Franska biffar med rotfrukter och gräddsås

15 oktober, 2020

God förmiddag torsdag!

Här kommer ett ljuvligt smarrigt recept på biffar i gräddsås med goda smaker av örter och dijon.
Så gott så gott så!

Ta det rotfrukter som du gillar och mår bra av!
Kanske kålrot och rotselleri om du vill ha rotfrukter med lågt kolhydratvärde?
Betor är också gott! Annars klassiker som potatis och morötter!

Hoppas det smakar! Ge gärna feedback bland kommentarerna i såfall 🙏🏻❤️

Skriv ut

Franska biffar med rotfrukter och gräddsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

500 g nötfärs
1 gul lök, riven
1,5 msk kalvfond
3 tsk franska örter
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl grädde
1 ägg
smör att steka i

Sås:

3 dl grädde
1 dl creme fraiche
3 msk chilisås
1 msk dijonsenap
1 tsk Santa Maria dragon
1 tsk Santa Maria italiensk salladskrydda
1 tsk Santa Maria franska örter
0,5 tsk salt
1 vitlöksklyfta, finriven eller pressad

Rotfrukter:

1 kg valfria rotfrukter, skalade
2 msk olvolja
1 rödlök, klyftad
1 tsk salt
23 tsk timjan, torkad


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Skala rotfrukterna och skär dem i klyftor. Lägg på plåt och ringa olja över och salta och krydda. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
Blanda ihop färsen till biffarna. Forma biffar och stek dem gyllene i stekpanna med smör. Lägg över i ugnsform. Sätt in i ugnen när det är ca 10 minuter kvar av tiden.
Använd samma panna som biffarna stekts i. Vispa ner grädde och creme fraiche och sedan övriga ingredienser. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.