God förmiddag torsdag!
Här kommer ett ljuvligt smarrigt recept på biffar i gräddsås med goda smaker av örter och dijon.
Så gott så gott så!
Ta det rotfrukter som du gillar och mår bra av!
Kanske kålrot och rotselleri om du vill ha rotfrukter med lågt kolhydratvärde?
Betor är också gott! Annars klassiker som potatis och morötter!
Hoppas det smakar! Ge gärna feedback bland kommentarerna i såfall 🙏🏻❤️
Skriv utFranska biffar med rotfrukter och gräddsås
- Portioner: 4
Ingredienser
500 g nötfärs
1 gul lök, riven
1,5 msk kalvfond
3 tsk franska örter
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl grädde
1 ägg
smör att steka i
Sås:
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
3 msk chilisås
1 msk dijonsenap
1 tsk Santa Maria dragon
1 tsk Santa Maria italiensk salladskrydda
1 tsk Santa Maria franska örter
0,5 tsk salt
1 vitlöksklyfta, finriven eller pressad
Rotfrukter:
1 kg valfria rotfrukter, skalade
2 msk olvolja
1 rödlök, klyftad
1 tsk salt
2–3 tsk timjan, torkad
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Skala rotfrukterna och skär dem i klyftor. Lägg på plåt och ringa olja över och salta och krydda. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
Blanda ihop färsen till biffarna. Forma biffar och stek dem gyllene i stekpanna med smör. Lägg över i ugnsform. Sätt in i ugnen när det är ca 10 minuter kvar av tiden.
Använd samma panna som biffarna stekts i. Vispa ner grädde och creme fraiche och sedan övriga ingredienser. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter.