Fikonmarmelad och äggtoddy

26 december, 2012

Lite gott i julen måste det få vara! Sen hur mycket och i vilket format är ju så olika!
Här kommer två toppenrecept, för det är ju fortfarande jul!
Fikonmarmelad
75 g torkade fikon
2 dl vinglögg (jag använde Åkessons sockerfria)
Låt allt koka ihop i fem minuter och mixa sedan med stavmixer, häll upp i burk och förvara i kylskåp
Från Buffée nr 12



Äggtoddy
2 äggulor
2 msk Sukrin gold eller motsvarande
4-6 cl konjak eller mörk rom
1,5 dl standardmjölk
vispgrädde

Vispa äggulor med socker i hög vispskål.
Rör ner konjaken/romen.
Häll upp i glas och häll varm mjölk över.
Toppa med vispad grädde.

Annonslänkar via APPRL

Dagens shoppingtips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

2 kommentarer

Påskafton 2017 - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 16 april, 2017 - 19:32

[…] God Äggtoddy till fördrink (mitt recept här) […]

Svara
Decembertankar | Womens Wellness 1 december, 2016 - 19:12

[…] Fikonmarmelad och äggtoddy (56 kilo) […]

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.