En helg som försvann

av Åse

Hej från kaoset! Novemberlovsbarn hemma + systerdottern och vännernas pojke som blev kvar sedan de var här i lördags/igår. Fullt ös men barnen har kul! Pojkarna är på skateskola nu i allafall och snart skickar jag iväg töserna till syrran! Så sköööööönt att ha dem så nära nu =))

I går var en sådan skön slappedag! jag minns inte när vi rullade ner persiennerna och ändrade soffläga med bra filmer senast kl 13.00! Man behöver det i allafall ibland! Vi lyckades titta klart på en film i allafall, med vissa sovpauser =) Vi sov bara 4 timmar mellan lördagen/söndagen och jag slocknade för natten kl 20.00 i går =) 12 timmars sömn och jag känne rmig nästan som människa!! Som ni förstår så var det en lyckad lördag! Vi var 6 par och även Petra och Micke kom förbi ett tag, de var på 50 årsfest här i grannskapet. Vi satt upp till morgonkvisten, spelade massa goa låtar och sjöng med. En riktig helkväll! Vi åt LCHF rakt igenom, de flesta av oss äter ju LCHF ochd e som inte gör det är hälsointresserade i allafall.
Till middag var det buffé. Det var italienska korvar, skinkor, ostar och så hade jag gjort kycklingfilé i krämig sås med soltorkade tomater och till det blomkålsris där jag blandat i stekt chorizo, bacon, bladspenat, soltorkade tomater, cocktailtomater och gorgonzola. Till kafffet blev det chokladbollar som jag postat recept om och även två nyheter på Lindt! Mild choklad i 70 och 85%. Goda!!! Lite mildare i smaken än vanlig 70/85% pga annat val av bönor, långsam valsning och innehåll av bourbon-vanilj. GOTT!!


Kristian och Jonas hugger i!


Gottigott!!


En glad Rebecca!


Familjerna samlade, barnen var redan utfodrade.


Lite skakig bild på Jenny!


Anna! (och halva patrik)Anna har ätit LCHF sedan januari, äter inte socker längre så en sockerfri chopkladboll uppskattades.


Cashewnötter!


Lekfarbror Kristian i farten


Jag och Rebecca


Jonas med blicken


Frisering på G 😉


Kristian och Rebecca rockade loss 😉


Trötta mammor och pappor och pigga barn vid frukost

Ägg, turkyoghurt, bär, nötter, fröknäcke, goda ostar etc

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Solblomma 1 november, 2011 - 10:05

Malin, när jag började åta LCHF 2009 så ville jag gå ner 13 kg gamla graviditetskilon. Jag var ganska strikt och gjorde ALDRIG några undantag. Det är bra att kroppen är i ketos hela tiden så fettförbränningen får fortgå. Bryter du ketosen med ex potatisgratäng och godis så tar det två dagar för kroppen att komma i ketos igen. Jag har den erfarenheten att motion gör gott för kroppen men har inte så stor betydelse för viktminskningen. För mig tog det fyra månader att gå ner 13 kg, och då motionerade jag inte alls mer en dagliga promenader. Kosten är viktigast sedan motion. Det är den ordningen som gäller.

Svara
malin 1 november, 2011 - 10:40

Tack solblomma, Min mage är tyvärr dålig, (IBS men mycket bättre av LCkost) så träning är ett sätt att må bra i magen o gå ner i vikt, Jag ska testa att vara mer strikt, men godis hör verkligen till undantagen som tur är men nu får det vara ett tag
Jag har ca 4-5kg kvar som jag hade gått ner innan sommare (totalt 22kg) men åt fel o tränade inte pga skada i foten o fast att jag åt rätt så uteblev viktminsknigen, Jag åt för mycket helt enkelt.
Jag ska kolla lite mer på maten o kämpa vidare, så tack för ditt svar det peppar!

Svara
malin 1 november, 2011 - 08:12

Hej. vilken mysig helg, Jag slappade oxå i söndags o hoppade träningen.
Maten ser god ut 🙂 Själv hade vi goda vänner hemma i lördags, blev lite potatis gratäng, en lagom portion men sen så åt jag säkert 15 bitar godis…. men förr hade det varit mycket mer så jag går väl på rätt håll 🙂 men det slank ner lite för mycket av nötter oxå så denna veckan får jag träna lite mer så rättar det till sig,
Fortfarande händer inget på vågen och det frustrerar mig !!! Mina 3 cm i midjan är ju bra men det hände ju ganska fort men nu händer inte där något heller, ibland tänker jag: ska kankse gå tillbaka till o räkna o väga med VV så jag går ner dom sista 5 igen o sen tillbaka till denna kosten men kommer fram till att jag inte vill vara fixerad vid maten utan äta naturligt o bra o vara mätt utan hunger o socker sug, Jag mår skitbra men tycker att det är orrätvist att jag inte ser resultat…. jag ger det 5 månader sen den 17oct o sen utvärderderar jag men som sagt , störigt o segt är det som jag känner just nu!
Kankse ska öka på träningnen men då blir den ett tvång o 3-4ggr i veckan med blandad träning borde ju räcka…. förlåt färdig gnällt o tack för att du läser……

Svara
Åse 1 november, 2011 - 10:13

Att gå tillbaka till VV lär vara det dummaste du gjort, du skapar en otrygg kropp som inte vet hur den ska bete sig. Inga undantag, lagom med motion, mat tre ggr per dag, inget småsnaskande. Att äta lite potatisgratäng och godis en lördag gör att du behåller din vikt, inte att du går ner. Jag håller med solblomma: kosten viktigast, träning ger en stark kropp och en högre förbränning men du måste börja med kosten.

Svara
i min lilla lilla värld 31 oktober, 2011 - 22:05

Shit va det såg gott ut på tallriken

Svara
mammaspring 31 oktober, 2011 - 20:32

Oj så gott det ser ut. Ni verkar ha haft en härlig helg!

Svara
ÅsaS 31 oktober, 2011 - 19:08

Låter som en underbar helg! Och jag kan tänka mig att ni är lite trötta efter den, men det är det värt, eller hur!?

Kram och ha det fortsatt gott!
ÅsaS

Svara
Solblomma 31 oktober, 2011 - 16:43

Åse, jag är inne på din hemsida varje dag och läser, men har ganska nyligen upptäckt din receptlista. Det verkar som du och jag har samma smak när det gäller mat. Har skrivit ut massor av goda recept som ska testas i veckor framöver. Har jag drömt detta eller ska du ge ut en bok om LCHF?, om inte fundera på det. (med alla dessa goda recept)

Svara
Anna-Lena 31 oktober, 2011 - 13:11

Vilken mysig helg, inte konstigt att du är lite seg. Själv har det varit relativt lugnt, varit en sväng i vår stuga, resten av familjen badade tunna, men jag struntade i det då min j…. förkylning verkligen inte vill ge med sig, hostar så jag nästan …. på nätterna : (

I helgen åker vi till storkillen i Norge, få passa på innan han drar vidare till Australien i minst ett år : ( hur skall man stå ut med det tro. Kanske ett perfekt tillfälle att åka dit på semester ; )

Ikväll skall jag gå på föreläsning med Mia Thörnblad, skall bli riktigt kul.

Ha det gott, kram kram

Svara
Åse 31 oktober, 2011 - 13:20

Ojoj måste kännas jobbigt när barnen får vingar! Ha en mysig föreläsning!! =)

Svara
Anna-Lena 31 oktober, 2011 - 13:54

Ja, det är jobbigt fast samtidigt så är det skönt att dom passar på. Mellan killen tog studenten i våras och fick lärlingsjobb direkt. Han sa efter sommaren då han inte varit ledig nått, är det så här resten av livet skall vara……… Kan förstå hans känsla med samtidigt så är det ju skönt när man hittat nått man gillar fast man är så ung,

Tror ALDRIG man blir förberedd på att dom skall flytta, saknade är ENORM, skönt att man dragit ut på det lite med en 7-åring hemma med ; )

Kram kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.