Enkel romsås till lax

av Åse
Innehåller annonslänk till Ellos

Hej hej!

Dålig sömn i natt av olika anledningar men morgonen har bjudit på långpromenad och frukost i uterummet, rädda det som räddas kan 😅

I går tog jag fram det vi hade hemma (barnen på vift) så det blev två laxfiléer och en Crunchita på grillen!
Snabbmat i sin bästa form!

Laxen och Crunchitan penslade jag med olivolja och saltade och pepprade.
Lade laxen på bakplåtspapper och sedan folie.
In under grillocket i ca 5 minuter. Crunchitan lade jag sedan direkt på gallret en stund så den fick lite mer färg.

Under tiden svängde Daniel ihop romsåsen som bev SÅ god! Lite stabbig så där!

Jag använder mycket yoghurt i matlagning. De är nyttiga och otroligt goda!
Gör jag såser eller bakar så har jag hellre yoghurt än creme fraiche tex.

Favoriten är Arlas superkrämiga yoghurt och jag väljer faktiskt deras magra versions för proteinhalten i den är mycket större än den andra (och jag äter proteinfokuserad lågkolhydratkost. Fettet får jag via laxen, majonnäsen och olivoljan på grönsakerna.
Jag älskar även rysk yoghurt även om den liksom den grekiska 10% inte innehåller så mycket protein men den är magiskt god!

En sååå enkel, snabblagad laxrätt 💚

Nu ska jag packa ihop lite returer!
Köpte bland annat den HÄR Bikerjacka från favoritmärket Selected Femme men 36 var otroligt liten, så liten så knappt Alice fick den över armarna! Både hon och jag tränar ju en hel del överkropp så är man lite mindre bred över axlar och Bic så är den normal i storlek, men jag beställde i iallafall en 38:a istället som kom igår! Såååååå fin!
Jag hade en 40% kod så passade på! Om ni inte har en 40% så fungerar 455719 och ger 30%!
Den ska jag ha i höst! Jag har nämligen en annan Selected Femme skinnjacka i liknande modell men det har Alice kidnappat 😅

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enkel Romsås till lax


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 dl grekisk yoghurt (ersätt med creme fraiche eller gräddfil om ni vill)
1/2 dl majonnäs
1 msk färskpressad citron
40 g sikrom eller annan rom
1/2 dl finhackad dill
salt, peppar


Instruktioner

Blanda ihop, smaka av – Servera!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

ÅsaS 2 augusti, 2022 - 21:45

Det såsreceptet sparar jag ner till framtida luncher/middagar då det serveras lax här. För lax är något vi äter rätt ofta. Bortskämda som vi är, genom att vi antingen fiskar själva (fast inte alltid det nappar.. 😝) eller får av svärfar (som aldrig kommer hem tomhänt).

Svara
Ewa 2 augusti, 2022 - 14:47

Hej Åse
Kan man använda yoghurten i gratänger (i ugn)
Ha det gott
Kram Ewa

Svara
Åse 2 augusti, 2022 - 15:06

Nä då hade jag haft creme fraîche!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.