4,4K
Lite gott i julen måste det få vara! Sen hur mycket och i vilket format är ju så olika!
Här kommer två toppenrecept, för det är ju fortfarande jul!
Fikonmarmelad
75 g torkade fikon
2 dl vinglögg (jag använde Åkessons sockerfria)
Låt allt koka ihop i fem minuter och mixa sedan med stavmixer, häll upp i burk och förvara i kylskåp
Från Buffée nr 12
Äggtoddy
2 äggulor
2 msk Sukrin gold eller motsvarande
4-6 cl konjak eller mörk rom
1,5 dl standardmjölk
vispgrädde
Vispa äggulor med socker i hög vispskål.
Rör ner konjaken/romen.
Häll upp i glas och häll varm mjölk över.
Toppa med vispad grädde.
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Hej Åse
Vill gärna göra fikonmarmeladen nu. Och vad kan jag ta istället för glögg? Tack för dina fina recept 🙏
Mvh Mia
Hej! Då måste du ersätta sötman och vätskan med annat, tex vatten och socker/sötning.
[…] God Äggtoddy till fördrink (mitt recept här) […]
[…] Fikonmarmelad och äggtoddy (56 kilo) […]