Fetaostgratinerad chorizo

26 juni, 2020

God fredag på er!

Jag och tjejerna ska ta oss till Pålsjöpaviljongen för lite lunch nu tänkte vi! Men först ett recept ur arkivet som ni kanske är sugna på att testa i helgen?
Enkelt men så gott så här i grilltider!

Skriv ut

Fetaostgratinerad chorizo

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

6 stycken chorizos med högt köttinnehåll
150 g fetaost
1 rågad matsked strimlad soltorkade tomater
1 dl färska basilikablad
salt, peppar
4 msk creme fraiche

Tomatvitkål
1/2 finhackad gul lök
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
(1/2-1 dl creme fraiche)
1/2 tsk salt
1/2 tsk honung
2 msk tomatpuré
1/2 vitkålshuvud


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 g.
Blanda fetaost, creme fraiche, hackad basilika med soltorkade tomater, salt och peppar.
Skär skåror i chorizon (fickor) och fyll med cremen. Lägg  form och sätt in i ugnen för att gratineras i 30 minuter.
Hacka löken och fräs mjuk i olivoljan på medelstark värme. Lägg i krossade tomater, tomatpuré, salt, honung och vitkål och koka mjuk på medelstark värme i ca 10 minuter. Även gott att röra ner creme fraiche för lite krämighet.


Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.