Frågor om kosten

av Åse
56 kommentarer

Jag har fått ganska många mail och kommentarer på sista tiden om kosten och det handlar oftast om ”Hur mkt ska jag äta?”.
Jag kan bara berätta om vad som fungerat för mig. När jag började med lågkolhydratkost så gjorde jag egentligen bara två förändringar från min ordinarie viktväktarkost:

1. Jag uteslöt eller minskade ner väldigt mycket på bröd, socker, ris, pasta och potatis.

2. Jag gick upp i fett, dvs i stället för 4% mat”grädde”, 5% ”fraiche”, 17% ost så började jag äta fullfeta produkter. (I början medelfeta tills jag vågade öka)

Detta gjorde att jag nog ungefär hade samma energiintag som med viktväktarna fast jag hade bara förändrat var energin kom i från. Fördelarna med att göra så för mig var att jag höll mig mätt längre, jag fick bukt med mitt sockersug och överätartendenser.
Förr kom min energi mest från kolhydraterna men eftersom jag uteslöt dem så fick energin komma från fettet. Jag har dock aldrig ändrat på mina portioner. Mina portioner har alltid innehållit 1 del kött, 1 del sås och 1 del tillbehör (innan tex potatis, nu grönsaker)

Många som ändrar till sin kost vet inte riktigt hur mycket de ska äta och jag tror att många kommer upp i ett väldigt högt energiintag då eftersom de lassar både massa feta såser, extra mycket kött och extra mycket grönsaker på sin tallrik. Och man äter av allt, bara det är tillåtet, dvs sockerfria efterrätter var och varannan kväll. Man kan inte äta obegränsat med energi ens på en LCHF kost. Många överäter nog creme fraiche och grädde.
För mig fungerade det bäst att jag behöll min portionsstorlek men gjorde som jag skrev ovan i 1.* och 2.*.

För de allra flesta människor så räcker det långt att dra ner på kolhydraterna och öka fettet för att man ska kunna dra nytta av en lågkolhydratkost. För en del så räcker inte detta (sockerberoende och kolhydratkänsliga) och då får man vara striktare.

Det är jätte svårt för mig att svara på frågor som ”Varför går jag inte ner i vikt?” därför det är så många faktorer inblandade men jag kan bara berätta vilka fällor jag hamnat i när jag inte gått ner med en LCHF kost:

1. För mycket nötter
2. För mycket mat, dvs för stora portioner.
3. Småätande: Man kan inte gå och äta ostar, oliver etc i tid och otid bara för att det är OK.
4. För mycket grädde och creme fraiche. 2 dl per dag är max.
5. För mkt tillåtna LCHF desserter. En LCHF dessert kan ätas 1 gång i veckan eller vid kalas/gäster tycker jag.
6. För låg ämnesomsättning! Bantat mycket? Då kan det ta ett tag att arbeta upp ämnesomsättningen! Då måste kroppen få tillrävkligt med energi innan den vill släppa ifrån sig fett! Ät dig mätt och nöjd, i de flesta fall så kommer snart kroppen att börja göra sig av med övervikten.
7. Tre måltider per dag är lagom + 1 dl blandade nötter. Glöm inte de nyttiga grönsakerna!

Lycka till!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

56 kommentarer

Eva 28 januari, 2015 - 05:22

Hej!
Har läst på många sidor att dem sällan äter lchf bröd, jag älskar bröd och därför kan jag slaska i mig 3-4 skivor lchf bröd om dagen. Men nu blir jag konfundersam om jag äter rätt så att säga.
Ost på mackan kan jag låta bli och i stället äta skinka. Men om jag tolkar rätt allt så varierar allt.
Vissa skriver ät när du hungrig och andra håll dig till 3 måltider om dagen.
Snart blir jag kocko och tror att jag äter fel jämt fast jag kanske äter rätt.
Lagar mat som vanligt dock låter bli kolhydrter, så jag följer inte så många lchf recept.

Svara
Åse 28 januari, 2015 - 09:14

Hej! Det beror på vad målet är? Om målet är viktminskning så är inte lchf bröd en bra idé. Ostbrödet kan fungera men enbart 1-2 skivor.
Om du har svårt att känna mättnad så rek jag 2-3 måltider, helst 3 i början tills mättnad och hungerssignaler fungerar som de ska!

Svara
Eva 28 januari, 2015 - 09:23

Tack för svaret. Ja det viktminskning jag är ute efter. Men om jag har håller mig runt 20 kh om dagen så spelar det väl ingen roll om jag äter mer än 2 brödskivor? Dem lchf bröd jag bakar så brukar det stå hur mck kh en skiva innehåller. Sen jobbar jag natt med…har den någon särskild betydelse med att äta lchf?

Svara
Åse 28 januari, 2015 - 09:24

Det är ju inte enbart kh som gäller utan hur mycket energi du får i dig och om maten du äter gör att du äter för mycket så är det ett dåligt val.

Svara
Eva 28 januari, 2015 - 17:50

Men hur vet jag hur mck energi min kropp behöver för att det ska vara ok? Finns d någon lcf bröd som är ok att äta mer skivor åt?
Tusen tack för dina svar

Annika 9 april, 2013 - 07:39

Hej!

Kan man byta ut mandelmjöl och kockosfett, nötter då jag är allergisk? Vad kan man ersätta det med?

Svara
Moniqe 23 juni, 2012 - 18:56

Hej Åse!Då jag nu hållit på med LCHF i två veckor drygt och fortfarande var och varannan dag känner av omställningsbesvär vill jag höra om du har någon kunskap gällande detta! Mest är det magproblem. Jag är osäker på om det är mest då jag ätit mycket gräddrika med mycket ost i som retar magen mest!Känns svårt eftersom jag behöver få i mig mycket fett!Har du tips på mer skonsam kost men ändå LCHF? Hur länge håller omställningsbesvär på? Tack på förhand!

Svara
Åse 23 juni, 2012 - 19:35

Omställningsbesvär kan hålla på i upp till 6 veckor, begränsa grädde och ost, fettet kan du få i dig med mer naturligare livsmedel, kokosfett, fet fisk, majonnäs, feta dressingar, avokado, oliver, fet nöt och lamm tex.

Svara
Moniqe 23 juni, 2012 - 20:07

Tack!Det jag läst om lchf så har jag fått till mig att det behövs både och är det fel då eller menar du nu när jag är lite känslig i magen? Om jag ska tänka mig mina måltider som ex (det är står även på dina beräkningar)så kan det väl vara ca 80g lax(eller annan proteinkälla)samt ca en kupad hand fett/ca 1dl(grädde,smör el annat fettbaserat)hur blir det då om jag bara äter det du nämner, Är det tillräcklig fettkälla då?

Svara
Åse 23 juni, 2012 - 20:22

80 gram proteindel är väldigt lite, 150 gram är mer lagom.
Grädde är ju inte den enda fettkällan man kan ha, är du känslig i din mage så hade jag varit försiktig med mejerierna, många som börjar på lchf överäter grädde, creme fraiche och ost och för en mage som inte ätit så mkt av det innan blir det ju en chock.

Svara
Moniqe 23 juni, 2012 - 20:37

Tack för ditt snabba svar! Håller med dig då jag tiden före lchf-kost ätit nåt liknande men utan minimalt med smör, gräddprodukter och ost! Så visst lite chockartad förändring! Jag försöker ju nu äta minimalt med kolhydrater (knappt någon grönsak) för att få snabb effekt på vikten och då funderar jag över vad jag kan äta till proteinkällan som ex då är den bra laxen (det fattas väl något då eller gör det inte,alltså utan grädde el ost)?Jag kanske tar till mig ätandet för strikt? Jag har valt lchf för att bli av med årlig magproblematik och sötsug (allt el inget) så jag vill gärna lära mig det här rätt! Din blogg är underbart trevlig o ger mig många tips, tack!

Åse 23 juni, 2012 - 20:45

Att äta minimalt med grönsaker är ju inte så smart!? Du går miste om viktiga mineraler och vitaminer som skapar en trygg kropp och som främjar viktminskningen. Jag lovar dig att om du ökar på grönsakerna men minskar på mejerierna så kommer du få om ngt en snabbare viktminskning.

Vill du ha personliga kostråd så måste jag vidarebefodra dig till min företagssida, då kan jag ta mig tid att hjälpa till bättre 🙂

Moniqe 23 juni, 2012 - 21:02

Okej tack visste inte att det fungerade så! Återkommer nästa gång där då:)Tack igen!

Carina 3 september, 2011 - 09:12

Jag vill också… men vet bara inte vart jag ska börja för att komma igång?

Svara
Åse 3 september, 2011 - 09:17 Svara
Carina 4 september, 2011 - 18:13

Tack för tipset. Blev så peppad av att se dina senaste bilder. Du ser riktigt fräsch och snygg ut och jättefina kläder. Ska försöka se mig själv i sådana kläder och med den vikten, så kanske jag också kan komma igång och få må bra 🙂

Svara
Katrin 11 augusti, 2011 - 09:04

Hej, du är min nya idol! I några veckor har jag följt dig här på bloggen, FB och twitter och sakta men säkert börjar jag också läsa mig igenom alla gamla inlägg och fantastiska kommentarer och svar. Tack för att vi vår följa dig i din vardag och för att du delar med dig av så mycket tips och råd. Du motiverar och gör att det känns enkelt. … men jag har några frågor 🙂
* Hur ser du på kosttillskott typ multivitamin eller andra vitamin eller mineraltillskott typ B-vitamin, koppar, zink m.fl? (en del forskning om sötsug menar på att det kan bero på för låga halter av vissa specifika vitaminer eller mineraler)
* och på temat kosttillskott undrar jag också vad du tycker om en extra sked protein-pulver i smoothien på morgonen och hur du tycker man ska förhålla sig till linfröolja, aloevera tillskott, olika fröskal osv.
* Hur tänker du vad gäller salt? kör du med vanligt salt eller typ selen? och tänker du när du lagar mat att inte salta för mycket utan snarare vara lite restriktiv med saltet?
* Hur tänker du vad gäller frukt? Jag ser en hel del bär i dina frukostar men inte så mycket annan frukt. Vad beror det på? Är det ett medvetet val eller för att du inte är en fruktmänniska?
Många frågor, hoppas du har tid att svara.
Tack för all inspiration du ger!
Katrin

ps har nu beställt en del av de produkter du tipsat om från LCHF-butiken och från BodyStore!

Svara
Åse 11 augusti, 2011 - 12:11

Tack!! =)) Roligt att du tycker om ”mig” =)))

1. Nej till kosttillskott, generellt! Främst ska man äta så man får i sig det genom kosten och äter man LCHF och så varierat som möjligt med ca 5 dl grönsaker per dag och 1 dl blandade nötter så får man ofta i sig det man behöver. Vi har pratat mkt om just tillskott och vitaminer på utbildningen, vi har en jätteduktig zonterapeut som kan otroligt mkt om detta. Vissa vitaminer kan man få för mkt av och vissa kan inte kroppen riktigt ta upp i tablettform och hur vet man exakt vad man lider brist på om man inte gått och fått analys gjord?
Däremot kan man aldrig få för mkt omega 3 så det äter jag! Stressar man mycket är selen i paranötter bra, och även jod (jod finns i Kelp tex.)

2. Vassleprotein höjer insulinet och jag tycker det är bättre att addera ett ägg då.
Krossade linfrön ska man vara försiktig med och linfröolja har stor andel omega 6 som vi ska vara försiktiga med eftersom vi får i sig så mkt omega 6 genom maten och det måste vara balans mellan omega 6 och omega 3 (och omega 3 äter vi ofta lite av)
3. Jag använder seltin med jod! Jag har aldrig varit en som saltar mkt, tycker inte det är gott – för visst ska man inte översalta!
4. Jag är ingen frukostmänniska längre, åt massor av frukt förr när jag viktminskade – de gjorde mig bara mer hungrig ovh mer sugen! Men jag har inget emot frukt, men frukt kan trigga till sockersug om man är sockerkänslig och Frukt innehåller mkt fruktsocker som man ska vara försiktg med, men givetvis kan man äta ngn frukt om dagen om man är klar med viktminskning och om man inte är sockerberoende. Men vitaminerna i frukt kan man lika gärna tillgodose sig genom ett varierat utbud av grönsaker! =)

Varmt lycka till och härligt att höra att du är så hälsomedveten!!! <3.

Svara
Linda 21 juli, 2011 - 21:04

Hej
Skulle du vilja hjälpa mig med en fråga nu när jag äntligen kommit igång ordentligt? Hade en unran om hur man ska fördela fett, protein och kolhydrater i % /dag. Läste någonstans att man bör ligga på :fett: 75-80% /dag, kolhydrater 5-10% /dag och protein 10-20% /dag. Är det ungefär vad du som har koll rekommenderar? I dag blev det för mig fett 69%, kolhydrater 4,25% och protein 23%.. Inte helt rätt men jag provar mig fram ;-).
Trevlig kväll Linda

Svara
Åse 22 juli, 2011 - 13:51

Hej!

Jag har aldrig rknat energiprocent. För mig har det enda viktiga varit när jag viktminskade att ligga på under 20 g kolhydrater per dag, att äta protein till varje måltid och att byta ut alla lightfett produkter mot fetare, det räckte för mig =) Lycka till!

Svara
Linda 22 juli, 2011 - 13:59

Tack för svaret, jag tänkte inte heller räkna egentligen, mest kul nu i början att se var man hamnar;-), i går var första dagen jag förde in min mat på matdagboken.se och jag hamnade på 23 g kolhydrater..men jag lär mig efterhand. Linda

Svara
Åse 22 juli, 2011 - 14:12

Ja men det kan absolut vara nyttigt! =) Försök att lära dig under tiden, fokusera på att äta naturligt och lagom. Överfriv inte på något håll, äta dig mätt och när du är hungrig.

Svara
Sofia 11 juli, 2011 - 22:31

Hej.
Är så otroligt glad över att jag hittat din blogg, den ger bra peppning och mkt tips.
Du skriver i detta inlägg att man ska undvika nötter.
Min frukost innhåller nötter så min fråga är. Verkar detta okey?
Frukost:
halvskivad banan (är nog dumt när jag tänker efter?).
1dl grekisk yoghurt (lidl´s)
nån matsked gojibär
lite ekologisk kokos
ca två matskedar blandadenötter och pumpafrön.

Jag blir mätt och håller mig bra fram till lunch, utan sockersug. Vilket är ovanligt. Såå lite måste det ju tyda på att det är bra. Eller?.
Ska verkligen ta till mig om att inte äta grädde/kalla såser mer än en gång per dag.

Svara
Åse 11 juli, 2011 - 23:06

Om det är OK kan bara du svara på 😉 Om du håller ditt sockersug i schack så är det ju rätt, om du går ner i vikt om det är vad du önskar så är det ju rätt 😉 Jag säger inte att man ska undvika nötter generellt, bara om man har utebliven viktnedgång eller om man har svårt att bara ta lite grann av det. Lycka till!

Svara
Cathrine 17 juni, 2011 - 17:36

Hej…undrar om du äter den grekiska yogurten
Eridanous från Lidel? Hur många pp är de vet du?

Svara
Åse 17 juni, 2011 - 17:46

Hej! ja det gör jag, men jag räknar inte points längre så jag vet inte tyvärr.

Svara
Nina 8 juni, 2011 - 13:08

Tack för ett jättebra inlägg. Kör också med så lite kolhydrater som möjligt(just nu inga denna (veckan) och har lite svårt för ”full feta” saker tex nån frukostrecept där man skulle ha smör på ägget, och det klarar jag inte av, är inget stort fan av bacon heller 🙂 så det blir min egen variant av lågkolhydrats kost.
Mitt problem är nog att jag äter på tok för lite mat om dagen, men ska försöka bättra mig efter frukost inlägget 🙂
Tack för en massa goa recept och massa inspiration.
Kram

Svara
Susanne 5 juni, 2011 - 07:20

Hej Åse!
Jag har nu ätit LCHF kost i 1 vecka och har inatt haft en så otrolig kramp i vänster arm, har läst att man kan få kramp av denna kost.
Har du någon erfarenhet av det och hur gör man för att slippa detta?
Läste att det kan vara magnesiumbrist och att vattnet går för fort ur kroppen???
Krampen sitter i så länge, spelar ingen roll hur mycket jag rör armen!!
Har tagit bort kolhydraterna helt då jag är så sockerberoende och det har verkligen fungerat jättebra under veckan.

Kramen

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 16:46

Hej Susanne! Jag inser att jag inte svarat dig på denna frågan?
Jag tror att det är övergångsbesvär du har? har du fortf kramp?

Svara
Cathrine 4 maj, 2011 - 06:28

Hej Åse!
Är en viktväktare som läser din sida med glädje…:)
Jag är just nu så velig mellan att fortsätta som jag gör trots att det går så segt.Eller gå till mer Lchf kost typ har ca 10 kilo till jag vill tappa.I dags dato har jag tappat drygt 28 kilo men på ganska lång tid.
Vet varken ut eller in och ju mer jag läser dessto kluvnare blir jag.
Började träna på ett gym för 2 månader sen kör styrka och inndoorwalking två gånger i veckan vardera och även lite zumba. Är en del för mig som tidigare promenerat..:)
Kan du ge mig några kloka råd…borde ju hända endel nu tycker jag men jag äter kanske fel…

Tack för du tar dig tid att läsa…Må så gott/Cathrine

Svara
Åse 4 maj, 2011 - 06:41

Hej! Grattis till -28 kg!! Bra jobbat!
Att byta kost nu kan bli pannkaka för dig däremot kan du göra en del förändringar som boostar fettförbränningen.
Hur äter du idag? Kolhydrater till varje måltid? Vilka fettprocent äter du i livsmedel? Hur mkt frukt och socker? Äter du motionspoints?

Svara
Cathrine 4 maj, 2011 - 17:09

Tack för ditt svar…jag äter kolhydrater oftast till lunch matvete/pasta fullkorn mäter nu enligt vv igen.Äter sällan mjukt bröd isf på helgen utan håller mig till knäcke med ägg och makrill eller nån form av yogurt med bär.
29 pp 0ch 49 i vecko bonus.Äter inte upp dessa och inte då heller motionspoints.
Äter en del frukt gör jag,fettprocenten är alltid den lägre den högsta är 10 på Lidl yogurten som jag brukar ta till frukost.Är en ägg människa tycker det mättar bra.Åt under en period tidigare ganska strikt gi och tyckte det var bra mot mitt sötsug och jag var ALLTID mätt.

Vill ju få ett bra flyt med mat och träning nu när jag är så duktig och brottas då med mina frågor kring detta och vad jag ska äta t ex efter ett pass eftersom jag hinner inte äta middag innan som oftast.

/Cathrine

Svara
Cathrine 10 maj, 2011 - 19:46

Tack igen för ditt svar…vad menar du att jag ska kunna göra för förändring
som boostar fettförbränningen….? Blir verkligen snurrig på detta…

Svara
Åse 10 maj, 2011 - 23:30

Ät mer protein, mindre kolhydrater!

Anneli 30 april, 2011 - 21:21

Vilket bra inlägg! 🙂

Svara
Miss0 - mitt liv i Oslo 24 mars, 2011 - 20:07

Tack för tips om vad som kan vara ”fel” för att inte gå ned i vikt när man äter LCHF. Jag har själv kuttat ut mkt av kolhydraterna och kör protein och fett men har inte gått ned. Snarare upp? Väger 67 kilo men vill ner som dig, ca 57-58 då man mår som bäst. Men visst, har mina perioder då jag fuskar. Men handen på hjärtat så äter man nog mer nötter än vad man borde, större portioner osv. Tack för tipsen! Måste passa på och fråga om du har tränat i samband med dina viktnedgångar eller du kanske har fullt upp med barnen? 😉

Önskar dig en fin helg! 🙂

Svara
Susanne 19 februari, 2011 - 17:24

Hittade till din härliga och fina hemsida för ett tag sedan. Tycker verkligen om alla recept som du bjuder på. 0O0

Tack för tips som du gett angående kolhydrater/fett i detta inlägg = )

Svara
Anki 14 februari, 2011 - 20:26

Tack för bra idéer!!

Två tips jag vill dela med mig är för det första funkar det att äta ett kokt el stekt ägg på kvällen det mättar bra så att man kan somna. Jag har också svårt att somna hungrig. För det andra vill jag tipsa om ört som heter stevia som man kan ha istället för sötningsmedel eller socker. http://www.stevia.se/ Det är ganska dyrt men drygt och man slipper tillsatserna som finns i sötningsmedel.

Hälsningar

Anki

Svara
LINDA 9 februari, 2011 - 06:51

HEJSAN ÅSE.

JAG ÄR INTRESSERAD AV DIN MAIL ADRESS. HAR NÅGRA FRÅGOR SOM JAG SKULLE VILJA HA SVAR PÅ.

MVH

LINDA

Svara
Åse 9 februari, 2011 - 10:06

hej, du kan använda kontaktformuläret under ”Mail” ovan.
/Åse

Svara
Maria 1 februari, 2011 - 16:52

Hej Åse!

Vad räknas eg som normal viktnedgång vid lchf? Jag har precis börjat, tappat 3.7 kg första två veckorna och hoppas gå ner ca 20 kg totalt fram till juni, hoppas att det är ett realistiskt mål..!

Svara
sofie 31 januari, 2011 - 21:47

tack.. precis vad jag behövde läsa.. har gått upp i vikt igen och har denna gång lovat att försöka dra ner på kolhydrater. Men ren LCHF kommer jag nog inte att kunna äta, ska prova dit alternativ.. åter tusen tack för en kannon sida med massor av bra tips

Svara
Hanna 28 januari, 2011 - 08:59

Så kloka ord!

Här kämpas det men det går inget vidare tyvärr. Funderar på om jag skulle ta och köra med lite måltidsersättning för att se om det får fart på kroppen! Hur komemr det sig att du valde just cambridge?

Trevlig helg!

Svara
Åse 28 januari, 2011 - 11:49

Usch ja det är inte kul när det inte händer ngt!
Jag hörde mkt framgångshistorier med CK, Nutrilett hade mer kolhydrater i sig tex. Trevlig helg!

Svara
Johanna 27 januari, 2011 - 12:24

Hej Åse,

Har precis hittat hit och oj så mycket goda och bra recept. Jag ska ner ca 18 kg och jag är med i Aftonbladets Viktklubb, där man ju räknar kalorier. Samtidigt så tilltalas jag av LCHF och försöker undvika kolhydrater i största möjliga mån, då jag känner att jag mår bättre då. Dock är jag lite feg när det gäller att öka på fettet… Nu håller jag mig till ca 1500 kcal per dag med merparten av energin från fett men då använder jag mest kaffegrädde, lätt cremefraiche etc. Tror du att jag behöver öka fetthalten för att LCHF-principen ska funka? Även om jag då skulle landa på uppmot 2000 kcal per dag istället? Vad tror du?

Tack och hej!

Svara
mallan 27 januari, 2011 - 08:36

Intressant att höra! Tack för att du delar med dig! %

Svara
Skogsgumman 27 januari, 2011 - 08:10

Hej – Äter själv en variant av LCHF och för min del funkar det bäst med att ”så gott som” helt utesluta kolhydrater, och då kunna äta fett istället. För min man som älskar ”hårtbröd” funkar det bättre med att få sina mackor ibland och då dra mer ner på fettet.
Det är jättesvårt att veta vad som är rätt och fel, och man bör nog försöka få till sin egen variant som man känner fungerar.
Just nu håller jag på att fasta en period för att helt få bort mitt sockermissbruk som sakta men säkert smygit på sig under julen.
Känns redan sååå mycket bättre efter några dagar…
Ha en bra dag allihopa och komihåg en bra regel ”Ät bara en portion”

Svara
Åse 27 januari, 2011 - 08:43

Precis! Man ska inte gå efter ”Så här får man äta som viktväktare”, ”Så här ska man öta när man äter LCHF”. Det finns inga förbud utan alla måste hitta det som fungerar bäst! ta bort sådant som triggar.
Jag äter min egen variant av LCHF som passar mig, för andra kanske det är för mkt kolhydrater (bär nötter) och för lite fett.

BRA! En portionregeln kommer man långt med!

Svara
Linda 27 januari, 2011 - 07:07

Efter alla goda råd från dig så har jag nu minskat på mina portionsstorlekar vid lunch, middag och även vid mellis och jag är faktiskt inte hungrigare nu än vad jag var tidigare…
Har nu kämpat (kämpat kanske är ett tufft ord för det hat inte alls varit svårt!) i 3 veckor och det börjar röra på sig bra både på vågen och måttbandet, det enda jag tänker på är om det är för lite kolhydrater på sikt…om man som jag nu tränar ca 5 gånger i veckan, räcker det då med dom få kolhydrater man får i sig eller ska man efter någon vecka börja tillsätta tex quinoa, råris, matvete, fullkornsbröd etc..
En än gång tack för all fantastisk hjälp ➡

Svara
Åse 27 januari, 2011 - 08:39

Vad bra! Vet du Linda, det kan bara du svara på. Om du känner att du presterar sämre så kan det vara en idé att öka på PROTEINET, minska lite på fettet men fortsätt utesluta kolhydrater. LCHP fungerar bra för många som tränar mkt då ett överskott av protein ger mer energi.

KRAM

Svara
Anette 26 januari, 2011 - 22:26

Ibland är jag hungrig på kvällen, trots LCHF. Jag försöker att äta något litet då, t.ex lite nötter, eller en bit brieost. Vill ju inte bli proppmätt när man ska sova.

Svara
Louisa Bergqvist 30 januari, 2011 - 22:19

Tack for tips Anette. Mvh Loisa

Svara
Louisa Bergqvist 26 januari, 2011 - 19:20

Hej Åse

Har efter många års försök med vv gått över till LCHF. Det går bra men jag har ett problem. Blir hungrig på kvällen innan jag ska gå och lägga mig även om jag ätit en bra middag med mycket fett vid 18. Har försökt att somna hungrig men det går inte. Har du något förslag om vad som är bäst att äta sent på kvällen om man önskar att gå ner i vikt? Eller skal jag pröva att lägga om kosten på dagen? Är det någon annan som har upplevt detta? Det är alltså inte sug utan ren hunger.

Mvh
Loisa

Svara
Åse 27 januari, 2011 - 08:41

Äter du kanske för lite mat under dagen?

Svara
Mischy 26 januari, 2011 - 15:46

Som du såg testade vi din kyckling i feta.
Vi la på lite lagom portioner på våra tallrikar och ingen tog om. Det är inte vanligt här men vi var riktigt mätta.

Jag kommer suga info från dig som en ettrigmygga 😉

Nathalie vill göra detta och jag haltar efter för jag vill inte släppa mina morgonmackor. Potatis,ris pasta är inga problem.

Det är som du säger man får testa sig fram. Jag körde ju VV på mitt eget lilla sätt och gick ju ner lite drygt 30. Sen hamnade jag i en svacka som pågått i några år 😕 MEN som dansjuryn säger har jag inte gått upp utan stått still. 🙂 Nu får vi se om detta tar på våra mulliga skapelser.

Kramis.

Svara
lovelyliller: trening ,mat og morro. 26 januari, 2011 - 15:38

flott innlegg! :mrgreen:

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!