God morgon vänner!
Det var en trött resenär som somnade vid 22 i går och tog sovmorgon till 8:45!
Nu känner jag mig utsövd och pigg igen! haha!
Nu känns det verkligen att hösten kommit här! Jag satt precis och googlade hur jag ska övervintra min papmpagräs jag har i kruka där ute på baksidan.
Har ni provat den här fisksoppan? MUMS! Blev akut sugen på en värmande god fisksoppa.
Här är det receptet jag oftast gör!
Fisksoppa med saffran, tomat och gulbeta
- Portioner: 4
Ingredienser
400 g torskfilé
600 g laxfilé
250 g skalade räkor
1 purjolök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk oregano
2 morötter, slantar
2 gulbetor, skurna i mindre bitar
400 ml körsbärstomater på burk
2 dl vitt vin
0,8 liter vatten
3 dl grädde
1 paket saffran
2–3 fiskbuljongstärningar eller motsvarande fond
cayennepeppar
1 tsk salt, svartpeppar
Färsk timjan
olivolja att steka i
till servering: vitlökssås
Instruktioner
- Fräs purjo, vitlök, morötter och gulbetor i olivolja i en stekpanna. Fräs i några minuter tills det mjuknat, det ska inte få färg. Rör ner tomatpure och torkade kryddor. Häll på saffran, vitt vin, tomat, fiskbuljong, vatten och grädde. Koka ihop i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
- Skär under tiden fisken i bitar om 3 cm. Stäng av plattan och rör ner fisken. Lägg på locket och låt stå i 10 minuter. Lägg på locket och låt dra i 10 minuter så fisken tillagas.
- Servera soppan och toppa med räkor, en klick vitlökssås och en kvist timjan.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎