Follow your heart

av Åse

Det har varit några turbulenta dagar minsann! Många glädjestunder och så lite jobbiga saker också, sådant är ju livet!
I går fick jag åka upp till min tonårings skola och vi sprang in samtdigt som ambulans kom.
Han mår bra nu. Men det var en jobbig gårdag. Men i sådana stunder så är man tacksam för sina vänner och sin familj. Tack för allt stöd igår ♥
Jag kom på vid 18 tiden att jag inte hunnit äta något på hela dagen och som tur var så hade vi kylskåpet fullt av mat sedan festen! Toppen!
IMG_0634
IMG_0637
 
Och i detta inlägget så måste jag passa på att visa vilket fint armband jag fick av bästa Vickan på festen.
Bara så där liksom.. för att hon sett ett i stan och ville ge det till mig. ♥
IMG_2622
 
Jag älskar Bud to Rose. Jag fick ett fint armband som matchar mina övriga BTR armband med silvrigt band och roséplatta med texten ”Follow your heart” och med åren så har man verkligen insett vad som betyder något på riktigt.
Vilka vänner som finns där, och vilka som glädjs med en i framgångar och vem som inte gör det. Nåde den som får lite uppmärksamhet! ”Vem tror hon att hon är egentligen? En ”kändis”?? (Som om en ”kändis” för övrigt skulle vara bättre än Svensson i huset bredvid..) Jantelagen kan ibland visa sitt fula tryne där man minst anar det.
Men att följa sitt hjärta handlar om att våga sticka ut, våga göra rätt, våga stå på sig och våga lita på sina egna intuitioner men även lyssna på dem som vill en väl. Våga sålla och våga erkänna sina fel och brister. Och de som rensar bort sig själv, var aldrig meningen att finnas där för evigt.
Jag gjorde ett ytterst svårt val som 27-åring, det svåraste valet jag någonsin gjort. Men jag vet att jag gjorde rätt som vågade följa mitt hjärta. Jag stod helt ensam efter det med bara min mamma, mina systrar och en gammal klasskompis som mina enda vänner. Det livet jag har i dag, de vänner jag har i dag har jag själv valt med omsorg.
Att vara sig själv innebär att inte alla tycker om dig, men det är helt OK! Hellre vara sig själv och stå för det än att vara omtyckt för att man är någon annan.
Livet är inte alltid lätt och vi gör alla fel men jag tror absolut på att man behandlar andra så som man själv vill bli behandlad och att skratta, glömma och förlåta.
IMG_0645
KRAM till er mina fantastiska läsare.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

35 kommentarer

Malin Henriksson 14 maj, 2014 - 14:09

Kram finaste Åse 🙂 du är ju bara så bra, vet du det? Hoppas allt är bra med din son! Väldigt jobbigt att få samtal från skolan/ dagis att något hänt ens barn. Det käraste man har.
Jättefint armband du fick, så fint med roséguld!
Det är sant det där med vänner. Jag har rensat bort många av mina ”sk vänner”, där man dög då det var festligheter eller annat skoj, men då jag varit sjuk eller när min pappa gick bort, vart var de då? Inget att ha! Men jag har skaffat nya underbara vänner. Inte många för det behövs inte. Utan det är riktiga kompisar som alltid finns där. Jag tackar min talförmåga för det 😀
Ha en underbar dag och följ ditt hjärta <3 kram

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 15:07

KRAM till dig! <3

Svara
mallan 14 maj, 2014 - 12:31

Vad sköbt att han mår bra igen.
Håller helt med om vänner. Det är tufft när man gör valet o det är tufft att få veta vilka man trodde var vänner som inte var det… Men vad stark man är efter det! <3
Kram

Svara
~ Maria ~ 13 maj, 2014 - 22:21

Du är fantastisk Snäckan! En grym inspirationskälla som sett livet ifrån alla sidor och inte tar något föregivet, så äkta! Galet snygg är du oxå! Puss

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 15:07

Haha gulledu, PUSS

Svara
Evelina 13 maj, 2014 - 22:08

Vilket härligt personligt inlägg att läsa…..
Val i livet vissa lättare andra svårare men nog går man starkare ur det.
”I nöden prövas vännen” Ja så är det verkligen…
Glad att du vid ”vuxen” ålder hittade nya vänner, för det är inte så lätt då alla tycks ha en för bestämd bild om vem och hur man är.

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 15:26

Ja så är det verkligen. Det som inte dödar en, härdar en.

Svara
Ester 13 maj, 2014 - 21:17

Tack för ett personligt inlägg Åse. Du har en underbar blogg och inspirerar (och utmanar, ibland) mej väldigt mycket. Tack för det. Och ett lycka till, till Ulle här ovan. Man ska följa sitt hjärta.
Kramar till alla starka, underbara kvinnor!

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 15:27

KRAM tillbaka till dig!

Svara
LindaD 13 maj, 2014 - 20:20

Vacker utsida o vacker insida. Klok dessutom 🙂
Kram<3

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 15:27

Äsch 😉 KRAM

Svara
Helena B 13 maj, 2014 - 20:15

Vilket underbart inlägg! Som någon skrev ovan, det kom en tår.
Uttrycket ”det är i nöden vännerna prövas” stämmer faktiskt bra. Det är endast de äkta och sanna vännerna som stand by your side, då man har det som tuffast!
Skönt att det gick bra med din son!
En stor kram från ett soligt Stenungsund

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 15:27

STOR kram tillbaka till dig!

Svara
Vickan 13 maj, 2014 - 19:41

Gulle du!!! Love you!
Men ps) det är ett armband, kläm inte på dig det runt halsen!!! Hahah

Svara
Åse 13 maj, 2014 - 19:41

Oj.. Hahaha!!!!

Svara
ulrika 13 maj, 2014 - 18:32

Hoppas inget allvarligt hände sonen och att han mår bra. Så himla bra skrivet Åse! Precis, man ska sålla bort energitjuvarna och satsa på de som GER istället för att ta. Kram

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 15:28

Han mår bra idag, det är huvudsaken. Ja, tiden är för knapp för att lägga det på energitjuvar. KRAM

Svara
Tina Johansson 13 maj, 2014 - 16:15

Åh så skönt allt gick bra <3 Det är verkligen en mardröm att det händer ens barn något. En rädsla som jag tror man alltid någonstans har med sig, sedan den dagen de föds.
Har själv ett jobbigt uppbrott bakom mig, då skiljs verkligen agnarna från vetet vad gäller ens vänner…
Men mest tänker jag på min lilla mamma, som när hon skiljde sig från min pappa 1984 inte hade någon mer än mig och min bror, och en manlig vän som senare blev hennes man. Hennes föräldrar, alla vänner, hela byn vände sig från henne (och därmed även mot oss barn). Hon blev till och med uppmanad att sluta sitt arbete pga det.. egentligen tror jag aldrig att hon riktigt reste från det.
Kram Åse!

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 15:30

Usch vad sorgligt att höra… KRAM till dig!

Svara
Tina Johansson 15 maj, 2014 - 16:02

Ja det var jobbigt i många år!
Vad det lärt mig, är att inte tro på vad ”folk säger”, utan jag försöker bilda mig en egen uppfattning. Det är något jag med åren bara blivit starkare i.
Det är stor skillnad på vänner och bekanta. Där väljer jag kvalitet, framför kvantitet.

Svara
Helena 13 maj, 2014 - 15:52

Vänner ska man verkligen välja med omsorg. Det är många som kan ta en för givet, personer som tar och tar och aldrig ger något tillbaka. Jag fick förlossningsdepression efter min senaste förlossning. Min kusin tyckte det då var lämpligt att skälla ut mig för att jag inte hörde av mig lika ofta längre. Det gjorde mig otroligt ledsen men förlusten av kontakten med henne bryr jag mig inte om längre. Man ska verkligen lyssna på sitt hjärta.

Svara
Åse 13 maj, 2014 - 16:46

Nej så är det, man kan missförstå varandra och ibland reagera på ogrundat men brist på empati hos ens vänner tycker jag är oförsvarbart.

Svara
Anna 13 maj, 2014 - 15:50

Hej, Åse! Vilken fint inlägg – vad modig du är! Jag gjorde samma val som 21-årring och trots ”friheten” följde många år av skuld och skam. Jag är otroligt tacksam för att jag kan följa dig genom bloggen och inspireras av den enorma förändring du gjort, på alla plan! Någon som missunnar dig din framgång och ditt liv har inget förstånd och definitivt inget hjärta! Du är enorm källa till inspiration på så många områden i livet och du förtjänar verkligen varenda sekund av kärlek, vänskap och framgång! Du är en sann gudinna – njut det 😉 kram

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 15:29

Tack för dina rara rader! <3

Svara
Carin 13 maj, 2014 - 14:59

Hoppas tonåringen mår bättre! Det är alltid så hemskt när det händer ens barn något.
Och ja, du har helt rätt om att följa sitt hjärta. Den läxan kan vara svår att lära sig, men är så viktig. Glad att du följer ditt. Du är en riktig livsnjutare och det får en bara att må bra. <3

Svara
Diana DeMarkey- LiveYourDreams! 13 maj, 2014 - 14:53

Såg bilden på instagram, så otroligt fint smycke. Älskar smycken och längtar tills jag kan ha mina ringar igen.

Svara
Frida 13 maj, 2014 - 14:41

kom en liten tår, KRAM till dig och hoppas sonen mår bättre nu.

Svara
Varvara 13 maj, 2014 - 14:29

Fint skrivet, Åse! Jag vet vad du talar om, har en del erfarenhet, och, ja det hänger ihop med ålder och vishet, vilket vi får av erfarenhet och under tid, kallar det gärna för ”ålder”.
Ha de bäst!
Kram

Svara
Ulle m 4 13 maj, 2014 - 14:24

Vad härligt insiktsfull och klok du är! Lite som jag…;)
Jag har precis (i dagarna) brutit upp från mina 4 barns pappa efter 21 år tillsammans. Det har varit en låååång process som är långtifrån över, men lättnaden över att äntligen faktiskt tagit steget är oslagbart. Det är på mitt initiativ vi separerar, han vill absolut inte, men jag är 100% säker på att detta är det rätta. Jag följer mitt hjärta. Min önskan och djupa förhoppning är att han en dag ska se det ur ett annorlunda perspektiv och förstå att vi inte kunde fortsätta gå och må dåligt tillsammans.
Ja, så nu står jag här, med ett ex som för tillfället är både osynlig och tyst. Barnen bor hos mig eftersom bla hans jobb inte tillåter växelvis boende. Jobbigt? Jävligt jobbigt. Men samtidigt en sån sjuk frihetskänsla! Fan vad bra det här kommer att bli. Så småningom.
Fortsätt skriva så inspirerande och positivt! Kram Ulle

Svara
Åse 13 maj, 2014 - 14:34

KRAM till dig!! Been there, done that – man går starkare ur det och det blir bäst för alla sedan! <3

Svara
B-M 13 maj, 2014 - 14:21

Hoppas att tonåringen mår bra nu!
Åh, jag älskar också BTR, dina armband är superfina!
Ha det gott! Kram

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 15:30

KRAM!

Svara
Ann-Sofie 13 maj, 2014 - 13:59

Vad skönt att allting gick bra igår ♥
Jaaa, det är viktigt att följa sitt hjärta,det är väl något som kommer med åldern…det där att man inte har samma bekräftelsebehov av alla som innan när man var yngre. Vill de inte ha mig som jag är så får det va! Och visst är det så att det ganska snabbt visar sig vilka som är ens riktiga vänner. ♥
Kram och tack för att du orkat visa massor av fina bilder från helgen, så kul att få ”följa” med!

Svara
Åse 13 maj, 2014 - 14:04

Ja det kommer nog allt säkert med åldern! <3 Massa kramar!!

Svara
al68 13 maj, 2014 - 13:56

Hemskt när det händer ens barn något, men skönt att allt gick bra. Ha en fin dag <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.