Flygande Jacob – pimpat originalrecept

av Åse

Flygande Jacob, hur många gånger har man inte gjort/ätit den här klassikern under årens lopp!
Men den är ju så himla god!


Mina köksassistenter får så klart göra det tråkiga jobbet… hehe

Det här receptet är enligt originalreceptet fast jag pimpade det med curry i såsen, blir så gott tycker vi!
Och den här gången hade jag även hackad ananas i för lite mer sötsyrlighet. SLURP!

Smidigt med broccoli i påsar som man tillagar i mikron. Jag föredrar färsk broccoli som tillagas i kastrull men ibland är det smidigt med sådana här lösningar.

Voila! Maten på bordet.
Oftast serverar man ju ris till Flygande Jcob, men ni väljer själva vilket tillbehör ni vill ha..

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Flygande Jacob – pimpat originalrecept


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

3 färdiggrillade kycklingar
salt, peppar
1 tsk italiensk salladkrydda
4,5 dl vispgrädde
2,5 dl chilisås (ketchupvarianten)
1/21 msk curry (eller efter smak)
4 bananer
1 burk ananas i bitar (i egen juice) 340 g avrunnen vikt
2 paket bacon, stekt
1 dl salta jordnötter


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Plocka isär kycklingarna till mindre bitar.
Vispa grädden löst, rör ner chilisås och curry.
Lägg kycklingen i botten på en ugnsform och krydda lite med salt, peppar och salladskryddan. Lägg över ananasbitarna. Dela varje banan på tvären och sedan på längdeå det blir fyra delar. Bred över chilligrädden över kycklingen.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Under tiden stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushåkllspapper.
Ta ut formen och strössla baconet och jordnötterna ovanpå.
Servera med valfritt tillbehör som ris & grönsallad.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

Linda 5 januari, 2024 - 21:42

Hej va roligt att se att så många fortfarande verkar gilla denna klassiska rätt. Jag har kommit över original receptet då det uppfanns av min f.d. kollega nu mera pensionerad Ove Jacobsson som arbetade inom flyget, därav namnet. 😉
Här kan ni hitta hans recept om ni är nyfikna. 🙂

Svara
Åse 5 januari, 2024 - 21:51

Kul! Receptet är baserat på originalreceptet som du ser 😅
Det enda jag har lagt i är curry och ananas 😋😋😋

Svara
Kamilla 21 oktober, 2023 - 11:09

Det var verkligen inte igår jag åt flygande Jacob. Men inser nu att det verkligen är dags igen. Jag som tokgillar nötter borde inte glömt bort detta recept så länge.

Tack för påminnelsen och din variant av det.

https://kamillaskamera.com/

Svara
Malin 20 oktober, 2023 - 09:58

Åh så gott! Det var längesen, jag gjorde det men lätt en favorit! Skall prova ditt recept, ser ju jättegott ut!
Kram på dig min sköna böna ❤️🥰❤️

Svara
ÅsaS 19 oktober, 2023 - 21:21

Det där låter precis som min farmors ”Kyckling chilivips”, ett recept som jag hittade i hennes samlingar för ca 30 år sedan. Så himla gott!
Kram 💕

Svara
Åse 20 oktober, 2023 - 09:22

Hihi då är det nog Flygande Jacob hon menat men döpt om, receptet postades för första gången 1976 i AlltomMat.
KRAM!

Svara
ÅsaS 20 oktober, 2023 - 21:36

Jag vårdar både farmors och mammas receptsamlingar ömt! Finns många recept som jag lagat, och fortsätter laga. De är inte bara goda, de väcker även minnen till liv.

Svara
Åse 21 oktober, 2023 - 13:51

Förstår det! ♥️

Svara
Annette 19 oktober, 2023 - 15:02

En fråga bara, när lägger man i ananasen? Blandar man med grädden el? Står inget om det i receptet.
Låter jättegott med ananas!

Svara
Åse 19 oktober, 2023 - 15:26

Uppdaterat receptet nu 😅

Svara
Annette Schönbeck 19 oktober, 2023 - 15:57

🙏

Svara
Carina 19 oktober, 2023 - 14:26

Var tog annanasen vägen? Tillsammans med kycklingen eller?

Svara
Carro 19 oktober, 2023 - 09:56

Ditt recept på Flygande Jacob har jag gjort många gånger! Familjefavorit 🙂 Så gott med ananas och curry i! Bästa receptet – tack ♥️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!