Fiskgratäng i krämig dijonsås

13 september, 2021

Hej hej!

Om ni inte funderat klart kring ”What’s for dinner” så kommer ett tips här!
Det är ett gammalt 56kilorecept men det är ju lika gott för det ju!

Enkla recept passar ju för en ny vecka eller hur?
Smaklig spis!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fiskgratäng i krämig dijonsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g vit fisk som torskfilé
100 g dijonsenap
1 fiskbuljongtärning eller 1,5 msk konc. fiskfond
1 st purjolök
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
6 skivor Edamerost
(väldigt gott att även krydda med dragon)


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 g.
Lägg fisken i en ugnsform, bred på dijonsenapen. Smula fiskbuljongen över.
Strimla purjolöken och täck fisken med den. Vispa samman creme fraichen och grädden. Häll den över fisken.
Täck med den skivade osten.
Gratinera i ugnen, tills purjolöken är mjuk och såsen kokat ihop. Ca 25 min.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
Ytterkläder för höst- och vintern! HÄR

¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


1 kommentar

ÅsaS 13 september, 2021 - 22:05

Fisk får det bli till veckan! Antingen detta, eller Linneas (Linneasskafferi) lax med asiatiska smaker. Eller varför inte fisk två dagar, för att retas med ungdomarna? 😅

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.