Festlig Lax med fetaost och dill

av Åse

God morgon!

Just nu tycker jag att det är för få timmar på dygnet! varför är det så ibland?
Jag har ännu en hackig dag framför mig och ikväll blir det till att packa för i morgon tidigt åker jag och Daniel till Stockholm för att använda upp tre 50-årspresenter jag fått! Det blir både en häftig restaurangupplevelse, ett för mig nytt hotell, lite häng med min svåger Maartin (japps, jag har två svågrar som heter martin!) och även ett besök på Louis Vuitton i morgon, inte synd om mig med andra ord 🤗

Men nu ska jag slänga upp det här enkla men FANTASTISKT goda receptet! MUMS!
En klassiker från förr, men jag brukar ha timjan i – den här gången blev det dill!
Laxen blir så saftig när den inte får gå i ugn för länge och på för hög värme.

Vi drack varsitt glas bärig Pinot Noir till laxen, jag föredrar oftast det än vitt numer faktiskt till lax.

SÅ himla gott! Prova detta SNART!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax med fetaost och dill


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

150 g fetaost
dl grekisk yoghurt 10 %
2 msk hackad dill
rivet citronskal från 1/2 citron
salt, peppar
Garnering: 2-3 Dela gärna om ni gillar receptet ♥️ skalade räkor, dill

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Salta och peppra.
Blanda fetaost med grekisk yoghurt, dill och smaka av med rivet citronskal och lite salt, peppar eventuellt.
Fördela röran på filéerna.
Tillaga i ugnen ca 12 min (innertemperaturen 48 gr)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.