God fredag på er!
Jag och tjejerna ska ta oss till Pålsjöpaviljongen för lite lunch nu tänkte vi! Men först ett recept ur arkivet som ni kanske är sugna på att testa i helgen?
Enkelt men så gott så här i grilltider!
Skriv ut
Fetaostgratinerad chorizo
- Portioner: 6
Ingredienser
6 stycken chorizos med högt köttinnehåll
150 g fetaost
1 rågad matsked strimlad soltorkade tomater
1 dl färska basilikablad
salt, peppar
4 msk creme fraiche
Tomatvitkål
1/2 finhackad gul lök
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
(1/2-1 dl creme fraiche)
1/2 tsk salt
1/2 tsk honung
2 msk tomatpuré
1/2 vitkålshuvud
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda fetaost, creme fraiche, hackad basilika med soltorkade tomater, salt och peppar.
Skär skåror i chorizon (fickor) och fyll med cremen. Lägg form och sätt in i ugnen för att gratineras i 30 minuter.
Hacka löken och fräs mjuk i olivoljan på medelstark värme. Lägg i krossade tomater, tomatpuré, salt, honung och vitkål och koka mjuk på medelstark värme i ca 10 minuter. Även gott att röra ner creme fraiche för lite krämighet.
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Mycket smakrik det blir av en vanlig chorizo. Kommer att göra det flera gånger till.
★★★★★