Enkla festliga lövbiffsgrytan

av Åse

Heeeej finingar!

Oj idag har jag inte suttit ner många minuter, endast när jag suttit i bilen. Varit en sådan där på språng-dag!
Promenad i morse sedan gymmet och det blev ett sådant där skönt tungt pass och tro mig, jag lär väl knappt kunna röra mig  i helgen.
Oj vad det var folktomt på gymmet dock! Tror aldrig jag sett å lite folk där haha! Annat lär det bli i Januari! Eller vad tror ni? 😉

I går var det lillördag! Och då kommer jag osökt in på LILLEJUL AFTON!
Jag skrev det till Vickan (som ju är från Örebro) och hon skickade ett frågetecken tillbaka.
Ja, lillejul!? svarade jag och hon svarade med ännu en fågelholk. (Lillejul afton är kvällen innan Julafton.)

Det är så intressant att det är så många ord, betydelser och begrepp som förändras någonstans där.
Ofta så är det samma i Skåne, Blekinge, Halland, Bohuslän och sedan där någonstans in mot landet så antingen försvinner ordet/begreppet eller så förändras det (Grina tex) Visst måste det till stor del bero på att just dessa län nämnda varit danska för 350 år sedan?

Nåja! Tillbaka till lill-lördag! =)
Som sagt då har vi oftast något gott i glasen och så äter vi gott (iofs vi äter alltid gott här hemma haha!)

I går blev det denna enkla men ack så goda lövbiffsgrytan!

Jag serverade den på en bädd med Ruccola sedan Better than Spaghetti och även glutenfri linspasta (Kung markatta)
Massor med parnmesan ovanpå sedan så klart. SLURP!

Enjoy!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enkla festliga lövbiffsgrytan


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 gul lök
200 gr. kastenjechampinjoner
3 vitlöksklyftor
smör att steka i
1 kg lövbiff, strimlad
2,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
100 g färskost
1/2 msk soja
3 tsk senap
2 msk tomatpuré
1 kruka dragon, grovhackade blad
peppar + ev salt


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök, skär champinjonerna i mindre bitar. Stek all i smör tills de fått fin färg.
Lägg över i gryta.
Stek lövbiffen i smör i het panna i omgångar. Lägg över i grytan.
Rör ner vatten, buljong, grädde, creme fraiche, färskost, soja, senap och resterande ingredienser och låt allt småputtra i 5 minuter. Smaka av med ev mer alt och peppar.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

MarieFränden 15 februari, 2020 - 16:55

Lilleputt finns i Skaraborg med men vi firar vare sig den eller jul

Svara
Marie 15 februari, 2020 - 16:56

Skulle vara lillejul givetvis

Svara
V 21 december, 2018 - 23:52

Himla lustigt hur språket förändras över landet. Jag är från Norrbotten och säger jag ordet ”grina” här uppe så menas att någon typ gråter av missnöje/surar!

Och det många hänger i julgranen och kallar julkulor heter i Norrbotten julpumlor.

Lillejulafton har jag heller aldrig hört talas om men det var ju ett gulligt uttryck. 👍

Tack för en inspirerande blogg och ha en fin julhelg!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.