men här finns både vanliga brödrecept och sötsaker med socker och sedan får alla själv välja de recept som funkar för dem. Jag har själv LCHF som livsstil och gör medvetna val och recepten speglar mina val. Man har ett eget ansvar kring vad man stoppar i sig och jag väljer sällan att sätta en kostetikett på recepten. En Aperol Spritz innehåller 10 g socker (motsvarar 1 större sötpotatis) och passar i min kost ibland. Trevlig fredag till dig också! 🙂

Svara
Katarina Landin 12 maj, 2017 - 12:40

Åh den drinken är så magiskt god 😍

Svara
Ewa Syrén 12 maj, 2017 - 12:32

Hej Åse! Så skönt du har i värmen. Här är det faktiskt lite bättre väder idag än de senaste dagarna. i alla fall i Stockholm. Aperol Spritz har jag gjort tidigare men eftersom jag precis köpt en ny flaska Aperol passar det ju toppenbra med denna drinken idag/kväll. Tusen tack för tipset – igen!
Fortsätt njut i det underbara Greklandsklimatet.
Kram från mej

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.