Fetaostgratinerad chorizo

av Åse

God fredag på er!

Jag och tjejerna ska ta oss till Pålsjöpaviljongen för lite lunch nu tänkte vi! Men först ett recept ur arkivet som ni kanske är sugna på att testa i helgen?
Enkelt men så gott så här i grilltider!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fetaostgratinerad chorizo


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

6 stycken chorizos med högt köttinnehåll
150 g fetaost
1 rågad matsked strimlad soltorkade tomater
1 dl färska basilikablad
salt, peppar
4 msk creme fraiche

Tomatvitkål
1/2 finhackad gul lök
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
(1/2-1 dl creme fraiche)
1/2 tsk salt
1/2 tsk honung
2 msk tomatpuré
1/2 vitkålshuvud


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda fetaost, creme fraiche, hackad basilika med soltorkade tomater, salt och peppar.
Skär skåror i chorizon (fickor) och fyll med cremen. Lägg  form och sätt in i ugnen för att gratineras i 30 minuter.
Hacka löken och fräs mjuk i olivoljan på medelstark värme. Lägg i krossade tomater, tomatpuré, salt, honung och vitkål och koka mjuk på medelstark värme i ca 10 minuter. Även gott att röra ner creme fraiche för lite krämighet.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

1 kommentar

Erna Hermansson 30B 13 september, 2021 - 08:40

Mycket smakrik det blir av en vanlig chorizo. Kommer att göra det flera gånger till.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!