Fredag som i helg!

av Åse

Waaaaaaaa! Fredag i dag och i dag ska jag ääääääntligen få återse min familj igen! Efter utbildningen så kommer de ner hit till malmö så ska vi gå lite på Malmöfestivalen! I dag är det sista dagen på utbildningen och Anna (Hallén) ska rätta tentorna i eftermiddag *pirr*
I morgon kväll ska vi på kräftskiva hos lillasyster och svåger tillsammans med min andra syster och svåger och lillasysters syster och svåger, hängde ni med?? 😉
I morse åt vi en riktigt häääärlig frukost! Grekisk yoghurt med skivade färska jordgubbar och blåbär och nötströssel, till det ekologiskt kokosvatten! Aldrig provat förr, men uppfriskande och gott! Köpte i hälsokost för att jag blev nyfiken 😉 En riktigt bra början på helgen 🙂

Ha en skön dag så hörs vi sen!
20110826-070705.jpg

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

18 kommentarer

sofie lundberg, bloggar från New York 27 augusti, 2011 - 12:03

Jag blev tipsad om din sida av min arbetskollega (och din kompis), Therese Dahlman, eftersom jag sa att jag var ute efter en hemsida med bra och nyttiga recept som jag kan göra under min studenttid i New York. Jag gillar att laga mat men har ibland svårt att hitta fantasi till olika rätter. Nu har jag gått igenom flera sidor av dina recept och allting verkar supergott. Kommer definitivt försöka mig på en och annan av dem i höst!

Tack för inspiration 🙂
/Sofie Lundberg

Svara
Åse 30 augusti, 2011 - 22:35

Vad roligt!! Ha det så underbart i New York! Låter som ett äventyr! =)

Svara
Sara 27 augusti, 2011 - 10:38

Hej!
Jag vet inte hur jag ska bära mig åt, jag äter enligt lchf.
Ägg, grädde, ost och skinka till morgonen och osötad soya mjölk i kaffet plus en skvätt grädde. Lunch resterna sedan middagen innan tex biff grönsaker och majoneise och sedan kvällsmat som är som lunchen.
Men jag går inte ner i vikt, jag har stannat och stått här nu i två månader.

Är min frukost fel tror du?
Är inte osötad soya mjök bra?
Ska jag ta bort grädden?

Så otroligt tacksam för svar.
Mvh Sara

Svara
Åse 27 augusti, 2011 - 12:28

Hej! Soya är inget hälsosamt bra alternativ tyvärr, alla sojaprodukter ska vi undvika. Grädde är bäst och vill du absolut ha mjölk så fet standard mjölk.
Det är jätte svårt att tala om vad problemet kan vara så här på rak arm men det kan vara kroppen som behöver arbeta upp sin ämnesomsättning, ofta har vi kvinnor bantat oss överviktiga.
LCHF är ingen diet utan en hormonell kost som ofta har stora framgångar i viktminskning men vissa kroppar kan ta tid. Grädde o crème fraîche och yoghurt kan vara bromsklossar. Addera gärna kokosfett i din kost (30 g), det höjer förbränningen!
Tre handflator protein per dag (din handflata!), två handflator grönsaker ovan jord och 2 dl fettkällor (såser, röror, kladdiga feta tillbehör)
Ät 3 ggr per dag, inga mellanmål behövs generellt om man inte tränar spec mycket. Fett och protein bara på morgonen helst. Lycka till!

Svara
Sara 27 augusti, 2011 - 12:41

Tusen tack för svaret! 🙂 Grädde är bäst men kan också vara en bromskloss alltså? Jag ska köpa den kokosfettn så fort jag hittar en bra ställe att köpa den på, bor i Norge nämligen.
Jag äter två ägg, en skvätt grädde ost och skinka på morgonen som jag steker. Ska jag ta bort osten och grädden tycker du? Då får jag inget fett i mig, eller?

Mvh Sara

Svara
Åse 27 augusti, 2011 - 13:11

Nej det låter som en jättebra frukost! Man ska se upp med mejeri om man äter/dricker väldigt mkt. Man kan prova att använda andra fettkällor än grädde/cf till lunch/ middag om man står still.

Svara
Kristina Sv 27 augusti, 2011 - 13:31

Hej! Ledsen om jag går in och stör mitt i er konversation. Jättebra med de tipsen, jag vill bara kolla en sak jag undrat tidigare. En handflata protein till vardera lunch och middag, två handflator grönsaker till varje lunch och middag och 2 dl fett (sås) totalt fördelat på lunch och middag (1dl till vardera) eller är det 2 dl fett (sås mm) totalt på en dag som rekomenderas?
Stort grattis till din Examen!!!
Kristina

Åse 27 augusti, 2011 - 14:08

1 handflata protein + fettkälla till frukost, 1 handflata protein, 1 handflata grönsaker, ca 1 dl fettkälla till lunch, middagen ser ut som lunchen. Detta är en bra mall att gå efter.

Sara 27 augusti, 2011 - 13:47

Okej, tack nu känner jag mig lite säkrare! Tusen tack för hjälpen, jag ska klara detta 🙂

Kristine 26 augusti, 2011 - 16:31

Ser ut som en fantastisk start på dagen 🙂
God helg!

Svara
PernillaA 26 augusti, 2011 - 16:11

Förstår att du håller dig mätt Åse för de blåbären måste ge en rejäl bukfylla 😉 och varmt Grattis föresten. Njut nu av Malmö och familjen ikväll kram kram

Svara
Siri 26 augusti, 2011 - 13:20

Ha en super bra dag du med 🙂 kul blogg, denna ska jag börja följa!!

Svara
Malin 26 augusti, 2011 - 08:44

Det var massor av år sedan jag var på Malmöfestivalen. Men det är fina minnen!

Vilka enorma blåbär du hade… eller är det jordgubbarna som är små? Men gott ser det ut iallafall!

Trevlig helg!
Kram från Malin

Svara
Åse 26 augusti, 2011 - 09:29

Haha ja de är enorma! Odlade från Holland så speciellt antioxidantrika är de nog inte 🙂

Svara
Annika 26 augusti, 2011 - 08:27

Hääärligt!

Jag ska få återse min man i eftermiddag. Längtar… 😉

Njut av fredagen.

Kram.

Svara
maja 26 augusti, 2011 - 08:15

Ha en riktigt trevlig helg nu, det är du värd efter detta=)

Svara
Jenny Isberg 26 augusti, 2011 - 07:45

Önskar dig en härlig fredag Åse!! Själv är jag hemma med min 2:åring som är krasslig.. Nu ska vi ta och slänga ihop lite härliga ostfrallor från ett av dina recept till frukost!!

Kram från Jenny & Alice

Svara
Åsa 26 augusti, 2011 - 07:37

🙂 Har du tråkigt på Festivalen så får du gärna komma in och ta lite kataloger till nästa resa hos mig 😉 sitter och jobbar mitt i Festivalen 🙂 det är lugnare att skicka folk till varmare ställen än gå ute och lukta på älgkebaben .. som ändå tar sig igenom dörrarna på jobb .. hihi

Kram och hoppas på bra väder 🙂
Åsa

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.