En fräsch ny start!

av Åse

Tack för era sympatier i går ♥
Nu blickar vi framåt mot ett hälosamt 2015!
Micheloppan har haft ont i magen sedan i går, det mesta är nog oro och sviterna från sjukhusvistelsen men hon har en känslig mage för både gluten och laktos så nu tänker jag vaka över hennes kost som en hök 😉
I dag kom hon ner dubbelvikt med magont så jag gjorde en smoothie på kokosmjölk, kokosfett, mango och jordgubbar till henne ♥
012A4826
Hur mår ni nu efter jul och nyår!? Står magarna i fyra hörn? 😉 Har ni slarvat så hoppas jag inte att ni tänker att ni lika gärna kan slarva ända till efter trettondagen väl!??
Jag har personligen ätit mer kolhydrater än jag annars gör men under kontrollerade former så jag har inte dragit på mig några julkilon, skönt!
Jag avskyr nämligen att börja en ny vecka (måndagar) eller ett nytt år med att känna det som att jag börjar i en uppförsbacke. Förstår ni?
Jag tror att det beror på att jag haft så många omstartsmåndagar under mina jojobantningsår att jag är totalt allergisk mot känslan. Därför är söndagar alltid en dag då jag är extra noga med kosten. Har jag ätit för mycket av det goda på lördagen så rensar jag ut systemet på söndagar. Det eliminerar även snöbollseffekten som annars kan komma efter slarv, både fysiskt och psykiskt.
Ingen blir väl förvånad över hur min fastebrytstallrik ser ut vid detta laget? 😉
012A4835
Abbas mästarmakrill, ekoägg och MCT majjo – DUNDERMAT!
Vet ni om att det är bra att vara monoton i kosten om man vill ändra dåliga vanor?
Att ständigt prova nya maträtter, variera etc har visat sig generera sämre resultat om man viktminskar (variation skapar ofta merätning). Därför rekommenderar jag mina klienter att tex välja mellan 2-3 frukostar och luncher som man alltid äter. Middagen kan innebära mer variation.
I mitt eget fall kan jag absolut se den kopplingen. Förr när jag skulle viktminska så var jag så fixerad vid kosten. Jag började planera på kvällen vad jag skulle äta till frukost, till frukost vad jag skulle äta till mellanmål, till mellanmål vad jag skulle äta till lunch osv.
Numera följer jag en enkel strategi som är oerhört effektiv för fettförbränning, hunger/mättnad och stimulans:
1. Jag skippar frukost – det för inget gott med sig! Jag äter när jag är hungrig och det är generellt efter lunch någon gång. (MCT eller kokosfett i kaffet på morgonen!)
2. Första målet består alltid av enbart fett och protein = detta skapar mättnad, hög fettförbränning.
3. Jag lägger alla kolhydrater på kvällen! Generellt runt 20 gram till vardags)
Detta håller mig mätt och nöjd och energifylld hela dagen även när jag tränar!
Apropå det, nu ska jag sätta mig och planera in mitt träningschema för nästa vecka! YAY!
KRAM på er! Och trevlig fredag!
PS: Titta in lite senare för en tävling jag tror ni kommer gilla =)

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Lena A 4 januari, 2018 - 07:41

Har just börjat lusläsa din bok ”Ät och njut” som jag verkligen känner är något för mig. Har levt 16:8 i fyra år men under en depp period av mkt dålig arb miljö har jag tappat greppet fullständigt. Nu nystart!
En fråga, äter du LCHF under/med 16:8?
Tack för en klar, tydlig och bra bok.
Hejsningar! Lena A

Svara
Åse 4 januari, 2018 - 14:26

Hej Lena! ja jag kombinerar periodisk fasta med lågkolhydratkost. Just 16:8 blir det inte alltid, kan bli allt från 14:10-20:4 -dvs jag bryter nattfastan allt från förmiddag till sen eftermiddag. Idag blev det vid 14.
Härligt du gillar boken! Heja! Lycka till!

Svara
Åsa 4 januari, 2015 - 14:28

Hej, var nära att gå i fällan med att allt var kört efter jul med för mycket av allt även julgodis dock inte så mycket som tidigare, men när vi kom hem efter juldagarna så låg din nya bok där och vilken kick, så nu mår jag som jag är värd, och inga extra kilon efter helgerna. Tack för all inspiration.

Svara
Åse 4 januari, 2015 - 14:52

Underbart Åsa!! <3

Svara
Carina 4 januari, 2015 - 10:36

Tjihiiiiiooooo! :))
Efter en vecka, med strikt Lchf!
-3kg på vågen i morse! :)) 4-6 kg kvar till mål…
Vilken tur,att jag ” sprang” på din sida 56kilo. Du är så inspirerande!
Härlig blogg, goda recept!
Väntar på din bok nu- beställd! :))
Tack! 😀

Svara
Åse 4 januari, 2015 - 12:03

WOW så häftigt! Grattis!!!

Svara
Jullan 3 januari, 2015 - 12:40

Hämtade ut din nya bok igår, nu har jag alla tre. Tack, för all inspiration och alla smaskiga recept. Ser fram emot nästa bok.. 🙂

Svara
MalinB 2 januari, 2015 - 21:39

Magen är inte den allra bästa just nu………dessutom är det så lätt att falla för sötsuget, gå och hämta en pepparkaka som tillslut har blivit 7 st. Äta lite av det ena och lite av det andra. Småätandet gör mig tokig. Hur blir man av med detta sockersug. Har idag varit på årets första kondition och styrkepass. Använder du fria vikter och kettelbells när du tränar? Hade själv velat utveckla just dessa momenten i träningen. Äter du innan du tränar om du tränar förmiddagspass? Tycker att min träning funkar bättre utan mat, sedan äter jag direkt efteråt.

Svara
Åse 2 januari, 2015 - 22:07

Jag äter aldrig innan träning utan efteråt . Jag använder till 90% fria vikter och kettlebells, älskar det!

Svara
Jane 2 januari, 2015 - 21:26

Tack för din inspirerande blogg! Har själv ätit lågkolhydratskosr i 2 år men tycker det är svårare och svårare att hålla vikten. Kilona kryper sig sakta men säkert på, och jag går lätt upp ett par kilo om jag är bortbjuden och äter vad son som bjuds. Är såklart mindre strikt än mot tidigare när jag är borta, men hur gör du när du är bortbjuden? Livet känns för trist att hela tiden tacka nej, och sen ökar suget direkt. Ibland fattar jag inte hur snabbt man kan upp o vikt av ett par dagars syndande i månaden. Dricker du inte ens vin? Kram!

Svara
Åse 2 januari, 2015 - 22:06

Jag har LCHF som livstil och jag äter ofta det som bjuds men undviker gluten framför allt. Finns inga förbud för mig men jag väljer att största delen av tiden äta det som jag mår bäst av, Det är det jag äter till största delen av tiden som skapar hälsa. Jag älskar vin och dricker det gärna!

Svara
Carina Henriksson 2 januari, 2015 - 21:01

Har inte heller lagt.på mig några ”jul” kilon 🙂 Ätit lite potatis, men kompenserat det med den andra maten ist. Har nyss ja i 1.5 mån ätit mera åt paelo hållet fast fuskat med liite laktosfrigrädde till kaffet plus självklart kokosoljan 🙂 när jag tog bort mejerirna så pajja magen totalt 🙁 fick inte göra nr på närmare en vecka så ja tog tillbaka grädden i kaffet så nu funkar magen klockrent igen 🙂
Kramkram på dig min pepp på nätet <3

Svara
Anchi 2 januari, 2015 - 20:41

Jag är helt med i ditt tänk. Har också ätit lite för många kolisar (då potatis och inte godis) Mitt motto är; Det viktiga är inte det du äter mellan jul och nyår utan mellan nyår och jul. God fortsättning och jag följer dig dag för dag, du är bäst 😉

Svara
Rosa 2 januari, 2015 - 18:46

Åh jeg vidste ikke at det var godt at være ensformig i kosten….. Skulle nok have vidst dette under mit vægttab, da det er let at se hvorfor overspisning ikke frister. Synes det lyder såååå kedeligt, men det er jo nok det der er meningen, hihi. Det hjælper åbenbart også til at holde vægten?!

Svara
Åse 2 januari, 2015 - 19:41

haha nä inte meningen att det ska bli tråkigt! Men att hålla sig till några få rätter till frukost/lunch och sedan kan man ju äta varierat till kvällen det hjälper ofta mer än man tror. man håller sig på banan lättare.

Svara
Martina 2 januari, 2015 - 18:35

Hej Åse och god fortsättning!
En fråga, äter du bara lunch och middag eller äter du även ett kvällsmål?
Kram Martina

Svara
Åse 2 januari, 2015 - 19:40

Jag har ju inga egler utan jag äter när jag är hungrig, oftast klarar jag mig på 2 större mål och ibland ngt mindre, men kvällssnacks äter jag sällan.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.